Skuffende AaB-start på Superligaen

De danske mestre skuffede i Haderslev, hvor spillet haltede, og det kun blev til et enkelt point.

Kent Nielsens AaB har meget arbejde foran sig, hvis holdet igen i denne sæson skal spille med i toppen af dansk fodbold, og hvis det skal blive til kvalifikation til Champions League. Lørdag aften spillede holdet 0-0 i Haderslev mod SønderjyskE i en kamp, der var lige så kedelig, som cifrene antyder.

Faktisk var det meget, meget få chancer, de to hold skabte, og først i de sidste 10 minutter fik AaB sat lidt tryk på et SønderjyskE-hold. Men der manglende meget kvalitet og kreativitet på AaB-holdet, der savnede skadede Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk, der er skiftet til FC Twente.

Første halvleg bar tydeligt præg af, at det var de to holds første opgør i sæsones Superliga. Det var bestemt ikke kønt. Mange fejlafleveringer, lavt tempo og få chancer.

SønderjyskE startede opgøret bedst og skabte et par løse muligheder i kampens første kvarter. Blandt andet havde Bjørn Paulsen en mulighed efter sløset spil af de danske mestre, men afslutningen gik forbi stolpen. Det var første halvlegs største mulighed, da der gik stillingskrig i opgøret.

AaB forsøgte sig med organiseret spil og mange afleveringer, men der manglede timing på et AaB-hold, der manglede sidste sæsons store profil Kasper Kusk, som nu huserer i FC Twente. Også Nicolaj Thomsen manglede, den dygtige offensivspiller var ude med skade. Det hæmmede tydeligt holdet, der havde Nicklas Helenius på bænken fra start. Og tilbagevente Thomas Enevoldsen, der startede på banen, var meget, meget rusten.

Kreativiteten var ganske enkelt ikke til stede på AaB-holdet, og så var det ikke meget de to angribere, Anders K. Jakobsen og Lukas Spalvis, fik at arbejde med. SønderjyskE spillede direkte - uden dog at skabe store muligheder - men holdet fik lukket pænt ned for AaB og er nok tilfreds med det ene point.

I anden halvleg blev det ikke meget bedre, det var ganske enkelt en ørkenvandring. Med 22 minutter igen af opgøret kom Nicklas Helenius på banen for AaB - han nåede at røre bolden et par enkelte gange, men heller ikke Helenius kom frem til chancer.

Med 20 minutter igen faldt så kampens største mulighed til SønderjyskE's Johan Absalonsen, der vel nok var kampens bedste spiller. Han drev bolden frem mod mål, og fra kanten af feltet fik han trykket af. Nicolai Larsen leverede dog en stærk redning. Tre minutter senere sendte Absalonsen igen en afslutning af sted, men igen var Larsen i målet på plads.

Til sidst fik AaB sat et lille tryk på SønderjyskE, men holdet formåede ikke at spille sig frem til mulighed, og så sluttede opgøret, som det begyndte.