Stort OB-comeback sikrede sejr i vildbassekamp

Hverken OB eller AaB havde alverden at spille for i Odense, men de leverede alligevel en underholdende kamp inden sommerferien.

Det blev en særdeles underholdende affære, da OB og AaB mødtes i en kamp af udelukkende kosmetisk betydning for de to mandskaber. I et målrigt og dramatisk opgør vandt OB med 3-2 efter at have været bagud 0-2 ved pausen.

Efter et større blomsteruddelingsshow fra OB til klubbens afgående folk, fik kampen en voldsom begyndelse. Efter bare 38 sekunder bragte unge Jannik Pohl AaB foran, og så var linjen for en underholdende kamp ligesom lagt.

Begge hold spillede friskt til, og der var flere offensive momenter i begge ender. Efter 22 minutter blev et frispark tæt på straffesparksfeltet fra Kasper Risgård rettet af, og så stod er 0-2 til gæsterne fra Nordjyderne.

Det lagde nu ikke umiddelbart en dæmper på det meget livlige fynske publikum, der fortjener ros for en fornem opbakning til deres hold, der sandt for dyden ikke har leveret varen i de seneste fire kampe.

Men efter AaB’s 2-0-føringen manglede kampen en smule nerve. AaB dominerede det følgende kvarter, inden OB kom bedre med lige inden pausen. Det udmøntede sig til et par halv-farlige situationer, der dog ikke blev helfarlige.

Efter pausen var det OB, der skulle forsøge at skabe kampen. Fynboerne var på jagt efter en ordentlig afslutning på sæsonen, men AaB var ikke sommerferieklar endnu. Mens det blæste op med kold vind over stadion i Odense, driblede Rasmus Falk sig til et straffespark til OB, men det gav ikke scoring, da AaB-keeper Nicolai Larsen reddede Anders K. Jacobsens spark, ens Mathias Greves afslutning på riposten endte på stoplen.

Det tog dog ikke pippet fra OB, der blev ved med at mase på for at skabe spænding i kampens slutfase. Efter 67 minutter gav den megen møje og besvær pote i form af en scoring fra Frederik Tingager, der satte foden på et indlæg fra Izunna Uzochukwu og reducerede til 1-2.

Dermed rakte fynboerne ud efter muligheden for at hente et enkelt point i sæsonens sidste kamp. AaB’s unge Marco Ramkilde var tæt på at bremse den mission i det 69. minut, men OB-keeper Sten Grytebust leverede en sand mirakelredning med en refleks.

Fem minutter senere kom der balance i regnskabet. Rasmus Falk leverede en fin stikning til Anders K. Jacobsen, som vippede bolden over AaB-målmand Nicolai Larsen til 2-2.

Herefter havde OB optræk til endnu en scoring, og med fem minutter tilbage af opgøret scorede Azer Busuladzic til 3-2 til hjemmeholdet i sin sidste kamp for klubben. Anders K. Jacobsen kunne have gjort det til 4-2 ved en friløber til allersidst, men det blev ikke til flere mål i opgøret, og så kunne jubelen bryde ud blandt de fynske fans efter et utroligt comeback i en sand vildbassekamp.