Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe hugger til: De danske mestre skuffer!

Stig Tøfting varmer op til Superliga-start med at svinge kniven over de 12 Superliga-trupper, og det går hårdest ud over FC Midtjylland, som han ikke tror genvinder det danske mesterskab.

Foto: Alamy

Så ruller bolden igen, og det bliver intet mindre end fantastisk, at der igen er Superliga-bold på menuen. Først vil jeg sige tillykke til Spanien med EM-titlen – mere fortjent mesterskab skal man lede længe efter. Hatten af for Gareth Southgate, som selv indså, at varen som engelsk landstræner ikke blev leveret. Med det kønsløse og intetsigende fodbold, som Danmark leverede, var der ingen vej udenom for, at Kasper Hjulmand måtte tage samme vej som sin engelske trænerven. 

Nu skal det handle om Superligaen, og der er allerede blevet buldret og braget på transfermarkedet. På vanlig vis smider jeg røven i klaskehøjde fra start af, men I må vente nogle uger med mit endelige bud på, hvem der ryger i top seks og bund seks.

En gennemgang af de 12 trupper lige nu og her afslører nok, hvor min pil peger hen...

FC MIDTJYLLAND
Tøffes bud: De slutter udenfor top to.

Thomas Thomasberg er på en kæmpe opgave, for FC Midtjylland har alt for mange spillere. Foto: Alamy

Det er sindssygt, at de igen handler for 100 millioner kroner. Prøv lige at hør... Siden sidste sommer har de brugt 250 millioner kroner! Igen er det eksotiske handler, som er mega spændende, MEN... Det bliver en kæmpe opgave for Thomas Thomasberg at tilfredsstille så mange egoer. De har klart den største trup i ligaen, og han skal altså gøre alle tilfredse.

Jeg bliver jo helt forpustet bare af at kigge på deres angribere: Cho, Franculino, Brynhildsen, Chilufya, Buksa, Marrony, Brumado og jeg skal give dig, skal jeg. Held og lykke med at få det til at fungere, for dem, der ikke spiller, skal nok blive utilfredse.


BRØNDBY
Tøffes bud: De ender i top to.

Toget er kørt, og Brøndby skal med! FC Midtjylland opruster og bruger flere penge, og FCK henter vel også det, de skal bruge. Brøndby skal følge med for ikke at sakke bagud, men jeg tror ikke, det bliver noget voldsomt transfervindue ude på Vestegnen.

Det er godt, at de har hentet Pentz, men CV står med en ordentlig hovedpine. 14 ud af deres 29 spillere i førsteholdstruppen har kontraktudløb senest næste sommer – det er sgu næsten halvdelen! Der skal afklaring på en masse spillere, og CV skal af med nogle, før han kan få andre ind.

Det kan godt være, de henter en eller to, men han får travlt. Intet nyt kan dog være godt nyt. Jeg tror, Brøndby kommer blæsende fra start, fordi hele setuppet fra sidste sæson stadig er der.


FC KØBENHAVN
Tøffes bud: De vinder Superligaen.

Orri Oskarsson har topscorerpotentiale og kan sparke guldet til FC København. Foto: Alamy

Lad mig bare få det på banen her fra start: Jeg tror, de bliver nummer et. Og så kan I skyde mig i skoene for det kedelige valg! Det er det samme, som hvis I spørger mig, hvem jeg tror, der vinder i England. Så vil jeg sige Manchester City. I Tyskland vil jeg sige Bayern München. Det kan godt være, de ikke vinder hvert år, men jeg ville sige det alligevel!

Som tingene er, skal FCK vinde Superligaen, og det er det eneste hold herhjemme, som har det pres på sig.

De mangler jo stadig et eller andet, i hvert fald nede i det midterforsvar. Jeg ved ikke, hvem han er, ham de har købt, men for 30 millioner må han da kunne et eller andet. Som jeg hele tiden har troet på, så ser det ud til, at Thomas Delaney er på vej hjem, og jeg vil ikke blive forundret, hvis Mathias 'Zanka' tager samme tur. Det kunne da være meget sjovt, ikke?

Jeg tror, at Orri Oskarsson bliver topscorer. Ham kommer de ikke til at sælge, for han er deres absolutte nummer et. Hvis han bare scorer på ti procent af de chancer, han kom til sidste år, så napper han den titel.


FC NORDSJÆLLAND
Tøffes bud: De kommer i top fire.

Det er et voldsomt bud, jeg kommer med, men jeg tror, de overrasker igen. Nu smider vi sgu røven i klaskehøjde!

FC Nordsjælland er faktisk min helt store overraskelse. Folk tror, de får problemer, og ja, når du siger farvel til stjernespillere, træner og sportschef på samme tid, så kan det mærkes. Men for mig er der stadig noget ballast her.

