Dagens VM-profil: Den Lille Ært

Han er tredje-generations VM-spiller, VM-målscorer og kommende Manchester United-spiller. Mexicos 22-årige angriber Javier Hernandez er for alvor på vej mod sit internationale gennembrud.

Da Mexicos Javier Hernandez i torsdags scorede mellemamerikanernes andet mål i 2-0-sejren over Frankrigs viceverdensmestre, skød han sig for alvor op på stjernehimmelen som en af de unge kometer i international fodbold. Et sted han under alle omstændigheder ville havne efter sommerferien.

Her starter den 22-årige mexicaner, der i dag spiller i Chivas i hjemlandet, nemlig i Manchester United. En klub, hvor man er garanteret stjernestatus, hvis bare man er på holdkortet.

- Jeg er glad for at nå til enighed med Chivas om at bringe sådan en spændende ung angriber, som har været i storform for sin klub og sit land, til Manchester United, sagde United-manager Sir Alex Ferguson, da købet af Javier Hernandez var en realitet.

Den Lille Ært
Det er ikke bare dét, at Javier Hernandez er et stort angrebstalent og kommende Manchester United-spiller, der gør mexicaneren til en god historie. Nøjagtig som Andreas og Mads Laudrup måske kan blive, er Javier Hernandez tredje generation af landsholdsspillere. Hans bedstefar Tomas Balcazar var med Mexico til VM i 1954, mens talentets far, Javier Hernandez Gutierrez, holdt familiens fane højt, da VM i 1986 blev afholdt i hjemlandet Mexico.

Netop faderen bærer skylden for Hernandez´ kælenavn Den Lille Ært. Faderen havde således tilnavnet Ærten på grund af hans grønne øjne, og hvad er så mere oplagt end at kalde sønnike for Den Lille Ært.

Inden i dag har Den Lille Ært scoret hele otte landskampsmål i blot fjorten kampe, men bliv ikke overrasket, hvis Javier Hernandez banker en anden lille ært - bolden - i nettet bag Uruguays målmand i aften, når Mexico kan slå sig igennem til VMs ottendedelsfinaler.

LÆS ET STORT PORTRÆT AF JAVIER HERNANDEZ I DAGENS UDGAVE AF TIPSBLADET UPDATE.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Espen Ruud gør comeback for OB i dag

11:02 OB forventes at hente Espen Ruud tilbage på en kontrakt for efterårssæsonen. Læs mere
 

Bakspejlet: Sjatfest i FCK, antiklimaks i Brøndby

10:42 Tipsbladet.dk ser tilbage på weekendens kampe i Superligaen, hvor både OB, Brøndby, FCK, Silkeborg og FC Vestsjælland tabte. Læs mere
 

Nicklas Bendtner: Jeg fortryder ingenting

09:47 Nicklas Bendtner forklarer sin optræden på de sociale medier over for tyske Bild. Læs mere
 

Talentkrig: Brøndby og FCM signalerer vild jagt

08:55 - Med Midtjyllands og Brøndbys ageren er den vilde jagt gået ind, og der er ingen nedre grænse for, hvornår en spiller skal jagtes, siger OB's talentchef Uffe Pedersen til Fyens Stiftstidende. Læs mere
 

Lahm: Real Madrid er CL-favoritter

06:42 Philipp Lahm understreger, at Real Madrid er holdet, der skal besejres, hvis Champions League-trofæet skal i hus. Læs mere