Vanvittigt derby: Du kan jo godt, Neestrup!

- Et vildt fedt københavner-opgør, hvor Neestrup langt om længe fik fremvist et tempofyldt, aggressivt og viljestærkt FCK-mandskab, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

SEPTEMBERSOLEN skinnede om kap med romerlysene i Parken, mens københavner-derbyet igen leverede dramatik, intensitet - og lidt god fodbold.

Vi fik simpelthen leveret på alle hylder. Mål, udvisning, straffespark, tumult i spillertunnelen, forrygende fanopbakning. Ja, topfodbold, når det er allerbedst. Tak for det!

LAD OS BARE tage kampens mest omdiskuterede situation med det samme. Det røde kort til Marcos Lopéz for en minimal berøring af Sebastian Sebulonsen, der havde kurs mod Nathan Trott i FCK-målet.

Frispark, ja - men et ualmindelig hårdt rødt kort til Lopes. Og lad os bare lige hakke fast, at jeg er fløjtende ligeglad med om FCK eller Brøndby vinder eller taber.

Men altså, fodboldloven og Tipsbladets dommerekspert Benjamin Leander - og altså dommer Morten Krogh - er enige om, at Sebulonsen blev frarøvet en oplaget scoringsmulighed - og dermed at det røde kort er korrekt. Fair nok.

ALLIGEVEL VIL JEG vædde en stor fadøl på, at de færreste ville score mere end fire-fem gange ud af 10 på den mulighed. Måske ikke engang.

Så noget, der næsten ikke er et frispark, bliver lige pludseligt til et direkte rødt kort. Skal vi ikke bare kalde det en meget tynd linje, der skal krydses - og som kan være med til at ændre en fodboldkamp fundamentalt.

Det virker sgu’ ærlig talt skørt. Fodboldlov eller ej.

MODIGT KALD af dommer Krogh dog, der helt som forventet fik det meste af Parken imod sig, mens ‘skandaledommer’ buldrede ned mod manden i sort.

Netop udvisningen blev jo lige præcis Brøndbys vej tilbage i derbyet nede med 2-0, men trods et kæmpe spilovertag og pænt med chancer, så var Brøndby ikke skarpe nok foran kassen.

At de kun formår at spille 1-1 i den periode på 50 minutter, hvor de var 11 mod 10, er selvfølgelig ikke godt nok. Der skal simpelthen være mere krudt i den offensive kanon, hvis man vil spille med om mesterskabet.

HVIS DER ER EN, der sover ekstra godt i aften, så må det være Jacob Neestrup. Han har længe lignet og lydt som en presset mand - og helt forståeligt.

FCK har spillet som en pose nødder, resultaterne har været på det jævne, spillere er væltet ud og ind af truppen.

DET KAN TO kampe ændre fundamentalt på. Gruppespillet i Conference League blev sikret i torsdags, hvilket har fjernet et kæmpe forventningspres på Neestrup og spillernes skuldre.

Nu kan han så føje en derbysejr til - og så ser alting noget lysere ud.

EN TING VAR i hvertfald fuldstændig ændret, da derbyet blev fløjtet igang. FCK var for en gangs skyld klar fra start og spillede i de første 30 minutter den bedste halve time i denne sæson.

Presset var højt og aggressivt, løbevilligheden kæmpe stor og fysisk ville FCK’erne kampen på en måde som de ikke har vist endnu i sæsonen.

Resultatet var, at de fuldstændig kontrollerede kampen de første 30-35 minutter, hvor Brøndby ikke fik et ben til jorden.

2-0 til hjemmeholdet efter 17 minutter - og en nyfunden optimisme i spillet.

DET ER lige præcis det Jacob Neestrup skal tage med fra kampen sammen med en stærk indstilling og organisationen, der gjorde, at FCK selv med 10 mand aldrig var ude af kampen.

Selvfølgelig blev det en helt anden kamp for FCK efter kortet til Lopes, så vi fik aldrig set, om FCK også kunne holde momentum en hel kamp, men det får Neestrup masser af andre muligheder for at vise.

Det bedste plaster mod en dårlig periode med åbne sår er sejre. For FCK specielt dem, der tilsiger europæisk succes - og selvfølgelig derbysejre.

DERBYSEJREN FALDER i den grad på et tørt sted fra Jacob Neestrup, der ellers har været sjældent meget - og helt rimeligt - til debat.

Når han så - langt om længe - kan fremvise et FCK-mandskab som det, der bragede igennem i starten af kampen mod Brøndby, så skal han nok få lidt medvind på cykelstien igen…