Video : Tipsbladet
Generelle

Pokalfadæse: De dumper med et brag

Randers FC har fået en god start på sæsonen i Superligaen, men stemningen er vendt en smule, efter man er blevet hældt ud af Oddset Pokalen af Brabrand fra landets fjerdebedste række. Randers-fan Henrik Kragh skriver her om tilstanden i Randers FC forud for opgøret mod AGF.

Pokalfadæse!

Pilen har ellers peget opad.

Med gode indsatser i de seneste kampe og en placering i top seks er starten på den nye Superliga sæson godkendt.

MEN med onsdagens tåbelige nederlag til 3. divisionsholdet fra Brabrand IF i Oddset Pokalen, må man sige, at det for alvor er to skridt tilbage for Randers FC.

Det er en enorm skuffelse, at pokaleventyret i princippet er endt, før det overhovedet er startet.

Jeg er helt med på præmissen om, at truppens bredde skal udnyttes – særligt når der venter modstandere af forventeligt et meget lavere niveau.

Det er den mulighed, spillere i udkanten af start 11'er og unge talenter har for at imponere trænerteamet, og på den måde snyde lidt foran i køen til en startplads på Superligaholdet.

Hvis ikke selvopfattelsen har fået et for stort knæk, findes der vel ikke en bedre kamp at komme op på hesten igen.

Henrik Kragh
Randers FC-fan om at møde AGF

Det er naturligvis trænerteamets ansvar at forberede holdet til den opgave, der venter.

Trænerteamet må vurdere, hvilke spillere der trænger til et hvil i et tæt kampprogram, og hvilke spillere der skal have øget appetitten for førsteholdsfodbold osv. Trænerteamets mest fornemme opgave er naturligvis også, at overveje, hvor mange ændringer truppen kan bære og samtidigt sørge for at præmissen for en mulig sejr er til stede.

Foto: Alamy

Når det er sagt, synes jeg jo også, der hviler et forholdsvist stort ansvar ved den enkelte spiller, måske ovenikøbet en stolthed over at spille med hestelogoet på brystkassen og en vilje til at bevise, at niveauforskellen på et amatørhold fra 3. division og et etableret fuldtidsprofessionelt Superligahold er stor.

På begge parametre synes jeg egentlig Randers FC dumper.

Jeg har tidligere beskrevet det netop overståede transfervindue, som ”historisk” i Randers FC-målestok. Dette både i forhold til penge tjent, penge brugt og antallet af spillere, der er kommet/gået. At transfervinduet blev smækket i med købet af klassespillerne Greve og Rømer gjorde det nemt for mig at komme til denne konklusion – og det står jeg ved!

Men det er klart, at med en yderst utilfredsstillende præstation som den i pokalkampen kan der med rette stilles spørgsmålstegn ved det sportslige niveau i Randers FC.

Noget af det fede ved fodbold er, at temaet for det, man taler om - om der er succes eller krise - kan ændre sig næsten fra uge til uge.

Allerede på lørdag får Randers FC muligheden for at ændre på, hvad der tales om i det kronjyske...

Alt det kræver er en sejr over ærkerivalerne fra AGF.

AGF er kommet stærkt ud af starthullerne i denne sæson. De har været målfarlige og spillet med tempo, power og energi i langt de fleste kampe.18 point og en målscore på 22-8 taler sit eget tydelige sprog. Opgaven bliver derfor, naturligvis, meget vanskelig.

Foto: Alamy

For ikke så mange sæsoner siden var det blevet sådan, at RFC vandt oftere, end de spillede uafgjort med AGF – nederlag var ALDRIG et emne. Men dette behagelige mønster har ændret karakter.

Ud af de sidste 10 indbyrdes opgør, har AGF trukket sig sejrrigt ud fem gange, Randers FC kun to.

Den seneste sejr til de lyseblå var tilbage i oktober 2021!!!!!

Lokalopgør lever dog altid deres eget liv. Uanset om det ene eller det andet hold har mere vind i sejlene end det andet, vil der altid være muligheden for fiasko eller succes.

Hvis ikke selvopfattelsen har fået et for stort knæk, findes der vel ikke en bedre kamp at komme op på hesten igen.

Tændingen må være der til denne sæsondefinerende kamp.

Det kan tale til Randers FCs fordel, at AGF tilsyneladende er ved at tabe lidt momentum.

Det virker under alle omstændigheder til, at det har stor indflydelse på AGF's tempo og dynamik, at Gift Links har været fraværende i de seneste Superliga-runder.

Men AGF har et solidt hold og ligger fortjent på 2. pladsen. Andre profiler som Anderson, Bech, Madsen og Mortensen har også præsteret godt.

For Randers FC bliver det helt afgørende, at Høegh, Dammers, Rømer og Bjørkengren sørger for, at der bliver taget fra i nærkampene, og at strukturen holdes. Simen og Greve må binde det offensive spil sammen, Campbell true i dybden, og Danho må tage slåskampene med særligt Tingager i AGFs defensiv.

Samtidig skal Izzo, Olsen og Dyhr (hvis han er blevet sin skade kvit) fortsætte den opadgående formkurve, hvis hestene skal gøre sig forhåbninger om, at tage de tre point med hjem til Randers.

Ærligt – det bliver en nervepirrende og fed kamp. Jeg håber, Randers FC kommer til at præstere godt og vinde opgøret.

Jeg tør ikke tænke på, hvordan det kan påvirke udviklingen, hvis det modsatte skulle blive tilfældet.

FORZA RFC!!!