Superliga-spiller skifter til USA

FC Midtjyllands kantspiller Christian Sivebæk er ifølge Tipsbladets oplysninger blevet enig med en amerikansk klub om en januar-transfer.

2011 har været et særdeles omskifteligt fodboldår for FC Midtjyllands 23-årige kantspiller Christian Sivebæk.

Sivebæk begyndte året som trænernes foretrukne kandidat til højre back i den jyske klub, og forhåbningerne om succes og lynhurtig udvikling var store blandt klubbens ledere, der har arbejdet med det tidligere Vejle-talent siden FCM's fodboldakademi åbnede i sommeren 2004.

Men foråret blev en stor skuffelse for Sivebæk, der røg ind og ud af holdet og leverede flere sløje kampe på back-pladsen, og i efteråret har Sivebæk knapt været på banen i betydende kampe.

Nu er det ifølge Tipsbladets oplysninger slut mellem Christian Sivebæk og FC Midtjylland.

Sivebæk meldte tidligere på måneden i Tipsbladet, at han og hans far John Sivebæk, der er spilleragent, havde fået lov til at lede efter en ny klub, og tipsbladet.dk erfarer, at den 23-årige spiller faktisk har underskrevet en aftale med en ny klub, og at der højest mangler nogle små detaljer, før skiftet offentliggøres.

Det er den amerikanske MLS-klub Seattle Sounders, der har indgået en aftale med Sivebæk, og Sivebæk skal have set på forholdene i den nordvestlige amerikanske by i forbindelse med en ferie tidligere på måneden i USA.

Seattle Sounders begyndte som MLS-klub i 2007 og har haft blandt andre Fredrik Ljungberg på kontrakt, mens bekendte navne i den nuværende trup er den tidligere Ajax- og River Plate-midtbanespiller Mauro Rosales og den svenske back Adam Johansson, der i denne uge valgte netop Seattle frem for blandt andre AGF.

Seattles kontrakt til Adam Johansson betyder sandsynligvis, at Sivebæk i MLS-klubben kommer til at spille som kant eller wing, hvilket Sivebæk har ønsket i en ny klub, da han efter det mislykkede forsøg på at blive back i FC Midtjylland ikke længere har lyst til at spille den position.

Læs også: FCM-spiller tæt på ny klub

Christian Sivebæk havde kontrakt med FC Midtjylland indtil slutningen af 2012, men da klubben havde givet Sivebæk lov til selv at lede efter en ny klub, indbringer handlen sandsynligvis ikke noget større transferbeløb.

Christian Sivebæk gik på FC Midtjyllands akademi sammen med de nuværende udlandsproffer Simon Kjær og Winston Reid og nuværende førsteholdsspillere som Jesper Juelsgård, Taofeek Salami og Jonas Lössl.

Hverken FC Midtjylland eller Christian Sivebæk har ønsket at kommentere på denne historie.

Følg Tipsbladets journalist Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavnet 'TroelsBagerT'.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Sabella stopper som argentinsk landstræner

29/07 Den populære landstræner vælger til trods for støtte fra befolkningen og spillerne at træde tilbage efter en VM-slutrunde, hvor sydamerikanerne blev snydt på målstregen. Læs mere
 

Klubløs Ronaldinho fortsætter otte år endnu

29/07 Den tidligere indehaver af Ballon d'Or er i en alder af 34 klubløs, men det betyder ikke, at han overvejer pensionen. Han afslører sin nye klub i morgen. Læs mere
 

Medie: Reus lægger pres på Dortmund

29/07 Den 25-årige tysker ønsker ikke at forlænge sin aftale med Borussia Dortmund og vil gerne til en europæisk topklub, inden hans nuværende kontrakt udløber. Læs mere
 

Rodgers om sin nye belgier: En af verdens mest spændende

29/07 Liverpools manager er ovenud tilfreds med, at klubben netop har skrevet under med det, han selv betegner som en af verdens mest interessante fodboldtalenter. Læs mere
 

Dunga langer ud efter sine spillere: Mænd græder ikke

29/07 Brasiliens nye landstræner indvarsler en ny æra på holdet, der skuffede så fælt under VM-slutrunden. Slut med grædende mænd, skiftende frisurer og smarte kasketter. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Optakt Israel - Palæstina

23/07 Dette er en optakt til arvefjendeopgøret i mellem Israel og Palæstina. I fodboldmæssig forstand. Læs mere

 

C/N: Bedst til at være dårligst

16/07 Denne analyse handler om hvem der kan rykke ud af Superligaen Læs mere

 

C/N: Midtbane-karrusellen

13/07 Denne analyse handler om kommende og nuværende transfers Læs mere

 

Afstemning

FCK opruster igen - men vinder de Superligaen?