Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe chokeret: FCK har ikke styr på en skid

- Ja, FCK ligger nr. et i Superligaen er tæt på 17. gruppespil i Europa, men der er for meget, der sejler i klubben, skriver Stig Tøfting i sin ugentlige Superliga-klumme.

JEG STARTER lige med en beklagelse: I de 15 år jeg har lavet klummer om Superligaen, så har jeg aldrig to uger i træk skrevet om den samme klub, men det sker så med FCK i denne uge!

Hvorfor? Fordi det er så hovedrystende, hvad der bliver leveret på grønsværen.

DET SKABTE DEBAT, da jeg i mandags mente, at Brøndby havde spillet det bedste fodbold i Superligaen uden at få alverden ud af det, mens FCK stadig har til gode at spille en hel god kamp, men til gengæld har fået masser af point.

Nu skal jeg ikke hovere, men torsdagens Conference League-kampe var en kæmpe fed understregning af netop det.

Brøndby spillede en blændende kamp i Polen, men fik ikke noget ud af det. FCK spillede som en pose nødder og er nu nærmere deres 17. gruppespil i Europa.

SÅDAN KAN verden være så uretfærdig, og jeg er helt med på, at det vigtigste er at vinde. Det kan slet ikke diskuteres, men jeg vil stadig fastholde, at det sgu’ da er et godt udgangspunkt for at vinde, at man spiller en god gang fodbold.

Det kan man ikke ligefrem beskylde FCK for. Mønsteret har været klart gennem de fleste af sæsonens kampe, nemlig at de ikke formår at styre en fodboldkamp. Ja, de styrer nærmest ikke en skid…

Det er hektisk, kaotisk, usammenhængende, nervøst og alt for meget baseret på enkeltmandspræstationer - og lange bolde i dybden.

Foto: Alamy

SÅ KAN JACOB Neestrup skyde på alle os, der er kritiske, men det ændrer ikke på, at det FCK-hold jeg ser overhovedet ikke har det FCK-udtryk vi er vant til.

Når man så oven i købet skal høre Neestrup sige, at de var UHELDIGE med ikke at vinde 6-0 over SønderjyskE, så er det jo lige til at tude over. Nej, I var for ringe til at vinde 6-0. Jeg er da ligeglad med, om I har bolden over stregen fire gange i offsideposition. Det tæller ikke!

Jeg køber i hvertfald slet ikke det narrativ som Neestrup prøver at sælge, men det ser jo ud til, at han både har overbevist Mads Junker, Peter Graulund og Morten Bruun om, at de spiller blændende fodbold….

JEG ER HELT klar på, at Neestrup formentlig også selv er presset, skuffet, frustreret og måske overrasket over, at spillet ikke flyder bedre, men så sig dog det. Vi gider ikke høre om uheld!

Ja, Neestrup har haft svært ved at stille med det samme hold to kampe i træk i en lang periode, men vi taler om den måske dyreste trup i Superligaens historie, så selvfølgelig skal man da kunne forvente meget mere.

Nu fik FCK lige røven med sig videre i Europa fordi Banik Ostrava leverede den dårligste straffesparkskonkurrence, jeg nogensinde har set. Altså selv mit lørdagshold på Fredensvang kunne have taget de spark bedre…

Heldigt for Neestrup, der dermed fik stoppet den værste fyringssnak, der helt sikkert ville være blusset op, hvis Banik Ostrava havde været europæisk endestation.

DET ER HELT NATURLIGT, at Neestrup bliver debateret og det er da også både skuffende og overraskende, at han ikke får mere ud af den trup.

Det skal han, men for mig at se, så er han stadig den rigtige træner for FCK.

Han er lige præcis sådan en type, jeg selv gerne ville have, da jeg selv spillede. Klar og tydelig, men resultaterne og spillet skal leve op til den rapkæftede stil.

Foto: Alamy

JEG HOLDER også fast i, at der er for mange uafklarede spørgsmål i FCK-truppen.

Nu har der været stille i en uges tid, men jeg synes (for) mange har ytret ønske om at komme væk - og så er der en spiller som Lukas Lerager, der for mig i øjeblikket er den bedste på FCK’s midtbane.

Det er da tankevækkende, at en mand, der har fået løbepas bliver brugt så flittigt og tilmed er en af de bedste FCK’ere.
Det minder jo lidt om situationerne med både Peter Ankersen og Christian Sørensen.

Selvom Lerager er uønsket, går han ind og spiller sin chance. Han virker ikke tynget af noget og igen torsdag, så var han i min bog bedste FCK’er.

Rasmus Falk slider rigeligt med sit eget spil - og Thomas Delaney kæmper for at holde sig skadesfri.  

Lerager spiller som om, at han stadig har lyst til at være i FCK - og det synes jeg også han har fortjent.

Ham kan de da ikke lade gå! Kig dog på præstationerne inden FCM også napper ham…

SKAL MAN ikke bare flette næbet, når nu FCK ligger nummer et i Superligaen (før FCM's sejr fredag aften, red.) og er to kampe mod overkommelige Kilmarnok, Skotland for at nå endnu et europæisk gruppespil?

Nej, fandeme nej! Jeg forholder mig til det jeg ser - og det er hverken mesterskabsklasse eller FCK’s niveau.

Uanset hvilke søforklaringer Jacob Neestrup kommer med.

Nu kan han jo bruge den gave det er, at skulle møde Viborg på søndag til rent faktisk at vise, at han kan få mere ud af det dyre mandskab!