Silkeborg overraskede storebror FCM og stikker af fra bunden

FC Midtjylland var det eneste hold på banen i første halvleg, men efter pausen vågnede værterne fra Silkeborg op og overraskede alle.

Der var pres på FC MIdtjylland, da holdet torsdag aften gæstede Silkeborg IF i Alka Superligaen. FCM skulle bruge en sejr for at hænge på Brøndby i toppen, men det lykkedes ikke på en aften, hvor Silkeborg viste stort potentiale og vandt med 2-1.

FC Midtjylland åbnede aggressivt, og gæsterne blev hurtigt farlige. Efter fire minutter hamrede Jakob Poulsen et fint langskud over, inden Mikkel Duelund ti minutter efter krøllede bolden lige forbi den ene opstander. Efter 17 minutter fortsatte skydeteltet, da Tim Sparv sparkede på mål, men i en giftig bane studsede bolden Paul Onuachu og gik til målspark.

Netop Paul Onuachu skulle også få flere fine forsøg frem mod pausen. Med et skud fra kanten af feltet tvang han Silkeborg-keeper Thomas Nørgaard ud i en flot redning, og det duftede for alvor af 0-1. Den kom dog ikke i en første halvleg, som Jakob Poulsen rundede af med et giftigt spark, som Simon Jakobsen dog reddede på stregen.

Efter pausen skiftede kampen fuldstændig karakter. Silkeborg kom stormende ud, og det gav pote. Kort inde i anden halvleg vendte Nicklas Helenius flot på Patrick Banggaard, og alene igennem begravede angriberen bolden i netmaskerne til 1-0 for Silkeborg.

Scoringen rystede FCM, der med lidt under en halv time igen kom i yderligere modvind. Davit Skhirtladze snoede sig flot i feltet, inden han klodset blev nedlagt. Det kostede et straffespark, og fra  11 meter omsatte Nicklas Helenius iskoldt med sin anden scoring. Et hårdt slag for FC Midtjylland, der nu stod til at miste vigtige points nede med 2-0.

FC Midtjylland kom længere frem i slutfasen, og med et kvarter igen blev der skabt spænding. Et indlæg fik lov til at køre helt ind til Paul Onuachu, der tæt under mål sikkert passerede Thomas Nørgaard til 2-1. Slutfasen blev præget af en grim skade til værternes Moro, der i en tackling kom galt afsted med sit knæ, og måtte bæres fra banen i store smerter. Spillemæssigt kom FC Midtjylland trods pres helt til sidst aldrig tilbage, og tabte overraskende med 2-1 i Silkeborg.

Med nederlaget mister FC Midtjylland vigtige points i jagten på Brøndby i toppen, mens Silkeborg med sejren bytter plads med AGF og for alvor skaber luft til bunden.