Video : Tipsbladet
Landshold

Legende-jagt? Godt forsøgt, men vi lever fint uden

- Ja, ja - Ole Gunnar Solskjær har fuld plade på legendeskalaen, men træner-resulaterne er langt fra overbevisende som det, han leverede som spiller, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen.

NÅ, FOR DÆLEN. Der er stadig liv i gode gamle DBU - og det er jo absolut glædeligt...

Tipsbladet kan i hvert fald afsløre, at fodboldunionen med fodbolddirektør Peter Møller i spidsen har haft fat i Ole Gunnar Solskjær for at høre, om ikke det kunne være ‘greit’ at blive dansk landstræner.

Det ville den tidligere måljæger i Manchester United så ikke. Om det er penge, prestige eller jagten på en klubtrænerkarriere, der har sat en stopper for nordmandens indtog i dansk fodbold, vides ikke.

Ole Gunnar Solskjær, da han var Manchester United-manager. Foto: Alamy

TRODS AFVISNINGEN, så er der alligevel nogle positive ting at trækker ud af nyheden:

  • DBU har heldigvis ikke ladet sig besnære af Lars Knudsen to ellers fremragende landskampe som landstræner. Han er - som tidligere beskrevet - ikke løsningen på den lange bane.
  • DBU har modet og udsynet til at tænke lidt større, end de ellers har haft for vane. Tak for det.
  • Så attraktivt er det så heller ikke at være dansk landstræner. I hvertfald ikke, når man som Solskjær åbenbart er ved at lande et klubjob.

OK, OLE GUNNAR Solskjær er langtfra nogen Jürgen Klopp eller Mauricio Pochettino, men dog alligevel en mand med tre år som cheftræner i Manchester United på CV’et og et ganske pænt trænerophold i Molde med et enkelt mesterskab til følge. 

DER ER OGSÅ FULD plade på legende-skalaen - eller næsten da! Hvis man ellers har en vis alder - eller kan sin fodboldhistorie - så står Ole Gunnar Solskjær som en af de mest effektive angribere i Manchester Uniteds historie.
Langt fra den mest spektakulære, men dødbringende foran mål, hvilket da også gav ham tilnavnet "Baby-Faced Assassin” - og han var en del af det Sir Alex Ferguson-mandskab, der skovlede engelske mesterskaber ind.

Sådan husker de fleste Ole Gunnar Solskjær: I jubel efter endnu et mål. Foto: Alamy

DET ER ALTSÅ en mand, der kender alt til fodbold på topniveau, men det er også fair at sige, at han i tre år ikke formåede at skaffe Manchester United et eneste trofæ som træner.
Så kan det godt være, at Manchester United også dengang var en rodebutik, der ikke havde fundet fødderne efter Fergusons pensionering, men eftermælet er langt fra prangende.

SIDEN HAR afskeden med den gigantiske Premier League-klub i 2021 har Ole Gunnar Solskjær ikke haft træner-jord under neglene, så med andre ord, er det angiveligt ikke hans nummer, der bliver ringet til, når de store klubber skal have fat i en ny træner.

DERFOR ER DET langt fra sikkert, at DBU - og alle vi andre - skal være specielt kede af, at han ikke bed på.

Til gengæld venter vi alle sammen spændt på Peter Møllers næste træk i landstræner-sagaen.