Video : Tipsbladet
Landshold

Et seniorjob! Er det virkelig nok?

- Brian Riemer er på mange måder et oplagt valg, men CV’et som toptræner er noget spinkelt, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

BILLIGT, NEMT, PRAGMATISK - måske ikke ligefrem plusord i management-håndbogen, men det virker alligevel som mærkater, der kan klaskes på DBU’s nye udnævnelse af landstræner.

Som Tipsbladet kunne afsløre først, så er det 46-årige Brian Riemer, der skal stå i spidsen for det danske landshold - og først et stort tillykke og velkommen til!

Dejligt og helt på sin plads, at DBU fik en permanent løsning på plads. Det er nemlig langt fra en nem opgave at hyre en landstræner. Mange ting skal gå op - og langt de fleste trænere foretrækker naturligvis at jagte en karriere i en klub, DBU betaler ikke alverden - og udvalget med dansk pas er begrænset.  

DERFOR ER der også noget ‘hvis ikke man får den man elsker, så må man elske den, man får’ over udnævnelsen af Brian Riemer.

Der er næppe tvivl om, at folk som Thomas Frank, Brian Priske, Bo Henriksen, Jess Thorup har stået længere oppe på DBU’s ønskeliste, men af mange årsager har det ikke været muligt.

Tipsbladet kunne også afsløre, at Manchester United-legende Ole Gunnar Solskjær takkede nej til uddybende samtaler med DBU, så vi er ikke ude i et decideret førstevalg med Riemer, men det skal han nu ikke lade sig slå ud af. Tænk bare Richard Møller Nielsen...

DER ER INGEN tvivl om, at Brian Riemer har gået i nogle af de bedste trænerskoler som assistent for blandt andre Ståle Solbakken og Thomas Frank.

Lige så sikkert er det også, at han alle steder, hvor han har sat sine fodboldstøvler har været utrolig vellidt blandt spillerne. En god fyr med et godt tag på en trup.

Brian Riemer er ny dansk landstræner. Foto: Alamy

DET DER DOG tydeligt skærer i øjnene er det mangelfulde CV, når man kigger på, hvor og hvor længe han har haft det øverste ansvar for et hold.

Det prøvede han først for første gang - fraset en ganske kort periode i Hvidovre i 2008 - for knapt to år siden, da han blev ansat som cheftræner i belgiske Anderlecht - et ophold på det jævne, der endte, da han fik stukket en fyreseddel i hånden den 19. september i år efter en sløj start på sæsonen. 

Vi taler altså under to år som cheftræner - og så er det jo rimeligt at spørge sig selv, om vejen til at blive dansk landstræner er blevet SÅ kort? Og om det at være ledig i virkeligheden var Brian Riemers stærkeste kort - hvis man skal sætte det lidt stramt op...

TIL GENGÆLD et klart plus, at han trods alt har haft sin gang i Premier League - og de største klubber i Danmark og Belgien, men kunne man have ønsket sig lidt mere erfaring på en cheftrænerpost? Afgjort!

NU ER det op til Brian Riemer at bevise, at det ikke er noget problem - og der er trods alt en del at tage fat på i forhold til landsholdet.

Lars Knudsen blev berømmet for to gode landskampe i Parken, men vi så også i de to seneste udekampe mod Spanien og Schweiz, at der var masse af mangler.

Så hvis Brian Riemer kommer op med en plan for, hvordan Danmark skal spille fodbold med en offensiv tankegang - og har modet til at holde fast i den, så skal han have alle chancer indenfor rimelighedens grænser.

Loading Poll...