Viborg sejrede mod svage AGF

Der var stort behov for points hos både Viborg og AGF, da de fredag aften mødtes i Superligaens fredagskamp. Med en sejr kunne et af holdene lægge sig med en solid afstand til nedrykningsstregen.

De første ti minutter viste ingen af holdene dog den store desperation på at komme væk derfra. En tung start fra begge klubber endte meget rodet, og førte ikke til mange store chancer.

Lidt mere gang i den kom der i det 15. minut, hvor Serge Deble tog et raid ned af højre side af banen. Han kom forbi sin modspillere og ind i feltet, hvor han lagde bolden tilbage til Jeppe Curth, som havde trukket sig et par meter bagud. Derfra kunne han kynisk sparke Viborg på 1-0.

Det fik en smule gang i AGF, der efterfølgende fik spillet sig til et par større chancer, men trods chancernes omfang, blev de aldrig for alvor farlige. Blandt andet Jesper Lange brændte i det 20. minut en stor chance, som han skød flere meter over mål.

Dermed stod den 1-0 ved pausen, hvor Jeppe Curth grundet en skade måtte udgå.

Det var dog ikke nødvendigvis tydeligt, at sæsonens femmålsskytte var udgået, da Jonas Kamper i anden halvlegs første minut kom til en kæmpe chance efter flot forarbejde af Osama Akharraz, der mødte sin gamle klub. Kamper skød dog forbi mål og bibeholdte altså stemningen.

Senere hen på kampen satsede AGF langt mere offensivt. Mate Vatsadze og Ahmed Yasin kom på banen, men lige lidt virkede det til at hjælpe. Ligesom den udskiftede Jesper Lange kom de ikke frem til nogen store chancer, og når de gjorde, så ramte de altså ikke kuglen så den på nogen måde blev farligt i Viborg-feltet.

I slutminutter smed AGF størstedelen af deres spillere i et pres mod Viborgs mål, men det fik de ikke noget ud af. De ramte i kampen ingenting, og dermed var det også fortjent, at det var hjemmeholdet Viborg der sejrede.