Video : Tipsbladet
Ligue 1

Sommerens vildeste handel: Jeg griner endnu

Det er så velgørende, at det i en strømlinet fodboldverden, hvor spillere ned i 10-års-alderen bliver scoutet efter et hav af parametre, stadig kan lade sig gøre, at kortslutte systemet, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

H-O-L-D-N-U-K-Æ-F-T HVOR er det fedt!

Jeg griner stadig over Henrik Meister, der ud af det blå har stjålet mediebilledet i et par dage - og nej, jeg kendte heller ikke en flyvende fis til Meister.

Jo, jeg bemærkede da godt, at han havde scoret fire mål mod Rosenborg, men tænkte ikke nærmere over det. En C-spiller i en B-klub, men hey, vi er vist mange, der er blevet lidt klogere de sidste 24 timer.

Det er i hvertfald intet mindre en sensationelt, at 20-årige Henrik Meister er skiftet til franske Rennes for et beløb i omegnen af 100 millioner kroner fra norske Sarpsborg.

INDEN DA SLOG HAN sine folder i Fremad Amager og før det i FA2000, der spottede ham i en serie 2-kamp, hvilket bare bygger endnu mere på den fantastiske eventyr-fortælling.

Og ja, der må da være en enkelt Superligaklub eller tre, der lige nu klør sig lidt i skægget og ærgrer sig over, at de ikke hentede ham i Fremad Amager.

NÅR JEG SYNES, at det er sommerens absolut fedeste transfer, så er det selvfølgelig fordi det er usædvanligt, men også fordi, at det åbenbart - og heldigvis - kan lade sig gøre at slå igennem på højeste niveau uden at gå den slagne akademi-vej, hvor de stor talenter bliver skolet fra de er 12-13-14 år.

DET ER SÅ velgørende, at det i en strømlinet fodboldverden, hvor spillere ned i 10-års-alderen bliver scoutet efter et hav af parametre, stadig kan lade sig gøre, at kortslutte systemet.

Det kan godt være, at Henrik Meister stadig er uskolet, at teknikken ikke er indøvet fra seks-års-alderen og at der ikke er en eneste U-landskamp på CV’et, men lige præcis derfor er det jo modigt og forfriskende, at først Sarpsborg 08 og dernæst Rennes har taget en frisk chance med Henrik Meister.

MEISTER SLÅR selvfølgelig ud på parametre som kæmpe fysik, enorm arbejdsradius, masser af involvering. En angriber, der er en mundfuld for de fleste forsvarsspillere.

Ingen tvivl om, at Rennes har et større arbejde forude for at slibe Meister til for at begå sig i fodbold på det niveau, men de smider pengene for potentiale - og ikke et færdigt produkt.

NU ER DER ingen garanti for, at Henrik Meister bliver en succes i Rennes eller andre steder, men han vil for altid stå som beviset på, at fodbolden ikke er helt så forudsigelig, tjekket og strømlinet som den ellers i mange tilfælde fremstår.

Det er et vaskeægte Meister-stykke…