Video : Tipsbladet
Superliga

Øksen i sving: Carsten V. Jensen stod i vejen

- Fyringen af Carsten V. Jensen kan være et tegn på, at GFH har endnu større ambitioner, end vi hidtil har set, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

HALLOWEEN VENTER forude, men Brøndby har allerede haft øksen fremme!

Den ramte fodbolddirektør Carsten V. Jensen, der altså nu er forhenværende i jobbet.

Det er en regulær bombe, der blev droppet af Brøndby, og understreger endnu engang, at landsholdspauser er klart den farligste for trænere og altså sportsdirektører…

CARSTEN V. JENSEN er en de mest erfarne sportsdirektører her i landet med klubber som FCK, FCN, og altså Brøndby på - nåja, CV’et.

Siden 2019 har han således haft et af de mest profilerede og udsatte jobs i dansk fodbold, nemlig som manden med det sportslige ansvar for Brøndby.

Det er - uanset hvordan man vender og drejer det - øretævernes holdeplads, så man kunne jo også mene, at det er bemærkelsværdigt, at han har siddet så længe.

Anders Bjerregaard, Per Rud, Troels Bech, og Ebbe Sand nåede ikke i nærheden af Carsten V. Jensens mere end fem år på posten.

Foto: Alamy

NU ER DET så slut. Efter gensidig aftale, som Brøndby formulerer det. Ja, ja - der er mange måder at skrive sig ud af den slags.

Det har da i hvert fald ikke set ud, som om Carsten V. Jensen har haft et brændende ønske om at stoppe for at hellige sig frimærkesamlingen…
Så herfra bliver det betraget som en regulær fyring!

UDOVER AT næstformand for bestyrelsen, Scott McLachlan, overtager jobbet, så rutter Brøndby ikke ligefrem ikke med information om, hvorfor Carsten V. Jensen ikke længere skal være fodbolddirektør i Brøndby.

Grundlæggende er der næppe tvivl om, at Brøndby-ledelsen ikke kan se Carsten V. Jensen som en, der kan løfte niveauet i Brøndby. Det siger måske sig selv, men der kan også være en række andre kritikpunkter.

Brøndby har lige nu den dyrest sammensatte trup i klubbens historien, men de sportslige resultater følger ikke med. Ja, de andre klubber - ikke mindst FCM og FCK - har investeret kæmpestort, så selvfølgelig er Brøndby nødt til at følge med, men altså uden pokaler i skabet.

HVIS DER ER én ting, Carsten V. Jensen er blevet kritiseret sønder og sammen for, så er det i gentagne sommervinduer at handle alt for sent. Sat lidt på spidsen har truppen først været på plads, når en fjerdedel af Superligaen er spillet, og Europa er et overstået kapitel.

Det har i hvertfald pisset formand Jan Bech Andersen af et par gange, og selvom formanden ikke længere har aktiemajoriteten i klubben, så vægter hans ord naturligvis stadigvæk.

Timingen er måske også lidt underlig på bagkant af en sejr over FCM, der sendte Brøndby tilbage i topkampen, men det fortæller jo også - og heldigvis - at beslutningen ikke er taget på baggrund af en enkelt kamp.

VI FINDER JO aldrig ud af, om det havde gjort en forskel, at Mileta Rajović og Stijn Spierings havde været med i Brøndbys afgørende Conference League-kamp mod Legia Warszawa, men skal vi ikke bare sige, at det næppe havde svækket mulighederne.

Der er heller ingen tvivl om, at Brøndby bløder penge. Ganske vist planlagt, men det må jo være afstemt, at Carsten V. Jensen sagt nej til pæne bud på Mathias Kvistgaarden og Nicolai Vallys, så de blodrøde tal kan heller ikke bare føres tilbage til 61-årige Carsten V. Jensen.

I DET HELE TAGET har Carsten V. Jensen været dygtig til at tilpasse truppen efter pengepungens skiftende størrelse i Brøndby.

Han har fået forretningen til at hænge nogenlunde sammen, men måske er udskiftningen også et signal om, at Brøndby vil have endnu større armbevægelser i fremtiden, og vurderingen har været, at det vingefang har CV ikke.

Måske et tegn på, at GFH er blevet lidt utålmodige i at få indfriet de store ambitioner. 

HVAD NU BRØNDBY? Ja, der er næppe tvivl om, at GFH - altså ejerne af Brøndby - er ved at stramme skruen om klubben og for alvor sætte deres eget præg på de blå-gule.

Bliver det i en sådan grad, at Jesper Sørensen kan blive næste mand på affyringsrampen? Nu købte den pressede Brøndby-træner sig selvfølgelig tid med sejren, men hvis GFH er i gang med den helt store oprydning, så kan han bestemt ikke vide sig sikker på.

UANSET HVAD så er fyringen af Carsten V. Jensen efterårets hidtil største Superligahistorie.