Randers vinder dramatisk åbning

Randers FC sprudlede og så rødt, da kronjyderne fredag aften slog FC Nordsjælland i forårets første opgør.

Vigtige points var på spil fra første fløjt, da FC Nordsjælland og Randers FC fredag tog hul på Superliga-foråret. Randers skal i foråret forsøge at forsvare en flot tredjeplads fra efteråret, og kronjyderne fik en perfekt start med sejr på 0-3.

Randers startede aggressivt, hvor angrebene haglede ned over værternes forsvar. Dette gav pote efter bare fire minutter, da en fejl fra Andreas Maxsø kostede. Djiby Fall erobrede og stormede mod feltet, hvor han fandt en fri Nicolai Brock-Madsen. Alene med David Jensen i FCN-målet udnyttede angriberen sikkert og sikrede Randers en god start.

Gæsterne fortsatte presset, og efter 19 minutter forsøgte Kasper Fisker sig fra distancen. FCN-mandskabet stod for lavt, og blev på ny straffet. Johnny Thomsen fandt rundet den halve time Djiby Fall i boksen, der med en veltimet flugter bragede Randers på 0-2.

Ondt blev værre fire minutter efter, da FCN klodset begik straffespark. Fra 11 meter udnyttede Djiby Fall køligt, og gjorde missionen svær for FCN, der dog fik en livline før pausen. Elmar Bjarnason oversatsede, hvilket kostede anden advarsel samt et tidligt bad. Herfra gik værterne i offensiven, men fik ikke scoret før pausen.

Udvisningen fik FCN i offensiven i anden halvleg, hvor hjemmeholdet tilspillede sig gode chancer. Gudjon Baldvinsson var tæt på at overliste Kalle Johnsson i Randers-målet efter et godt indlæg fra David Moberg Karlsson, men Randers-keeperen tog flot fra.

Moberg Karlsson sparkede tæt forbi med en halv time igen, inde han kort efter sparkede over mål fra nært hold. Intensiteten faldt en smule i slutfasen, hvor udfaldet stod klart. FC Nordsjælland fik da heller ikke nettet til at blafre, og dermed kunne Randers juble over en flot udesejr på 0-3.

Med sejren kravler Randers FC op på andenpladsen i Superligaen, hvor man har hentet 34 points efter 18 spillerunder. FC Nordsjælland må indstille sig på ikke at avancere fra femtepladsen i Alka Superligaen.