Video : Tipsbladet
Landshold

Endelig: Det hang danske fans langt ud af halsen

Frisk og nyt er ingen garanti for succes, men hvor er det velgørende at se et landshold, der peger fremad, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

LARS KNUDSEN ER ikke Liam Gallagher, og landsholdsudtagelsen kunne ikke konkurrere med gendannelsen af Oasis, men måske var der alligevel lidt ‘Champagne Supernova’ over den første rød-hvid trup efter Hjulmand-perioden…

FØRST OG FREMMEST, så er der grund til at kippe med klaphatten over, at det generationsskifte, Kasper Hjulmand burde have sat gang i, nu endelig ser dagens lys.

Patrick Dorgu, Morten Frendrup, Matt O’Riley, Gustav Isaksen og Albert Grønbæk er navne, der peger frem, og sammen med andre semi-nye landsholdsspillere som Alexander Bah og Morten Hjulmand så signalerer det i høj grad fremtid og ikke fortid for landsholdet.

Tak for det, Knudsen og Agger!

NU ER DER ingen garanti for succes, bare fordi man laver en hurtig ‘Operation Morgenluft’ og skifter kraftigt ud, men sagen er jo også den glasklare, at Kasper Hjulmands udvalgte nu i to slutrunder i træk har skuffet voldsomt. Det er også værd at tage med, at automatudtagelserne af den gamle garde hang de danske fodboldfans langt ud af halsen - og ikke mindst med venne-udtagelsen af Simon Kjær til EM som et absolut lavpunkt.

Alene derfor er der også grund til at hilse fornyelsen velkommen.

Foto: Alamy

DER ER selvfølgelig stadig to store spørgsmålstegn eller det, vi kan kalde billige udtagelser, nemlig Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard.

I min verden er det ikke engang kontroversielt at tage debatten om Christian Eriksen og landsholdet. Det virker meget tydeligt, at han ikke kommer til at få mange minutter i Manchester United, han bliver ikke yngre, og hans betydning for landsholdet har været dalende.

Hvor længe skal Eriksen kunne indløse en landsholdsbillet uden minutter i benene? Ikke længe, så vejen ud af det dilemma er selvfølgelig, at Christian Eriksen finder en klub, hvor han rent faktisk spiller fodbold.

SÅ ER DER Mikkel Damsgaard. Er det målet på Wembley, der sikrer ham en plads? Han har fået vanvittigt mange chancer på landsholdet, men nu er det så også eksamenstid for Damsgaard: Vis hvad du kan - ellers er det farvel landshold.

KASPER SCHMEICHEL? Tjae, det havde jo været naturligt, at han sammen med Simon Kjær og Thomas Delaney havde annonceret et farvel.

Det ser dog trods alt ud til, at Kasper Schmeichel holder et vist niveau, men gør han også det om to år, når VM sparkes igang i USA, Canada og Mexico - eller burde man ikke have taget skiftet nu? I min verden ja, men det kan Schmeichel jo passende modbevise.

HELDIGVIS ER DET samlede indtryk positivt og noget, der peger frem mod VM i 2026, og Lars Knudsen og Daniel Agger skal have point for fornyelsen og lige netop hér kan de roligt sætte denne Oasis-klassiker på: ‘Don't Look Back in Anger’…