Rurik Gislason sænkede sløje AaB

Rurik Gislason scorede sit første sæsonmål, og det var nok til at sikre FC København en 1-0-sejr over et elendigt spillende AaB-mandskab.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København og de forsvarende mestre fra AaB havde begge en drøm om at nå noget stort i Superligaen i denne sæson. Den mission lykkedes ikke for mestrene og vicemestrene, og derfor var der ikke det store på spil denne onsdag aften, da de to mandskaber krydsede klinger i Telia Parken.

AaB har det traditionelt meget skidt med at spille i Danmarks nationalarena, og det blev der ikke ændret på i denne omgang, selv om FCK stillede med et med et skadesplaget mandskab. Løverne vandt således 1-0 på et mål af Rurik Gislason. Dermed har nordjyderne stadig aldrig scoret på udebane mod FCK under Kent Nielsens ledelse.

Der var blot spillet et enkelt minut af kampen, da gæsterne fra AaB fik den første store chance. Kasper Risgård lagde en præcis bold i dybden til Anders K. Jacobsen, der spurtede fra Christian Poulsen, som i dagens anledning huserede i midterforsvaret, men angriberen sparkede forbi.

Øjeblikket efter var Christian Poulsen også i centrum i den anden ende, da han kom bedst op til et hjørnespark fra Ludwig Augustinsson, men hovedstødet susede over mål.

Det gav forhåbninger om en chancerig første halvleg, men man skulle helt hen til midtvejs i halvlegen, før der igen skete ting og sager. Björn Siguardarson, der har spillet sig en smule op på det seneste, afsluttede kompetent fra kanten af feltet, men bolden gik forbi Nicolai Larsens mål.

Det var FC København, der skabte mest fra begyndelsen, og efter 25 minutter gav det bonus. Steve De Ridder fik pludselig alt for meget plads på kanten af feltet, og så kunne han med en præcis aflevering sende Rurik Gislason helt fri, og islændingen kvitterede med sit første sæsonmål. 1-0.

13 minutter senere burde AaB havde udlignet til 1-1, da Kasper Risgård tog et fremragende dybdeløb og modtog bolden, men helt alene med Stephan Andersen blev midtbanespilleren den lille i duellen. Dermed fastholdt FCK førigen på 1-0, og dette var også stillingen ved pausen.

Steve De Ridder var en af FC Københavns bedste i første halvleg, og få sekunder inde i anden halvleg fik han alletiders mulighed for at komme på tavlen, da han blev spillet fri af Ludwig Augustinsson, men belgieren helkiksede. Rigtig meget kom imidlertid fra belgieren denne onsdag, og efter 56 minutter var han tæt på igen med en flad afslutning.

AaB spillede på mange måder en jammerlig kamp rent offensivt, og det var sjældent, at gæsterne var farlige. Med 20 minutter igen var det tæt på, da start-debutaten Gilli Sørensen fandt Nicklas Helenius med et fint indlæg, men hovedstødet var ikke i nærheden. Så var Brandur Olsen straks tættere på at gøre det til 2-0 med fem minutter tilbage, men Nicolai Larsen reddede afslutningen fra FCK's pokalhelt.

Det blev det sidste højdepunkt i en halvtrist affære i København, som endte med en 1-0-sejr til det skadesplagede hjemmehold.