Video : Tipsbladet
Generelle

Bedømmer AGF: Han var Superligaens bedste back!

Hvem har overrasket, og hvem har skuffet? Og hvad er dommen på AGF efter de første 11 runder af Superligaen? Fanklubbens AGF-mand Anders Søgaard giver her karakter til AGF.

Vi har sjældent set er AGF hold komme så hurtigt frem over isen og få så mange point i en sæsonstart. Læg dertil, at man formentlig også skulle have haft flere point i de første kampe mod FCM og FCK. Så havde det set helt vildt ud.

De sidste fire kampe er det dog blevet lidt hverdag igen, og det afspejler fire uafgjorte kampe også. Dog er det positivt, at vi ikke taber de kampe, vi spiller dårligt i. Det er også et stort plus.

Ét nederlag i de sidste 12 kampe er altså rimelig stærkt og det kombineret med, at vi er det mest scorende hold, samtidig med vi lukker færest mål ind. Det er virkelig virkelig positivt.

Der er dog også lidt panderynker.

Omvendt synes jeg, Jonas Jensen-Abbew har været skuffende.

Anders Søgaard
AGF-fan

Vi må som hold ikke være så afhængige af én spiller. Vi skal kunne spille offensiv fodbold uden Gidt Links, og Mikael Anderson skal samtidig tilbage på sin plads i midten. Ellers ender vi med at spille med for mange ude af position, og spillet bliver hakkende.

Links har dog uden tvivl været den positive overraskelse for vores hold inden sin skade og markerede sig vel som den bedste back i Superligaen på daværende tidspunkt. Altså inden skaden. Gennembrudstærk, flere farlige afleveringer fremad banen, mål og assist. Links har virkelig løftet sig i denne sæson og har efterhånden en ret vild udvikiklingskurve. Godt set, da man rykkede ham på wingbacken.

Omvendt synes jeg, Jonas Jensen-Abbew har været skuffende.

Købt relativt dyrt ind i FCN og var vel ret beset udset til at skulle være fast del af start-11. Flere usikkerhedsmomenter. Senest et rødt kort og straffe. Disse usikkerhedsmomenter har også gjort, at han må se sin plads være blevet overtaget af Eric Kahl - i hvert fald når hele truppen er skadesfri.

Det synes jeg er skuffende, og det må Abbew også selv synes.

Generelt har AGFs sæson bestemt været med stor pil op, med flot og målsøgende spil.

Vi skal dog finde tilbage til sejrene i en fart, hvis vi fortsat vil være med helt fremme i top tre. De manglede sejre i de seneste fire kampe gør også, at karakteren ikke kommer højere op.

Karakter: 4 (Fortrinlig indsats)

Tipsbladets karakterskala er fra 0 til seks bolde, hvor seks er det bedste.