Superliga-spiller skifter til USA

FC Midtjyllands kantspiller Christian Sivebæk er ifølge Tipsbladets oplysninger blevet enig med en amerikansk klub om en januar-transfer.

2011 har været et særdeles omskifteligt fodboldår for FC Midtjyllands 23-årige kantspiller Christian Sivebæk.

Sivebæk begyndte året som trænernes foretrukne kandidat til højre back i den jyske klub, og forhåbningerne om succes og lynhurtig udvikling var store blandt klubbens ledere, der har arbejdet med det tidligere Vejle-talent siden FCM's fodboldakademi åbnede i sommeren 2004.

Men foråret blev en stor skuffelse for Sivebæk, der røg ind og ud af holdet og leverede flere sløje kampe på back-pladsen, og i efteråret har Sivebæk knapt været på banen i betydende kampe.

Nu er det ifølge Tipsbladets oplysninger slut mellem Christian Sivebæk og FC Midtjylland.

Sivebæk meldte tidligere på måneden i Tipsbladet, at han og hans far John Sivebæk, der er spilleragent, havde fået lov til at lede efter en ny klub, og tipsbladet.dk erfarer, at den 23-årige spiller faktisk har underskrevet en aftale med en ny klub, og at der højest mangler nogle små detaljer, før skiftet offentliggøres.

Det er den amerikanske MLS-klub Seattle Sounders, der har indgået en aftale med Sivebæk, og Sivebæk skal have set på forholdene i den nordvestlige amerikanske by i forbindelse med en ferie tidligere på måneden i USA.

Seattle Sounders begyndte som MLS-klub i 2007 og har haft blandt andre Fredrik Ljungberg på kontrakt, mens bekendte navne i den nuværende trup er den tidligere Ajax- og River Plate-midtbanespiller Mauro Rosales og den svenske back Adam Johansson, der i denne uge valgte netop Seattle frem for blandt andre AGF.

Seattles kontrakt til Adam Johansson betyder sandsynligvis, at Sivebæk i MLS-klubben kommer til at spille som kant eller wing, hvilket Sivebæk har ønsket i en ny klub, da han efter det mislykkede forsøg på at blive back i FC Midtjylland ikke længere har lyst til at spille den position.

Læs også: FCM-spiller tæt på ny klub

Christian Sivebæk havde kontrakt med FC Midtjylland indtil slutningen af 2012, men da klubben havde givet Sivebæk lov til selv at lede efter en ny klub, indbringer handlen sandsynligvis ikke noget større transferbeløb.

Christian Sivebæk gik på FC Midtjyllands akademi sammen med de nuværende udlandsproffer Simon Kjær og Winston Reid og nuværende førsteholdsspillere som Jesper Juelsgård, Taofeek Salami og Jonas Lössl.

Hverken FC Midtjylland eller Christian Sivebæk har ønsket at kommentere på denne historie.

Følg Tipsbladets journalist Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavnet 'TroelsBagerT'.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Avis: Brøndby på dobbeltrov i Celtic

09:25 Brøndby henter Teemu Pukki og Holmbert Aron Fridjonsson i Celtic, skriver britisk avis. Læs mere
 

Mandagens rygtebørs

08:00 Få her de seneste rygter fra den internationale fodboldscene. Læs mere
 

Allan Gaarde forventer Thelander bliver i AaB

07:52 AaB's sportschef, Allan Gaarde, forventer, at Rasmus Thelander også vil være at finde i det nordjyske, efter transfervinduet er smækket i. Læs mere
 

Zlatan efter hattrick: Jeg er ikke i form endnu

07:15 Zlatan Ibrahimovic scorede tre mål, da Paris Saint-Germain søndag aften besejrede Saint Etienne 5-0, men svenskeren mener endnu ikke, han har ramt formen endnu. Læs mere
 

Ancelotti: Vi troede kampen var afgjort

06:09 Carlo Ancelotti er skuffet over, at Real Madrid ikke kunne holde fast i deres 2-0-føring over Real Sociedad, som i stedet endte med at besejre Real Madrig 4-2 i søndagens opgør i La Liga. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Dynastiets død

01:26 Denne analyse handler om Manchester Uniteds endeligt Læs mere

 

C/N: Hjernenyt

27/08 Denne analyse er nyt om hjernen og fodbold Læs mere

 

Afstemning

Hvilken træner forlader først sin klub?