Video : Tipsbladet
Generelle

Jubler: En kandidat til sæsonens indkøb!

Sønderjyske tog en stor skalp søndag, hvor man besejrede FC Midtjylland med 3-2. Her ser Sønderjyske-fan Philip Tejlgaard nærmere på sæsonstarten i klubben fra Haderslev.

Kampen mod FC Midtjylland var jo nærmest en pragtpræstation!

Vi er bedst i nærmest alle minutter og alle faser mod de danske mestre, hvor især Lirim Qamili endnu en gang var omdrejningspunktet.

Det er, som om hele holdet spiller godt, når Qamili spiller godt, det er jo næsten en kandidat til sæsonens signing. Den måde, han er kommet ind på et uprøvet hold med en masse unge spillere og skulle være den spiller med nok mest Superliga-erfaring i truppen i en alder af 26, er vildt, men han har bare vist en masse spilleglæde, og måske viser det vejen for Sønderjyske i det kommende transfervindue også med at hente erfarne spillere ind, for det er dem, der er afgørende!

Det er vigtigt at kunne holde offensiven skadesfri, også selvom vi har mistet Ingason resten af året, men at en 17-årig Olti Hyseni går uimponeret til værks mod de danske mestre, er også beundringsværdigt!

Så nøglen til overlevelse bliver mere og mere tydelig, det er Qamili, Jakob Busk og Thomas Nørgaard, der sørger for overlevelse.

Philip Tejlgaard
Sønderjyske-fan

Vi skal have så mange op i omdrejninger som muligt, og til tider kan det være svært, fordi det er tydeligt at se niveauforskellen i vores trup, men især i kampen mod Midtjylland fik vi set, at selv en Ivan Djantou kan bruges i aggressivt pres, en til tider svingende Tobias Sommer blev vigtig, da vi skulle skifte til femmandsforsvar for at stå imod indlæg, og en unsung hero var Maxime Soulas, som sagtens kan håndtere så mange indlæg mod nogle ellers skarpe Midtjylland-angribere.

Så overordnet set en pragtpræstation fra Sønderjyske. Samtidig synes jeg, det er beundringsværdigt, hvordan Thomas Nørgaard agerer i kampens hede, både med spillemæssigt modsvar, og at han skifter formation, når modstanderen skifter og dermed mindsker muligheden for, at momentum skifter.

Det er en taktisk fleksibilitet, der kræver en del både for at få begge ender til at præstere og gøre det som en helhed, og der viste kampen mod Midtjylland især, at vi besidder noget, som ikke andre i bunden gør. Samt skal vi sørge for at blive endnu mere skarp i begge felter, der er flere offensive profiler, der skal få budt sig til kontinuerligt, som en Mads Agger, Ivan Djantou og nu også Olti Hyseni.

Så nøglen til overlevelse bliver mere og mere tydelig, det er Qamili, Jakob Busk og Thomas Nørgaard, der sørger for overlevelse, og mon ikke vi når at få tre-fire klubber under os, jeg er i hvert fald optimist!