Video : Tipsbladet
Generelle

Er Schmeichel vores bedste målmand? Nej!

- Danmarks bedste målmand er ikke Kasper Schmeichel, men Mads Hermansen, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

VI FIK HVERKEN ‘Miraklet i Murcia’ eller ligefrem ‘Mareridtet i Murcia’, hvis vi lige skal blive i overskriftssmedenes værksted.

Men hvad fik vi så, da de spanske europamestre tog imod Danmark i det sydlige Spanien?

Jamen, kunne ikke man næsten have skrevet manuskiftet på forhånd?

Jo, Spanien på bolden det meste af tiden, mens Danmark hurtigt krøb overlevelsesmode i fem-mandsbagkæden og levede af nålestiksoperationer - og selvfølgelig en spansk sejr.

IKKE NOGET overraskende, men det så immervæk længe ud til, at Danmark kunne liste afsted med et uafgjort resultat, der havde været mere end tilfredstillende. Så effektive var de boldtrillende spaniere nemlig heller ikke.

Sådan skulle det ikke være, da Zubimendi tordnede kuglen i kassen på en helflugter i det 79. minut - og hér har vi måske det i kampen, der bør være debatemnet, når nederlagets eftertanke rammer. 

Fordi: Herfra set er det et klokkeklart drop af Kasper Schmeichel! Ja, Pierre Emile Højbjerg retter skuddet af, men det sker så langt ude, og Schmeichel kan derefter følge banens bane hele vejen, men ender med at se temmelig klodset ud, da bolden glider gennem hænderne på ham. 

JA, SCHMEICHEL havde faktisk gang i endnu en god kamp med redninger på afslutninger fra supertalentet Lamine Yamal og Alvaro Morata - og når målmænd laver fejl, så koster de dyrt. Sådan er gamet. 

Det ændrer ikke på, at på det hér niveau, der skal den slags bolde reddes. Punktum.

OK, så kunne Victor Nelsson måske godt have fået et frispark forinden, men det ændrer jo intet på Schmeichels koks.

Foto: Alamy

DEBATTEN ER selvfølgelig den, at Danmark på bænken har Mads Hermansen, der høster den ene buket roser efter den anden i Premier League - og når vi kigger frem mod VM i 2026, så vil Kasper Schmeichel være 39 år.

Derfor: Er der en tro på, at Kasper Schmeichel bare kan beholde sit nuværende niveau eller vil det falde? Og omvendt med Mads Hermansen. Vil han ikke blot blive bedre, når han uge efter uge blivefr matchet i verdens stærkeste liga? Jo for faen.

JEG ER RET sikker på, at Mads Hermansen lige nu er en bedre målmand end Kasper Schmeichel. Ikke med samme rutine eller position i landsholdshierarkiet, men hvad skal vægte højest? Jamen, det skal evnerne mellem stængerne - og der virker Mads Hermansen skarpere.

SKER DET? Næppe. Lars Knudsen kunne have skiftet, men Schmeichel er åbenbart urørlig i kassen. Faren er den helt klare, at skiftet ikke bliver foretaget i tide inden VM-slutrunden i USA, Canada og Mexico - og den opgave ligger klar til en kommende permanent landstræner.

HVAD ELLERS fra en fuldstændig fortjent spansk sejr.

  • Danmark havde vanvittigt svært ved at spille sig ud fra forsvarszonen. Fejl på fejl.
  • Pierre-Emile Højbjerg og Morten Hjulmand knoklede, men havde også store problemer på bolden.
  • Alexander Bah bliver ofte for bange for at fuldføre sine løb. Der skal kommer mere offensivt derfra.

NU ER DET ingen katastrofe, at tabe på udebane til Spanien. Langt fra - og Danmark viste specielt i første halvleg, at organisationen er et varemærke for Danmark, så ingen grund til at hænge alt for voldsomt med hovederne, selvom det var absolut minimalt, hvad Danmark formåede at skabe offensivt.

VEJEN ER stadig pivåben for at godt resultat i Nations League, men så skal man selvfølgelig ikke lukke mål ind som det Spanien fik scoret.