De lukkede færrest mål ind i sidste sæson, og de har stadig deres målmand og centrale forsvar. Tverskov og Ingvartsen er der også et halvt år endnu, så truppen er rutineret. Spørgsmålet er, om de kan finde noget fart. Mon ikke at der nok skal være nogle af de tre-fire nye, de har fået fra akademiet, der stormer frem som en raket?


AGF
Tøffes bud: Der skal kæmpes for top seks, og jeg vil gerne modbevises!

AGF mangler stadig spillere, som kan sætte deres mand, mener Tøfting. Foto: Alamy

Der er sgu sket for lidt her. Det er fint nok på sigt, at de henter en målmand, men de har allerede en god målmand, og man havde en god målmand. Det flytter dem ikke.

Man henter Dalsgaard, der bliver 35 om otte dage. Det er hamrende kortvarigt. Og så sætter man sin lid til en 19-årig gut, der har spillet 13 kampe i 1. division. Det er for lidt, og jeg savner, at der ruskes mere op i den her trup, som tabte pokalfinalen og kun hentede otte point i de sidste ti runder i sidste sæson.

Jeg savner flere spillere, der kan afdrible en mand. Patrick Mortensen er stadig farligste mand, men med sine 35 år lakker det lige så stille mod enden, og Janni Serra er jeg ikke overbevist om. German Onugkha burde være et emne i Århus, men Vejle vil nok ikke sælge til AGF.


SILKEBORG IF
Tøffes bud: De kommer i top seks.

Jeg går i den helt anden grøft her. Fortjent pokalsejr, og nu begynder de også at smide millioner efter udenlandske spillere. Kent skal nok få noget ud af det hold her. Det er ligegyldigt med dem, der er forsvundet. Felix lavede fejl til sidst, og Kasper Kusk har overskrevet holdbarhedsdatoen. Nå ja, så har Silkeborg også deres kunstgræs!


RANDERS FC
Tøffes bud:
De skal udfordre top seks.

De er interessante! Igen har Søren Pedersen hentet spændende spillere. Fire styks og de er eksotiske med power og fart. Man har også fået lukket hullet efter Carlgren. Randers er bare hamrende stabile med tre sjettepladser og en syvendeplads de seneste fire år.


VIBORG FF
Tøffes bud: De skal kæmpe for at være best of the rest, men bliver maksimalt nummer syv.

Det er stærkt af Viborg at sikre sig Isak Jensen permanent. Foto: Alamy

Deres hæmsko må være, at det ikke må blive en sovepude for dem. Viborg har altid været en klub, hvor man først tænker på at undgå nedrykning. Truppen er alt for god til at ende i sådan en suppedas, men der kan selv gode trupper ende, hvis det bliver en sovepude – bare spørg AaB, OB, ja selv AGF for de har alle været udsat for det her.

Det er fint nok, at få Charly Nouck ind og Isak Jensen permanent, men mere er der ikke at snakke om lige nu.

DE KAN RYKKE NED:

VEJLE BOLDKLUB
Prøv og hør her, jeg tror, Vejle klarer den, og det vil så være første gang siden år 2000, at de får deres tredje sæson i træk i Superligaen.

De har hentet spillere fra deres marked rundt omkring i verden, men der er stadig nogle ubekendte faktorer, som spiller ind. Hvad sker der med Onugkha og Provstgaard? Albentosa, som er væk, bandt dem godt sammen, men er ikke verdens bedste fodboldspiller, og hvordan afløser de Trott?

LYNGBY BOLDKLUB
Velkommen hjem, Morten Karlsen, siger jeg bare! De har solgt Tochi og Gudjohnsen, uden der rigtig er kommet noget ind. Jo, Mathias Hebo er kommet ind, men det her kommer til at gøre ondt.

Hvis ikke Lyngby forstærker sig, så ser det rigtig svært ud for Morten Karlsen. Foto: Alamy

SØNDERJYSKE
De blev suveræn nummer et i 1. division, men jeg er ikke solgt, når jeg ser på deres trup, og når jeg kigger på antallet af Superliga-kampe i truppen. Okay, de har Del Hende, der er 33, som har spillet 208 Superliga-kampe. Ellers er Tobias Klysner, som var reservespiller i Randers FC, den, som har spillet næstflest med 99 af slagsen. Kun 33 har været fra start i Randers, og det er nok til at sætte min tvivl ved, om de kan klare sig i Superligaen.

AAB
De går så meget under radaren, fordi det er en hæderskronet klub, men de er uden tvivl i fare. De henter spillere rundt omkring i verden, og jeg bliver sgu forvirret, når jeg ser på truppen. Jeg kender syv af deres spillere, og flere af dem kommer ikke engang til at spille. Så jeg aner virkelig ikke, hvad jeg skal forvente her, andet end at jeg bestemt ikke vil afskrive dem i sådan en nedrykningskamp.

Så er vi nået til vejs ende i min første gennemgang her. Nu er der ikke andet for end at smutte på stadion eller slå benene op i sofaen og nyde, at endnu en sæson af vores yndlingsliga begynder igen.