Randers FC fik AaB ned på jorden

Randers FC kom under pres i store perioder, men to træffere var nok til at sikre 0-2 sejr i Aalborg.

To mandskaber med selvtilliden i orden bød søndag hinanden op til dans på Nordjyske Arena i Aalborg. AaB havde i seneste runde slået OB med hele 5-1, mens Randers FC ligledes kunne glæde sig over en stærk start. En start der blev yderligere forbedret for kronjyderne, der vandt med 0-2 i Aalborg.

AaB startede bedst, men det var Randers, der hurtigt kunne juble. Efter en større dribletur fra Keller fik kronjyderne frispark i en god position, og her slog målslugeren Viktor Lundberg til. Lidt heldigt kunne angriberen se sit forsøg blive rettet af og dermed snyde Nicolai Larsen i AaB-målet.

Mustafa Amini var tæt på 2-0 kort efter, inden Kenneth Emil Petersen for alvor kom tæt på. Fra nært hold headede han på kassen, men en refleks af en anden verden fra Karl-Johan Johnsson lykkedes med at holde gæsterne på vindersporet. Herefter fulgte en god AaB-periode, der dog ikke førte til ret meget.

Randers var tæt på at straffe sløvt forsvarsspil efter en halv time. Jonas Borring kom til et fint indlæg, men inde foran mål nåede Amini akkurat ikke frem til indlægget. Halve forsøg fra begge mandskaber var ikke nok til at skabe mere på måltavlen før pausen, hvor cifrene var 0-1 til Randers FC.

Randers kom bedst ud, men det var værterne, der truede først. Lukas Spalvis fik hovedet på et præcist indlæg, men overliggeren tog fra for gæsterne. Ti minutter inde i anden halvleg var Risgård nårgående med et resolut spark, der dog sneg sig få centimeter forbi den ene opstander.

Med lidt under en halv time igen var det Randers, der testede tværstangen. Jonas Borring kom fri ved bagerste stolpe, men fik sendt bolden en tur på overliggeren på ny. AaB satsede massivt i slutfasen, og det gav muligheder til Randers. Kronjyderne kronede da også sejren med ti minutter igen, da en storspillende Mandla Masango lynede for gæsterne efter en god pasning fra Lundberg.

Scoringen tog pusten fra AaB, der forsøgte at jagte uden held til sidst. Med sejren rykker Randers FC dog forbi AaB i tabellen, hvor holdet nu er nummer tre, mens AaB indtager fjerdepladsen.