Video : Tipsbladet
Generelle

Han er sæsonens store overraskelse i Brøndby

Hvordan har Brøndby IF klaret sig i Superligaen, og hvilken karakter skal de blå-gule have efter den første halvdel af sæsonen? Hvem er sæsonens store overraskelse, og hvem er den store skuffelse? Det vurderer Fanklubbens Brøndby-mand Morten Svan her.

Brøndby kan selvfølgelig ikke være tilfredse med at ligge nummer seks i Superligaen efter at have mødt alle hold. Det må stå klart for de fleste. Det har i momenter været rigtig godt, men det har sjældent været i hele kampe og aldrig i så meget som to kampe i træk. Læg dertil et exit fra Europa, og sæsonen kan indtil videre næppe kaldes andet end skuffende.

Seneste kamp mod FCM var en vigtig sejr i forhold til at hænge på i topstriden. Og kan man følge op på den ret glimrende præstation, så ser det rigtig godt ud. Spørgsmålet er så, hvad fyringen (for selvfølgelig var det det!) af CV kan ende med at betyde for det sportslige.

En sjetteplads er ikke godt nok.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

Sæsonens overraskelse: Clement Bischoff. Den unge mand vil jo egentlig helst spille lidt længere fremme på banen, men hvor har han dog været god som venstre back på trods af sin højrebenethed og fejlpositionering. Assists, mål, driblefærdigheder og så ovenikøbet fra Masterclass. Der er ikke ret meget mere at ønske sig. Og så virker det tilmed til, at den øgede konkurrence på positionen også har sat gang i Marko Divkovic.

Sæsonens skuffelse: Patrick Pentz. Jeg fik kaldt købet af Patrick Pentz for sommerens allerbedste indkøb i hele ligaen. Og man må sige, at han ikke har gjort meget for at understøtte den påstand. Han har ikke lavet mange og store drops, men mange af de redninger, som han havde i den foregående sæson, og som gjorde ham til førstekeeper for Østrigs EM-hold, dem har vi ikke set i denne sæson.

Men bundniveauet har trods alt været nogenlunde acceptabelt, og lad os satse på, at et clean sheet mod FCM vender formkurven.

Karakter: 2 bolde

Konklusion: En sjetteplads er ikke godt nok. Heldigvis har de resterende tophold heller ikke toppræsteret, og man er derfor kun seks point efter førstepladsen, og man skal møde holdene over en 1-3 gange mere. Så alt er fortsat muligt, men det kan ikke være andet end skuffende med en sjetteplads.

Tipsbladets karakterskala er fra 0 til seks bolde, hvor seks er det bedste.