Video : Tipsbladet
Generelle

AGF-fan: Her hopper kæden af for mig

AGF er startet spillemæssigt opløftende, men står alligevel kun noteret for et enkelt point. Er glasset halvt fyldt, eller er det halvt tomt, og hvad er synet på det noget tynde straffespark, som FC Københavns Victor Claesson fik senest mod AGF? AGF-fan Anders Søgaard kigger på aarhusianernes sæsonstart her.

Kampen mod FCK illustrerede det samme som kampen mod FCM. Vi spiller kanongode 45 minutter i 1.halvleg, men går til pause uden at score de mål, som vi burde have gjort. Et hav af 100 procents chancer bliver brændt i vores gode periode, og det bliver som regel dyrt i Parken. Søndag var ingen undtagelse. Specielt Tobias Bech har uden tvivl ærgret sig en del, efter 1.halvleg blev fløjtet af, og igen efter slutfløjtet lød.

Ligesom mod FCM bliver kampen mod FCK også afgjort fra bænken i løbet af 2.halvleg, samtidig med at de bærende hos AGF går døde for saft og kraft. Der er bare en helt anden pondus i de spillere, som de kan sætte ind. Og både bænken i FCK og bænken i FCM ville vel starte inde de fleste andre steder. Det er vel i virkeligheden også en af forskellene på top og subtop. Spillet i  første halvleg var dog generelt opløftende at se, omvendt mindre opløftende at FCK scorede på to kæmpe forsvarsfejl i 2. halvleg og et meget omdiskuteret straffe i 1.halvleg.

Straffe eller ej
Jeg mener personligt, at straffet er til den tynde side, men det kan sikkert forsvares at dømme den, da der er kontakt. At Claesson så kandiderer kraftigt til en Oscar er en anden sag, men Gift Links giver mulighed for at dømme den, fair nok. Samtidig kan VAR ikke ændre den, fordi det ikke er “clear and obvious” at dommeren har lavet fejl. Den del køber jeg. Fair nok.

Jeg synes dog, at Claesson søger det meste af kontakten og spiller teatralsk på den, og her hopper kæden lidt af for mig, da der var en nærmest identisk situation i Aarhus, hvor Tobias Bech ikke fik straffe med begrundelsen, at han selv opsøger den for meget og spiller for teatralsk på at få straffe i forhold til den kontakt han modtager. Dommeren udtaler, at han giver straffet til FCK, samtidig med at han ser bort fra det teatralske i situationen.

Det synes jeg er under al kritik, for så er vi ude i, at det ikke er nogen linje i, hvilke straffe der dømmes samt hvor og hvornår.

Reglerne skal sgu være de samme, om man spiller i Parken, i Aarhus eller på Lerpytter Stadion, ellers gør dommerne sig selv utroværdige og VAR lige så.

Sæsonstarten
AGFs sæsonstart har dog, hvis man ser bort fra, at  vi ikke har fået de point, vi skulle have haft, været opløftende.

Vi spiller bedre offensivt end længe set, kreerer chancer og scorer mål i åbent spil, og kan vi sætte det sammen i mere end 45 minutter, ser det spændende ud. Ikke at vores 2. halvlege har været decideret dårlige, men der har været stor forskel på holdet før pausen og efter pausen.

Derudover er der meldt ud, at vi ikke er færdige på transfermarkedet, der tænker jeg, vi er nogle "hviie" fans, der venter i spænding. Kampen igår og truppen generelt kunne godt bruge en ny 6'er med noget fylde, når Nicolai Poulsen ikke spiller, og samtidig en med noget fremadrettethed i spillet, det ville være godt. Samt en angriber, der bare hakker de chancer i kassen. Kunne vi tilmed krydre det med en legekammerat til Anderson (hvis han beholdes), så ser det for alvor spændende ud.

Så spillet i sæsonstarten har været mere end godkendt, nu skal det bare overføres til de næste kampe. Kan vi holde den samme tænding, bevare den offensive indstilling og hente lidt flere forstærkninger, så kommer der point på kontoen i rigtig mange kampe #KSDH