Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe: Kører FCK- og FCM-toget? Glem det!

Fronterne har ifølge Stig Tøfting dannet sig i Superligaen her halvvejs gennem grundspillet.

HVEM FANDT PÅ DEN IDÉ, at der i efteråret skal proppes landsholdspauser ind hver eneste måned? Som altid sidder jeg og venter på, at vi bare skal have gang i Superligaen igen, og efter de her to kampe må jeg bare sige, at jeg stadig ikke er synderligt begejstret for vores landshold.

Jeg var i Spanien, da vi tabte mod dem, og vi havde ikke en kinamands chance for at vinde over det fodboldhold. Er det virkelig sådan, vi vil tage kampen op i en Mickey Mouse-turnering? Spil da for fanden efter at vinde en kamp i stedet for sådan en omgang pindsvinefodbold foran eget forsvar.

Mod Schweiz er det først, da vi kommer bagud 2-1, at vi begynder at satse lidt, og vi scorer til 2-2 ved at have folk i feltet. Spil nu lidt fremad! Jeg kan ikke finde ud af, om det er spillerne, der styrer, hvordan vi spiller, eller om det er trænerne. Jeg synes ikke, det er blevet væsentlig anderledes.

JA, HAN LAVEDE EN ASSIST, men Pierre-Emile Højbjerg er en stopper for al vores spil fremad banen. Alt for mange gange stopper han op, vender rundt og spiller tilbage, og han gjorde det også til EM.

Foto: Alamy

Jeg savner, at der bliver spillet lidt mere fremover isen her. Hvorfor er Alexander Bah så meget mere aggressiv og offensiv for Benfica end på landsholdet? Skal vi virkelig stå og være tilfredse med at spille 2-2 nede i Schweiz? Vi skal være lidt mere tough og vise, at vi tager derned for at vinde. For øvrigt kunne jeg fandeme ikke se det annullerede schweisiske mål være ude over mållinjen...

Nå, det var en lille bøvs om landsholdet, lad os nu kigge mod Superligaen, hvor vi er halvvejs gennem grundspillet...

DET ER INGEN OVERRASKELSE, at det lige netop er FC Midtjylland, FC København, AGF, Silkeborg, FC Nordsjælland og Brøndby, der lige nu er i top seks. Bare slå min sæsonforudsigelse fra juli op, hvor jeg havde disse seks klubber blandt de seks bedste. Der er dog lidt rokader i placeringerne.

Til gengæld havde jeg ikke regnet med, at AaB ville have kontakt med Viborg og Randers, og så havde jeg heller ikke set det komme, at Vejle skulle være så isoleret i bunden. Det ser skidt ud pointmæssigt for Vejle, men indsatsen fredag aften var godkendt, og det er deres næste tre kampe mod Lyngby, AaB og Sønderjyske, de skal måles på.

Ellers må vi bare sige, at det er definerende kampe, der bliver spillet i denne runde.

AGF kan sætte Brøndby ret kraftigt med fem point, hvis de vinder. Brøndby er under gevaldigt pres i alle deres kampe i øjeblikket, og for AGF er det spændende, hvor pilen peger hen. De har scoret flest mål og lukket færrest ind, og med fire uafgjorte kampe i træk skulle der ikke være gået meget anderledes, for at de havde ligget nummer et.

Foto: Alamy

El Plastico skal nok blive underholdende, og så kan AaB minsandten gå forbi Randers, hvis de slår dem i weekenden. Så der er nok at holde øje med, nu hvor vi går ind i anden halvdel af grundspillet.

JEG HAR BIDT MÆRKE I TO tendenser. Topholdene, og her mener jeg top seks, har ingen problemer mod bundholdene. Det er faktisk helt vildt. Randers har fået fem point i seks kampe. Viborg har en sejr og tre uafgjorte. AaB har fået en sejr. Lyngby har fået tre uafgjorte, og så har hverken Sønderjyske eller Vejle fået et eneste point. Der kan man snakke om en skarp opdeling.

Jeg sagde inden sæsonen, at Randers skulle udfordre top seks, og Viborg skulle spille med om at blive best of the rest, og det er bare bekræftet nu, for ingen af de andre har en chance mod topholdene. Det er sjældent, at der er så stor forskel på top og bund, og der er godt nok ikke mange, der kvajer sig mod bunden.

Bare se på FC Nordsjællands vanvittige dominans i Haderslev inden landsholdspausen. 944 vellykkede afleveringer og 78 procents boldbesiddelse mod Sønderjyske. På udebane. 944!

TOPPEN DERIMOD er komprimeret, og det er, som vi gerne vil have det. Det begynder at lugte en smule som sidste år, og der er i hvert fald ikke noget tog med FC Midtjylland og FC København ombord, som er kørt. Det holder stadig på perronen!

Man har været meget efter Brøndby i forhold til, hvor mange point de har fået mod de øvrige top seks-hold. Men ro på - der er ingen i top seks, der er stukket af. FCM og AGF har hentet otte point. FCK og FCN er på syv. Silkeborg har seks og Brøndby fire i de indbyrdes kampe.

Nu startede klummen med de forbandede landsholdspauser, så lad os bare se på kampprogrammet indtil næste landsholdspause:

  • FCK vandt som bekendt 3-1 over Vejle i går og har Brøndby, Silkeborg og AGF.
  • AGF har Brøndby, FC Midtjylland, Lyngby og FCK.
  • FC Midtjylland møder Sønderjyske, AGF, Brøndby og Viborg.
  • Brøndby har AGF, FCK, FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

Læg så dertil, at Brøndby og FC Midtjylland også brager sammen i pokalturneringen. Der skal nok komme smæk på!

JEG KAN IKKE SKRIVE SÅDAN EN KLUMME uden også at vende den nok største fodboldnyhed i dansk klubfodbold i denne sæson. Jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke havde set den komme, at Carsten V. Jensen skulle være fortid i Brøndby nu her. At det lige var ham, der var på affyringsrampen kontra Jesper Sørensen, som hele tiden har været til debat, overrasker mig. Ham skal vi nok vende tilbage til.

Foto: Alamy

Vi har været efter 'CV' i masser af situationer i forhold til, hvorfor han ikke har hentet spillere ind rettidigt. Der er jeg heller ikke på hans side. Ofte får du lortet til sidst, altså de spillere de andre ikke gider have. Men han har alligevel fået lukket hullerne meget godt til.

Jeg synes sgu, han har klaret det fint, når bølgerne er gået højt, og nogen i baglandet har talt. Han står og svarer på de samme spørgsmål uge efter uge. Han har været cool om tingene, og der har ikke været så meget fis og ballade.

ER 'CV's FARVEL så startskuddet til en større udrensning, hvor Jesper Sørensen er den næste i skudlinjen? Han har under et år tilbage af sin kontrakt, og han er den eneste Superliga-træner, der står i den situation.

Resultaterne vil uden tvivl være med til at afgøre, om Jesper Sørensen er der eller ej. Jeg kan ikke forestille mig, at Jesper Sørensen IKKE får muligheden for at forlænge med Brøndby, hvis han kommer ud af det ovennævnte kampprogram og har bragt Brøndby tættere på toppen eller helt til tops.

For ellers tror jeg, at udrensningen endegyldigt finder sted.