Video : Tipsbladet
Conference League

Det er jo ikke FCK, Neestrup!

- Vi er milevidt fra tidligere udgaver af FCK i Europa, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen.

VI SKAL DA gå efter at vinde Conference League. Sådan nogenlunde lød FCK-røsterne, da lodtrækningen til den europæiske 3. division var overstået.

Kun Chelsea var vel en værdig modstander. Sådan cirka var udlægningen.

Ja, ja - de ambitioner er kun rimelige for en klub af FCK’s størrelse, når man kigger på de øvrige hold i Conference League, men skal vil ikke bare sige, at de ambitioner blev savet over i knæhøjde med et nederlag til polske Jagiellonia Bialystok.

HELT SERIØST, SÅ var det en kamp, FCK burde og kunne have vundet. Mere skræmmende var det polske mesterhold ikke. Jo, det var to klassekasser, udeholdet klaskede ind.

Ikke mindst hælscoringen fra Afimico Pululu til 1-1 var et højdepunkt på en flot efterårsaften i Parken.

Foto: Alamy

MEN DET HELE kommer ned til, at FCK stadig ikke kan styre og kontrollere en kamp. Det har været hele FCK’s DNA gennem mange år, men det virker som om, at det er gået helt fløjten.

Kampene bliver urolige - og en ting virker helt sikker, nemlig at FCK skal score mere end et mål for at vinde en fodboldkamp. 

Selv i Vejle var det tilfældet, selvom Jacob Neestrup roste indsatsen i høje vendinger. Måske i et anfald af, at der havde FCK trods alt fat i den lange ende.

KONKLUSIONEN ER vel den ganske enkle, at selvom FCK har en dygtig, bred og talentfuld trup, så er bundlinjen stadig, at man ikke kan kontrollere en kamp gennem 90 minutter - og det ligner ikke FCK.

Det handler jo ikke om, at man er på bolden i 90 minutter. Selvfølgelig kan man hvile i en defensiv og det har FCK gennem mange år kunnet - ikke mindst i Europa, men det er så ikke tilfældet i denne udgave af FCK.

MOD POLSKE Jagiellonia Bialystok var FCK på lange stræk bedst. Skabte mest, var bedst på bolden, ville gerne styre kampen, men det lykkedes bare ikke at få det nødvendige resultat hjem.

Netop Parken har altid været et fort for FCK i europæisk sammenhæng, men det blev altså også skudt i sænk, hvilket må være dybt bekymrende for Jacob Neestrup og Co.

MAN KAN i hvertfald roligt konstatere, at det ikke er lige på sådan en aften, at man skal pege fingre af FCM for manglende indtjening til den danske Europa-koefficient, for midtjyderne kunne trods alt godt skrabe tre point sammen mod Maccabi Tel Aviv på en neutral bane.

FCK HAR ALTID - og med rette - målt sig i Europa, men den nuværende udgave af FCK er langt fra den sædvanlige europæiske udgave, vi har været vant til at se i Parken.

Det er sørgeligt. Ikke mindst for FCK - og Jacob Neestrup.