Video : Tipsbladet
Generelle

Ikke i tvivl: Det er Superligaens bedste transfer

Da jeg skrev om mine målsætninger for Brøndbys transfervindue i juni måned var målsætningen klar: Hold på profilerne og veksl lejeaftalen med Patrick Pentz til en kontrakt. Det er lykkedes. Derudover har vi hentet en midtbanespiller og en angriber. Det kan jeg kun være tilfreds med. Her er Brøndby-fan Morten Svans vurdering af Brøndbys transfervindue.

Købet af Patrick Pentz er med afstand Superligaens bedste transfer i dette vindue, hvis du spørger mig. Man glemmer det lidt, fordi han ikke er ”ny”, men at skrive permanent med ligaens bedste målmand i seneste sæson, som ovenikøbet stod et fremragende EM for Østrig, kan man altså næsten kun undervurdere.

Mit kendskab til Stijn Spierings og Mileta Rajovic er noget mere begrænset. Stijn Spierings kommer fra en halvsløj sæson, men inden da var han en eftertragtet mand i både Holland og Frankrig og dermed en spiller, som for bare et år siden ville have været langt over Brøndbys transferformåen.

Om han kan finde formen igen i Brøndby, vil tiden vise. Men han ser spændende ud, og han er på papiret præcis den type spiller, vi har skreget på i en del vinduer i træk. Mileta Rajovic er jo en gammel Brøndbydreng, og alene derfor er der selvfølgelig noget positivt at hente i den. Og CV kan skrive ham på statistikken med Masterclass-minutter. Det skal man heller ikke undervurdere.

Han skal selvfølgelig ikke score mange mål, før han viser sig som en succes, men meldingerne om hans formåen er meget skiftende. Den ene melder, at han hverken kan løbe eller presse, den anden melder, at han bestemt kan og gør begge dele. En ting er de dog enige om. Han kommer i de rette positioner til at score mål. Og den evne skal man trods alt ikke kimse ad hos en spidsangriber. Lad os se, om han kan finde melodien i fronten af Brøndbys angreb.

Jeg vil derfor kalde det et godkendt transfervindue. Og det er måske endda at undersælge det. Brøndby går styrket ud ad transfervinduet. På papiret i hvert fald. Mest af alt, fordi det er lykkedes at holde fast i profilerne fra den seneste sæson.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

Hvis vi virkelig skal købe CVs spin, så er vi jo også blevet forstærket med to unge fra Masterclass i form af Clement Bischoff og Noah Nartey, som allerede har bevist deres værd på seniorniveau. Om de skal tælle som nye spillere, køber jeg dog ikke helt, da begge spillere trods alt fik spilletid i seneste sæson.

Godkendt – men…
Skal der ledes efter huller i en ellers udmærket ost, så kan det godt være, det havde været fornuftigt med lidt flere transfers ud. Det kan dog nås endnu, da der som bekendt er åbne vinduer flere steder rundt omkring i Europa.

Tilgangen af Mileta Rajovic gør ikke kampen om spilletid i Brøndbys angreb mindre, og selvom Emmanuel Yeboah er blevet sendt til Vejle for en stund, så er jeg ikke sikker på, at det er planen, at Ohi Omoijuanfo skal blive i Brøndby. Han er dyr at have rendende, og hvis han ikke indgår i planerne, så er det bedst for alle, hvis han får et andet sted at spille. Desværre. For hvor har han dog været god! Men det er desværre mest med tryk på HAR.

Foto: Alamy

Der er dog flere af de spillere, som ikke stod forrest i køen til spilletid i Brøndby, som har fået nye hjemmebaner. Her kan nævnes Henrik Heggheim og Christian Cappis, som begge blev nævnt på ud-siden i førnævnte skriv fra juni måned.

Derudover skal Oscar Schwartau selvfølgelig nævnes. Han fik desværre aldrig det store gennembrud i Brøndby, hans ellers meget lovende start kunne tyde på. Til gengæld fik man pæne penge for ham i forbindelse med hans skifte til Norwich, og den pose penge får faktisk næsten Brøndbys transferbudget til at gå i nul, da den eneste reelle transfersum, Brøndby betalte i dette vindue var for Patrick Pentz i juni måned.

Måske kunne man have handlet tidligere i vinduet, men jeg synes som sagt, at det vigtigste var at holde på profilerne, og hvem ved, om det overhovedet var muligt at få Stijn Spierings og spille ham ind på holdet, inden de mere eller mindre sæsondefinerende kampe mod Legia Warszawa?

Jeg vil derfor kalde det et godkendt transfervindue. Og det er måske endda at undersælge det. Brøndby går styrket ud ad transfervinduet. På papiret i hvert fald. Mest af alt, fordi det er lykkedes at holde fast i profilerne fra den seneste sæson.