Video : Tipsbladet
Superliga

Pinligt: Det kan ende helt galt for Sørensen!

Brøndby-træner Jesper Sørensen vil nu være til alvorlig debat, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen.

KOMMER BRØNDBY til et stadion nær dig, så køb endelig en billet. Du kommer med garanti ikke til at gå derfra uden at have set buler af mål!

I sidste runde spillede de blå-gule 3-3 mod Silkeborg - og mandag aften fik de en ordentlig lussing, da de tabte 4-1 til FC Nordsjælland.

Så kom ikke og sig, at det er kedeligt at se Brøndby.

DET KAN GODT VÆRE, at hjemmeholdet scorede på stort set alt i første halvleg, og at målene var aldeles fremragende - for det var de - men det ændrer ikke på, at det var decideret pinlige 45 minutter for Brøndby.

Eller skal vi måske bare sige den sidste halve time for paradoksalt nok kom Brøndby foran på Yuito Suzukis hovedstød, men brændte efterfølgende helt sammen.

En uafstemt defensiv, en Patrick Pentz, der ikke tog noget - og en midtbane, der lod de hurtige FC Nordsjælland-spillere flyve lige igennem, ligesom Brøndby var decideret elendige med bolden.

Perlerækken af Brøndby-fejl var lang i en kamp, hvor FCN viste sig frem i en langt mere agressiv og direkte facon end tidligere så sæsonen. Måske efter den røffel som Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting gav dem i weekenden

SÅ JA, FCN var fremragende - og deres dominans fik da også Jesper Sørensen til at ændre system, så Brøndby gik fra tre midtstoppere til to - og fik lidt mere pondus på midtbanen.

Det pyntede, fik Brøndby mere med i kampen og ikke mindst stoppet blødningen, selvom FCN også lignede et hold, der trykkede mere på bremsen end speederen i anden halvleg.

Så kan man jo rose Jesper Sørensen for at tage konsekvensen af en dårlig halvleg, men man kunne jo også mene, at det ikke er første gang, at, at netop tre- eller fem-mandsforsvaret kommer til kort, så faresignalerne blinkede allerede.

Foto: Alamy

NÅ, DET MÅ Jesper Sørensen jo selv bokse med. Hvis han får lov!

Sagen er nemlig den, at Brøndby med FCN-kampen tager fat på en periode, hvor de svære kampe kommer som perler på en snor.

Tjek lige det her program: FCM (hjemme), AGF (ude), FCK (hjemme), FCM (ude), FCN (hjemme).

Værsgo’ Brøndby. Så er der edderbankemig serveret!

Det kan være enden på sæsonen, før den rigtig er kommet igang…

I hvert fald hvis man vil være en med-udfordrer til guldet - og sådan er Brøndby-truppen altså sammensat. Det kan hverken bestyrelse, Carsten V. Jensen eller Jesper Sørensen løbe fra.

DET ER under alle omstændigheder et kampprogram, hvor de næste fem kampe er af en sådan kaliber, at det kan ende helt galt for Jesper Sørensen. Ikke mindst, hvis man optræder som man gjorde mandag aften i Farum. 

Så ligger der nemlig ikke mange point og venter!

ER JESPER SØRENSEN så den rigtige Brøndby-træner? Debatten vil køre for fuld skrue i Brøndby-kredse- og man skal ikke bruge mange minutter på X/Twitter for at finde en udbredt holdning om, at han IKKE er den rigtige til at føre Brøndby videre.

Nu er Elon Musk-mediet heldigvis ikke det skinbarlige sandhedsvidne, så naturligvis er sagen lidt mere nuanceret end som så.

Jeg ser nemlig ikke et hold, der slår op i banen. Hverken i 3-3-kampen i Silkeborg eller i 4-1-nederlaget til FCN, men måske nærmere et hold, hvor defensiven er sat forkert op - og hvor der ikke en den nødvendige tryghed.

Offensivt har Brøndby et eller andet sted leveret de mål, der er forventligt - og faktisk et mere end FCK i 10 kampe, så det er ikke hér, at hunden ligger begravet.

HVIS JESPER SØRENSEN har det, der skal til for at være cheftræner for Brøndby, så er det NU, at han skal vise det.

Ikke mindst, hvis han også vil være Brøndby-træner, når julen ringes ind…