Video : Tipsbladet
Conference League

Sløjt FCK: Der skal da ske noget, Neestrup

- FCK har utvivlsomt masser af dygtige spillere, men er bestemt ikke nogen skræmmende enhed, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

SELVFØLGELIG, TÆNKTE man. Selvfølgelig skulle Kilmarnock, der indtil FCK-mødet stod noteret for nul (!) mål og tre nederlag i den hjemlige liga, score på FCK efter 16 minutter. Og bringe alt for meget spænding tilbage i duellen. 

Hvorfor? Ja, FCK viste endnu engang i denne sæson, at vækkeuret simpelthen står forkert. Jacob Neestrups tropper formår ganske enkelt ikke at møde skarpe op, når dommeren sætter kampen igang.

Lidt ligesom Serie 5-holdet en søndag morgen efter byturen…

EFTER FCK’s nederlag i Farum til FCN, hvor Neestrups tropper blev kørt rundt i manegen de første 45 minutter, listede jeg disse kampe frem, hvor FCK kom sløjt fra start. Beklager gentagelsen, hvis du læste med i søndags.

  • Mod Banik Ostrava skulle man ud i straffespark, hvilket tjekkerne var sygt dårlige til. Selvom de set over to kampe sagtens kunne have afgjort sagen til deres fordel.
  • Mod Viborg skulle man hen til 83. minut før udligningen faldt.
  • Mod Kilmarnock hjemme var kampen i det 76. minut før FCK scorede på straffe.
  • Mod FCN stod der 2-0 til hjemmeholdet efter fem minutter.
  • Mod Kilmarnock ude var man bagud efter 16 minutter.

DET HOLDER JO ikke - og med Brøndby og FCM som de næste modstandere, så vil FCK-fansene sikkert sætte pris på, at FCK møder anstændigt op.

Nå, FCK er i Conference League-gruppespillet som forventet. Godt for FCK, fint for dansk fodbold  - og ikke mindst for Jacob Neestrup, der havde været alvorligt truet på jobbet, hvis det var kikset.

INDSATSEN VAR dog som ofte før i den absolut sløje ende - og det er en ligbleg udgave af det FCK, man er vant til at se i Europa. FCK har utvivlsomt masser af dygtige spillere, men er bestemt ikke nogen skræmmende enhed.

FCK-mandskabet er ganske enkelt ikke i stand til at sætte sig på en kamp, styre den, diktere den - uden at lade sig presse til alvorlige fejl. Som Marcos Lopez’ elendige clearing ved 1-0-målet.

Ja, Kilmarnock-spillerne gav alt, de var fysiske, heroiske i kampen om andenboldene - men på lange stræk et fuldstændig ordinært hold, der ville have svært ved at overleve i Superligaen. Altså et hold FCK burde have fuldstændig styr på, men ikke havde.

OK, FCK har mange nye spillere, men det bliver jo ikke ved med at gå, Neestrup!

Får FCK ikke bedre styr på defensiven og et mere tydeligt udtryk i offensiven, så bliver det heller ikke i år, at guldet havner i københavner-klubben.

Foto: Alamy

NU KAN DET være, at roen sænker sig over FCK, når nu gruppespillet er i hus, og transfervinduet er overstået på tirsdag, men det ligner unægteligt, at Jacob Neestrup har en kæmpe to-do-liste på træningsbanen.

For hvis ikke spillet bliver bedre end det FCK har vist over to kampe mod simple Kilmarnock, så har man da ikke en kinamands chance for at vinde Conference League - eller bare gå videre fra den indledende fase.