Video : Tipsbladet
Superliga

Av, av Neestrup: Aldrig været så presset som nu

Selvfølgelig er det fair at diskutere, om Jacob Neestrup er den rette træner for FCK, for lige nu giver han kritikerne medvind, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

DET ER SIKKERT sket - og måske er min hukommelse ikke, hvad den har været, men jeg kan sgu’ dårligt huske, at FCK i løbet af en kamps første 30 minutter er blevet kørt så meget ud på røv og albuer, som de blev i Farum.

Hældt ned ad brættet af et veloplagt FCN-mandskab, og hvis FCK-spillerne ikke kunne huske deres eget CPR-nummer efter den tur i fodboldcentrifugen, så er der egentlig ikke noget at sige til det.

NU KAN ALLE fodboldhold faktisk risikere, at få den rusketur i Farum, så det er måske ikke så meget dét, der er kritikpunktet, men mere det samlede blik på FCK's seneste uger, hvor facit er langt under forventningerne.

Jeg ser i hvertfald et FCK-hold, der slet ikke kan sætte sig på en kamp, diktere spillet, ja bare være i overskud.

Det er en ligbleg udgave af det FCK, der i andre og bedre udgaver nærmest har været foran på attitude og indstilling inden kampen var fløjtet igang.

IKKE MINDST EVNERNE, viljen og paratheden til fra start at sætte sig på kampene er fuldstændig forsvundet.

  • Mod Banik Ostrava skulle man ud i straffespark, hvilket slovakkerne var sygt dårlige til. Selvom de set over to kampe sagtens kunne have afgjort sagen til deres fordel.
  • Mod Viborg skulle man hen til 83. minut før udligningen faldt.
  • Mod Kilmanock var kampen i det 76. minut før FCK scorede på straffe.
  • Mod FCN stod der 2-0 til hjemmeholdet efter fem minutter.

SELV JACOB NEESTRUP har anerkendt, at det er et problem,

- Jeg synes, vi er kommet underligt passivt ud til nogle fodboldkampe. Det skal vi af med, sagde Jacob Neestrup til Copehagen Sundays i løbet af ugen. 

Efter nederlaget til FCN og de to mål efter fem minutter mente FCK-træneren så, at hans mandskab var kommet godt ud til kampen, altså de to første minutter.

Jo, jo - så siger vi det, men altså ikke så godt, at de kune forhindre FCN i at score i det andet og femte minut…

DAVID NIELSEN kritiserede på TV2 attituden hos FCK - og manden har jo ret.

Hvem samler holdet op, hvem smøger ærmerne op og siger ‘Så er det edderhakkeme nu, drenge. Ikke mere pis - kan vi ikke spille poleret, så må kæmpe os til det.

På banen ville en Lukas Lerager kunne gøre det, men han er uønsket i FCK og kom først på banen efter pausen. Rasmus Falk? Samme sang - og han slider med sit eget spil.

De første 45 minutter i Farum afslørede ihvertfald ubønhørligt, at der manglede en eller flere lederskikkelser på FCK-holdet - og her kan man jo ikke trøste sig med, at et par af dem er på FCK's alenlange skadesliste.

Jacob Neestrup med instrukser til FCK-mandskabet. Foto: Alamy

JA, DET ER EN sammenbragt flok af en masse nationaliteter Jacob Neestrup skal have til at fungere, men det fritager slet ikke cheftræneren for ansvar.

Facit er, at Neestrup sluttede sidste sæson katastrofalt ringe af - og han er langt fra kommet flyvende fra start i denne.

Selvfølgelig er det derfor fair at diskutere, om Jacob Neestrup er den rette træner for FCK, for lige nu giver han kritikerne medvind.

Har man set en rimelig udvikling af FCK-holdet under Neestrup? Næh, hverken spillemæssigt eller resultatmæssigt er der sket meget siden afslutningen på sidste sæson.

FCK slider med spillet. Foto: Alamy

SÆSONEN ER ganske vist bragende ung endnu, men kigger vi på FCK’s program for de næste tre kampe, så hedder den Kilmarnock (ude), Brøndby (hjemme), FCM (ude).

Kvalifikationen til gruppespillet i Conference League er absolut et must-win.
Ellers vil sædet formentlig vakle alvorligt under Neestrup - og selv hvis Kilmarnock besejres, så gør han ikke noget godt for sig selv, hvis det bliver til nederlag mod de to største Superliga-rivaler.

Det haster altså en anelse for Jacob Neestrup, hvis ikke sæsonen skal ende med endnu en lang guld-næse..

MED ANDRE ORD, så har Jacob Neestrup i sin tid næppe været så presset som nu.

Spillet flyder ikke, resultaterne halter og fansene er utilfredse. Det er en giftig cocktail uanset, hvor veltalende og tv-egnet man er.

JEG SYNES Jacob Neestrup er en kæmpe gave til Superligaen og os, der følger med, men han skal jo også være det for det hold, han står i spidsen for…