Superliga-spiller skifter til USA

FC Midtjyllands kantspiller Christian Sivebæk er ifølge Tipsbladets oplysninger blevet enig med en amerikansk klub om en januar-transfer.

2011 har været et særdeles omskifteligt fodboldår for FC Midtjyllands 23-årige kantspiller Christian Sivebæk.

Sivebæk begyndte året som trænernes foretrukne kandidat til højre back i den jyske klub, og forhåbningerne om succes og lynhurtig udvikling var store blandt klubbens ledere, der har arbejdet med det tidligere Vejle-talent siden FCM's fodboldakademi åbnede i sommeren 2004.

Men foråret blev en stor skuffelse for Sivebæk, der røg ind og ud af holdet og leverede flere sløje kampe på back-pladsen, og i efteråret har Sivebæk knapt været på banen i betydende kampe.

Nu er det ifølge Tipsbladets oplysninger slut mellem Christian Sivebæk og FC Midtjylland.

Sivebæk meldte tidligere på måneden i Tipsbladet, at han og hans far John Sivebæk, der er spilleragent, havde fået lov til at lede efter en ny klub, og tipsbladet.dk erfarer, at den 23-årige spiller faktisk har underskrevet en aftale med en ny klub, og at der højest mangler nogle små detaljer, før skiftet offentliggøres.

Det er den amerikanske MLS-klub Seattle Sounders, der har indgået en aftale med Sivebæk, og Sivebæk skal have set på forholdene i den nordvestlige amerikanske by i forbindelse med en ferie tidligere på måneden i USA.

Seattle Sounders begyndte som MLS-klub i 2007 og har haft blandt andre Fredrik Ljungberg på kontrakt, mens bekendte navne i den nuværende trup er den tidligere Ajax- og River Plate-midtbanespiller Mauro Rosales og den svenske back Adam Johansson, der i denne uge valgte netop Seattle frem for blandt andre AGF.

Seattles kontrakt til Adam Johansson betyder sandsynligvis, at Sivebæk i MLS-klubben kommer til at spille som kant eller wing, hvilket Sivebæk har ønsket i en ny klub, da han efter det mislykkede forsøg på at blive back i FC Midtjylland ikke længere har lyst til at spille den position.

Læs også: FCM-spiller tæt på ny klub

Christian Sivebæk havde kontrakt med FC Midtjylland indtil slutningen af 2012, men da klubben havde givet Sivebæk lov til selv at lede efter en ny klub, indbringer handlen sandsynligvis ikke noget større transferbeløb.

Christian Sivebæk gik på FC Midtjyllands akademi sammen med de nuværende udlandsproffer Simon Kjær og Winston Reid og nuværende førsteholdsspillere som Jesper Juelsgård, Taofeek Salami og Jonas Lössl.

Hverken FC Midtjylland eller Christian Sivebæk har ønsket at kommentere på denne historie.

Følg Tipsbladets journalist Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavnet 'TroelsBagerT'.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Ørnskov kender vigtigheden af derby-kampen

20/09 Kampen mellem FC København og Brøndby IF er vigtig, fordi det er et derby-opgør. Den er også vigtig, fordi de to hold er placeret midt i tabellen, fortæller Martin Ørnskov. Læs mere
 

Arsenal slog sikkert Aston Villa

20/09 Arsenal vandt sikkert med 3-0 over Aston Villa, mens Newcastle hentede 2-2 mod Hull City. Læs mere
 

Tottenham-spiller får karantæne for Twitter-besked

20/09 Benoit Assou-Ekotto får ufrivilligt lov at holde tre spilledage fri i Premier League, efter han dummede sig på Twitter. Læs mere
 

Paderborn nyt tophold i Tyskland

20/09 Oprykkerne fra SC Paderborn er nyt tophold i Bundesligaen, efter Bayern München ikke formåede at vinde ude over Hamburger SV. Læs mere
 

Hareide lover Malmø guld igen

20/09 Træneren i Malmø FF, Åge Hareide, lover, at klubben vinder det svenske mesterskab, selvom der stadig mangler syv runder i den bedste svenske række. Læs mere