Tipsbladet i en menneskealder

Tipsbladet 26. november 1948
I en menneskealder har Tipsbladet givet danskerne indsigt i verdens bedste sportsgren - fodbolden.

Onsdag 17. november 1948 var første gang danskerne hørte om Tipsbladet. Faktisk var det et gratis prøvenummer på fire sider. Ni dage senere - fredag den 26. november - kom det første officielle nummer. Det var på 12 sider og kostede 50 øre.

Det gjaldt om at være på omgangshøjde med tipningen. Den blev først indført et halvt år senere, men Tipsbladet var først på banen og er blevet stående. På trods af alle mulige rivaliserende tiltag og tidernes ugunst. En del andre fodboldblade har forsøgt sig, men ingen har overlevet særligt længe...

Det var bladets første redaktør og ejer, Elwin Hansen, der lærte danskerne at tippe. Og fra udgangspunktet i Århus udviklede han et levedygtigt tippe- og spilleblad, som dog først midt i 60 års-perioden tog et afgørende spring fremad. Med indførelsen af betalt fodbold i Danmark i 1978 øgedes dækningen af dansk og international fodbold nu med Carsten Andreasen som chefredaktør efter afdøde Elwin Hansen. Og med Ålsgårde som domicil efter en turné landet rundt fra Århus via København, Svendborg og Helsingør.

Tipsbladet var i 1974 blevet overtaget af Det Berlingske Hus, men det stoppede i februar 2004, da Carsten Andreasen, Henrik Jeppesen og Leo Noer købte bladet.

Året efter flyttede bladet til den nuværende adresse i København og med Thomas Færch Kvist som bladets blot femte chefredaktør gennem de 60 år. Efter Carsten Andreasen fulgte kortvarigt Anders Bay og Niels Frydenlund i perioden 2005-2007. Fra august 2012 er Troels Bager Thøgersen chefredaktør.

I juli 2011 gik Tipsbladet tilbage til kun at udkomme om fredagen, og den 5. august lanceredes således en ny stor udgave af fredagsavisen. I oktober 2012 overgik Tipsbladet til kun at udkomme sammen med fredagsudgaven af Ekstra Bladet, hvilket øgede oplaget markant. I juni 2013 frasolgte Tipsbladet A/S den trykte avis til virksomheden GB Grafisk der fortsætter med at udgive avisen med licens til at bruge navnet "Tipsbladet".

Den oprindelige virksomhed bag Tipsbladet driver således i dag de digitale medier: tipsbladet.dk, der er blandt de 100 mest besøgte websites samt de to mobilapps "Tipsbladet App" og "TjekFodbold". Desuden udgives i samarbejde med Ekstra Bladet en række specialmagasiner bl.a.: Superliga Magasinet, Tour de France Guide, Formel 1 Guide, NFL Magasinet, Premier League Magasinet.

Se førsteudgaven af Tipsbladet her.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Avis: Brøndby på dobbeltrov i Celtic

09:25 Brøndby henter Teemu Pukki og Holmbert Aron Fridjonsson i Celtic, skriver britisk avis. Læs mere
 

Mandagens rygtebørs

08:00 Få her de seneste rygter fra den internationale fodboldscene. Læs mere
 

Allan Gaarde forventer Thelander bliver i AaB

07:52 AaB's sportschef, Allan Gaarde, forventer, at Rasmus Thelander også vil være at finde i det nordjyske, efter transfervinduet er smækket i. Læs mere
 

Zlatan efter hattrick: Jeg er ikke i form endnu

07:15 Zlatan Ibrahimovic scorede tre mål, da Paris Saint-Germain søndag aften besejrede Saint Etienne 5-0, men svenskeren mener endnu ikke, han har ramt formen endnu. Læs mere
 

Ancelotti: Vi troede kampen var afgjort

06:09 Carlo Ancelotti er skuffet over, at Real Madrid ikke kunne holde fast i deres 2-0-føring over Real Sociedad, som i stedet endte med at besejre Real Madrig 4-2 i søndagens opgør i La Liga. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Dynastiets død

01:26 Denne analyse handler om Manchester Uniteds endeligt Læs mere

 

C/N: Hjernenyt

27/08 Denne analyse er nyt om hjernen og fodbold Læs mere

 

Afstemning

Hvilken træner forlader først sin klub?