Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe forundret: Har aldrig set så kaotisk et FCK

- Forhåbentlig har de selv styr på det, der udefra set ligner et kaotisk og uroligt FCK, skriver Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting i sin ugentlige Superligaklumme.

SVINGDØREN HAR VEL aldrig snurret hurtigere i FCK, hvor det flyver ud og ind med spillere.

Jeg kan i hvertfald ikke huske et lignende vindue for FCK - og jeg kan da slet ikke huske, at det har været lige så kaotisk.

Sådan ser det i hvertfald ud, når man kigger på det udefra, men jeg tænker da, at FCK selv mener der er en mening med galskaben. Det ændrer bare ikke på, at jeg aldrig har set så tumultarisk FCK med tre kampe spillet i Superligaen og tre uger inden vinduet lukker.

JEG HAR HELLER aldrig tidligere oplevet, at så mange FCK-spillere - direkte eller inddirekte - har givet udtryk for, at de var klar på at prøve noget nyt.

Denis Vavro og Kevin Diks kunne godt lyde som nogle, der kunne se sig andre steder end i FCK.

Tipsbladet kunne også afsløre, at Mohammed Elyounoussi har en frikøbsklausul på beskedne 22 millioner kroner, så er det vel heller ikke utænkeligt, at han kunne tænke sig et eventyr væk fra Danmark.

Og jeg forstår dem sgu’ da godt. Jeg har sagt det før, men gentager gerne: Alle de udenlandske spillere, der kommer til Superligaen drømmer da om at bruge ligaen som springbræt. Vil Diks gerne til Italien? Vil Elyounoussi gerne til Spanien? Ja, er Paven katolik…

TO Af TRE profiler har prøvet at blive danske mestre med FCK - og alle spillet en fremragende Champions League-kampagne, så man kan jo ikke fortænke dem i, at ville søge lykken et andet sted.

Kan de nå mere med FCK? Nej, Champions League er ude af billedet i denne sæson - og så er der selvfølgelig Superliga-guldet tilbage, men det vil jo blot være en gentagelse.

NÅR JEG SER FCK spille, så kan jeg ikke finde ud af, om al den uro omkring truppen også påvirker indsatsen på banen? Der er i hvertfald ingen tvivl om, at FCK-klaveret ikke spiller optimalt.

Det kan godt være, at hvis kampen mod Randers bliver spillet 10 gange mere, så ville FCK vinde dem alle, men det gjorde de bare ikke i søndags, hvor FCK var alt for ineffektive foran kassen.

Det samme var Neestrups tropper mod tjekkiske Banik Ostrava, og trods en sejr i den første af to Conference League-kvalkampe, så ændrer det ikke på, at FCK kæmper med den offensive del af fodbolden.

På de 180 minutter - plus det løse - afsluttede FCK 47 gange, men kun syv af dem på mål, hvoraf to strøg i kassen. Det er der ikke meget (mester)klasse over!

UDENFOR KRIDTSTREGERNE SKAL jeg da love for, at Sune Smith-Nielsen som ny sportsdirektør har kastet sig ud i noget af en ilddåb. Der er gang i den helt store oprydning, og de fleste handler giver mening, mens en enkelt  får mig til at ryste på hovedet.

Ja, jeg er klar over, at Christian Sørensen havde fået besked på, at han godt måtte kigge sig om efter en anden klub. Fair nok, men at det ender med, at man sælger ham til den største rival i Superligaen er en gåde for mig.

Selv i FC Midtjylland er de vildt overrasket over, at det kunne lade sig gøre at lukke et akut problem på venstre back så nemt, så billigt og så kvalificeret.

Jeg er i hvertfald ret sikker på, at det aldrig var sket på Ståle Solbakken eller Peter ‘PC’ Christiansens vagt!

Foto: Alamy

ELLERS MÅ jeg også rose Sune Smith for at lytte. Ja, det kan godt være det var oplagt, men jeg har jo budt både Thomas Delaney og Mathias Zanka Jørgensen ind som sikre forstærkninger.

Thomas Delaney er kommet og har set sit spor fra start og nu meldes Mathias Zanka samme vej. Logisk og fornuftigt. Det forsvar mangler simpelthen en styrmand.

Denis Vavro og Kevin Diks styrer ikke meget, så jeg er overbevist om, at Zanka er typen, der kan få sat skik på de bageste geledder.

Hvis Mathias Zanka kommer, så er det ikke ligefrem rutine, der mangler på FCK’s mandskab med ham, Delaney, Falk, Cornelius, Claesson, Elyounoussi, der alle har rundet 30 år, men min gamle traver er jo også, at man ikke vinder noget med mælketænder.

STOPPER DET HER? Slet ikke. Lukas Lerager ligner også en mand, der ikke får meget spilletid. Der skal vel også være en backup for Birger Meling på venstre back - og hvad gør man, hvis buddet på Orri Oskarsson bliver så stort, at man ganske enkelt ikke kan sige nej?

FCK har også i et par tilfælde haft den store tegnebog fremme. Ikke mindst med købet af de to midtstoppere Munashe Garananga og Gabriel Pereira. Den første for godt 30 millioner kroner og sidstnævnte i en handel, der kan runde 50 millioner kroner - og så må jeg jo formode, at det er spillere, der skal spille fra start.

Hvis Zanka kommer, så råder man lige pludselig over fem midtstoppere, hvis vi tæller Diks med, hvilket flugter fint med et eventuelt Vavro eller Diks-salg.

SÅ FCK-FANSENE kan roligt holde øje med transfermarkedet de næste par uger. FCK virker slet ikke færdige med at handle.

Jacob Neestrup? Ja, han må jo glæde sig over, at der øjensynligt bliver hentet masser af kvalitet, men lige i denne periode med spillere ud og ind samt en smule uro på bagsmækken, så er det ikke de nemmeste betingelser.

Han skal udover de spillemæssige ting også håndtere en hel del stjernespillere, der ikke alle kan være tilfredse med lidt eller manglende spilletid.

Det skal dog ikke være nogen undskyldning for det hakkende udtryk på banen for FCK, men at tale om fyring af Neestrup er helt på månen i min bog.

Syv point i tre Superligakampe og et Ok udgangspunkt inden returopgøret mod Banik Ostrava er klart godkendt i en sæsonstart.

Foto: Alamy

SJOVT NOK ER DET FØRST efter sejren over Banik Ostrava, at han har en bedre pointstatistik end udskældte Jess Thorup, så der er heller ingen tvivl om, at han både skal levere i Europa og Superligaen, hvis kritikken skal forstumme.

Lige nu ligner de to største spillemæssige opgaver for ham, at få et afstemt forsvar - og hæve effektiviteten i front. Lykkedes det, så er jeg også ret sikker på, at det flydende, fremadrettede spil også kommer.

For de individuelle kvaliteter på holdet er indiskutable - men det skal også afspejle sig i resultaterne.