Spalvis sender AaB til tops

AaB fører Superligaen, efter Lukas Spalvis scorede to gange i AaB-sejr på 3-2 over FC Midtjylland i Herning. De to hold leverede en forrygende kamp.

Tipsbladet.dk på MCH Arena: Foran 11.535 tilskuere i Herning viste FC Midtjylland og AaB, hvorfor de to hold er de bedste i årets Superliga. Holdene leverede et hæsblæsende opgør, der var rig på chancer og mål. Det var dog AaB, der viste sig at være skarpest og trak sig ud af opgøret med en sejr på 3-2, efter Lukas Spalvis scorede et flot, flot mål otte minutter før tid. Sejren sender AaB på førstepladsen i Superligaen - nu med et point ned til FCM.

Men kampen var en hyldets til dansk fodbold. Og til de mange tilskuere, der var mødt op. Især i første halvleg vadede de to hold i chancer. Fra første fløjt. Og det er svært ikke at være begejstret over den første halvleg. Er man til solid defensivt fodbold og få chancer, var første halvleg dog ikke seværdig.

Rilwan Hassan havde inden for det første kvarter tre gode muligheder for at sende hjemmeholdet i front. Den største kom efter to minutters spil, hvor Morten "Duncan" Rasmussen med hovedet flikkede bolden videre til Hassan, der tæmmede og afsluttede fra kanten af feltet. Forsøget sad lige på Nicolai Larsen.

AaB var på hælene det første kvarter, men holdet kom alligevel frem til en glimrende scoringsmulighed, da Kasper Risgård tog et af sine velkendte dybe løb. Midtbanespilleren fik en lang stikning på det perfekte tidspunkt og var således alene med Jonas Lössl i FCM-målet. Risgård forsøgte at trække bolden rundt om Lössl, men keepren hoppede ikke på finten og blev stående, så han fik reddet det efterfølgende forsøg.

FC Midtjylland kom i front efter et lille kvarters spil. Anders Due, der vikarierede for den karantæneramte Jakob Ahlmann på venstrebacken, fik ikke lukket ned for Morten "Duncan" Rasmussen. "Duncan" fik sendt et indlæg i feltet til Sylvester Igboun, der lavede sparkefinten for i stedet at afslutte med ydersiden af foden. Bolden krøllede op i hjørnet til FCM-føring.

Målet fik dog ikke AaB til at gå i panik, tværimod. Holdet fik sat mere tryk på kampen og fandt meget plads mellem FCM's forsvar og midtbane. Især trioen Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson og Kasper Kusk voldte problemer for hjemmeholdets forsvar. I det 19. minut kom udligningen så, da Rasmus Jönsson tog et par snævre træk i venstre side af feltet og sendte bolden ind i foden på Nicolaj Thomsen. Den unge kant fik afsluttet, og via stolpen udlignede han.

AaB fortsatte med at skabe chancer. Nordjyderne havde et forsøg på overliggeren, ligesom et frispark gik snert forbi den ene opstander. I det 29. minut gik den så ikke længere for FCM, der havde leget med ilden. Kasper Kusk fik oceaner af plads ned gennem midten af banen, og nogle meter før FCM-feltet afleverede han ud til Lukas Spalvis i venstre. Den store angriber huggede tørt ind til AaB-føring 2-1. 10 minutter senere kunne Lukas Spalvis have gjort det til 3-1, men fra en lignende position sparkede han i sidenettet.

Ved anden halvlegs start havde Glen Riddersholm ikke overraskende skiftet i bagkæden. Ud gik en svagt-spillende Francis Dickoh for Kolja Afriyie. Smart træk af Riddersholm, for det var ikke Dickohs aften, og det stabiliserede forsvaret. FC Midtjylland startede også anden havleg fint. Morten "Duncan" Rasmussen burde have udlignet til 2-2, da han modtog bolden på kanten af feltet og fik wrestlet sig fri af sin markering. Men han var akkurat ude af balance, så Nicolai Larsen nemt kunne redde et svagt forsøg.

Anden halvleg blev ikke helt samme spillemæssige og chancemæssige oplevelse, men kampen havde meget nerve og intensitet. Og mål. AaB gik en tand længere tilbage og accepterede at lade FC Midtjylland styre slaget. I stedet lurede AaB på kontramuligheder. Og det låste faktisk det offensive spil hos begge hold. Glen Riddersholm satte med 22 minutter igen af opgøret Pione Sisto ind for at forsøge at skabe et moment, og det viste sig at være en god idé

Med 20 minutter igen af opgøret var det Pione Sisto, der ifølge de mange tilskuere på MCH Arena blev snydt for et straffespark, da han spillede hurtigt kombinationsspil med Morten "Duncan" Rasmussen omkring AaB's felt. Dommer Lars Christoffersen afviste, og der var da heller ikke de store protester fra FCM-spillerne.

Til gengæld var der jubel fire minutter senere. Pione Sisto modtog bolden i venstre og trak ind i banen. Han fik sendt en aflevering mellem to AaB-spillere til Petter Andersson. Svenskeren fik i venstre side sendt bolden forbi keeper Nicolai Larsen til 2-2. Flot mål af FCM, der i anden halvleg havde været det bedste hold.

Men bedst som FC Midtjylland lugtede sejren og havde godt med spil foran AaB-feltet, scorede Lukas Spalvis i den anden ende til slutresultatet 3-2. AaB lavede en fin omstilling, og fra venstre slog indskiftede Jeppe Curth en perfekt bold i feltet til Lukas Spalvis. Den store angriber firsttimede bolden i nettet. Et fantastisk mål at slutte opgøret af på.

FCM fik en sidste mulighed et minut før tid, hvor Glen Riddersholms tropper fik frispark på kanten af feltet. Jakob Poulsen sparkede dog langt over mål. AaB tager dermed hjem til Aalborg med de tre point og en førsteplads i Superligaen. Klubben har 46 point, hvilket er et mere end FCM. Og 10 mere end FCK og Brøndby. AaB mangler at spille otte kampe i dette års Superliga.