Dagens VM-profil: Den Lille Ært

Han er tredje-generations VM-spiller, VM-målscorer og kommende Manchester United-spiller. Mexicos 22-årige angriber Javier Hernandez er for alvor på vej mod sit internationale gennembrud.

Da Mexicos Javier Hernandez i torsdags scorede mellemamerikanernes andet mål i 2-0-sejren over Frankrigs viceverdensmestre, skød han sig for alvor op på stjernehimmelen som en af de unge kometer i international fodbold. Et sted han under alle omstændigheder ville havne efter sommerferien.

Her starter den 22-årige mexicaner, der i dag spiller i Chivas i hjemlandet, nemlig i Manchester United. En klub, hvor man er garanteret stjernestatus, hvis bare man er på holdkortet.

- Jeg er glad for at nå til enighed med Chivas om at bringe sådan en spændende ung angriber, som har været i storform for sin klub og sit land, til Manchester United, sagde United-manager Sir Alex Ferguson, da købet af Javier Hernandez var en realitet.

Den Lille Ært
Det er ikke bare dét, at Javier Hernandez er et stort angrebstalent og kommende Manchester United-spiller, der gør mexicaneren til en god historie. Nøjagtig som Andreas og Mads Laudrup måske kan blive, er Javier Hernandez tredje generation af landsholdsspillere. Hans bedstefar Tomas Balcazar var med Mexico til VM i 1954, mens talentets far, Javier Hernandez Gutierrez, holdt familiens fane højt, da VM i 1986 blev afholdt i hjemlandet Mexico.

Netop faderen bærer skylden for Hernandez´ kælenavn Den Lille Ært. Faderen havde således tilnavnet Ærten på grund af hans grønne øjne, og hvad er så mere oplagt end at kalde sønnike for Den Lille Ært.

Inden i dag har Den Lille Ært scoret hele otte landskampsmål i blot fjorten kampe, men bliv ikke overrasket, hvis Javier Hernandez banker en anden lille ært - bolden - i nettet bag Uruguays målmand i aften, når Mexico kan slå sig igennem til VMs ottendedelsfinaler.

LÆS ET STORT PORTRÆT AF JAVIER HERNANDEZ I DAGENS UDGAVE AF TIPSBLADET UPDATE.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Courtois ser gerne Cech blive

06:26 Thibaut Courtois håber, at Petr Cech vil blive i London-klubben, selvom han er blevet overhalet af den unge belgiske keeper i målmandskapløbet. Læs mere
 

Atletico hentede sen uafgjort mod Real Madrid

06:11 James Rodriguez sendte Real Madrid i front, men en hurtig udligning sikrede Atletico Madrid 1-1 i det første af to opgør i den spanske Super Cup. Læs mere
 

Delaney: FCK gjorde det mod Ajax

00:13 Thomas Delaney holder fast i det spinkle håb om at vinde med to mål i returopgøret mod Leverkusen. Læs mere
 

Andreas Cornelius: Vi kan score to mål i Leverkusen

19/08 Andreas Cornelius mener, at FC Københavns personlige fejl kostede dyrt mod Bayer Leverkusen. Læs mere
 

FC København en klasse under Bayer Leverkusen i nederlag

19/08 FC København måtte tirsdag aften se sig slået med 2-3 hjemme i TeliaParken, da Bayer Leverkusen kom på besøg i Champions League-kvalifikationen. Læs mere