Peter Graulund snød lægerne med plastikfod

Peter Graulund fortæller om sit umulige comeback i et stort interview i Tipsbladets Superligamagasin.

Tipsbladets Superliga-magasin er på gaden. Det indeholder som altid alt, hvad man kan ønske sig af baggrund, statistik og andre gode sager, og så er det fyldt med spændende optaktsartikler med nogle af de mest interessante aktører i den kommende sæsons Superliga.

En af historierne i magasinet handler om Peter Graulund, som i sidste sæson sled sig tilbage fra en karrieretruende skade og endte med at score vigtig mål for AGF. Til Tipsbladets Superligamagasin fortæller han den detaljerede historie om det 'umulige' comeback, der blev noget på rekordtid – og på trods af lægernes løftede pegefingre.

Peter Graulund blev således dikteret en pause på seks uger, hvor han havde sin fod i gips og ikke måtte bevæge sig. Men det gjorde AGF-angriberen alligeve.

- Da der var gået tre uger, hvor jeg humpede rundt på krykker og var ved at gå ud af mit gode skind, tænkte jeg, at jeg ikke kunne forstå, hvorfor jeg ikke måtte cykle. Jeg havde jo plastikfod på, og jeg vidste godt, jeg ikke skulle stå op i pedalerne og trampe, som var jeg på vej op ad en bakke. Men jeg kunne ikke se noget galt i, at jeg sad på en cykel og på den måde holdt musklerne i gang og konditionen nogenlunde ved lige, siger Peter Graulund til Tipsbladets Superliga-magasin

Mellem jul og nytår – ugen hvor den danske befolkning ellers kollektivt synker sammen i sofaer og lænestole for at fordøje enorme mængder svin og fugl – begyndte Graulund for alvor på sit comeback. Den 26. december, præcis to måneder efter uheldet, bestemte han sig for at løbe en lille tur, selvom han i princippet ikke burde være klar til det.

Læs også: Magasin: Superligaen på banen

Da han senere kom tilbage til AGF-træningen efter juleferien fik han at vide af klubbens læger, at det slet ikke burde kunne lade sig gøre, at han allerede kunne løbe så kort efter sin skade.

- 'Det kan ikke lade sig gøre,' fik jeg at vide. 'Det er for tidligt.' 'For tidligt?' sagde jeg så. 'Jeg kan løbe en halv time med 14 kilometer i timen nede på løbebåndet'. Det måtte jeg ikke, det var alt for langt, fortæller Peter Graulund om comebacket, hvor han tog sagen i egen hånd.

- Jeg sagde, at jeg nok skulle tage fuldt ansvar for genoptræningen. 'Men jeg kan godt love jer, at jeg tager al kreditten, når jeg kommer tilbage. For jeg kommer tilbage, og jeg kommer tilbage på rekordtid', fortæller Peter Graulund.

Peter Graulund kom som bekendt tilbage fra den alvorlige skade, der indtraf den 25. oktober 2011 og blev spået til at holde ham ude i ni måneder. Han spillede dog kamp allerede 2. april 2012.

Læs hele den detaljerede og stærke fortælling om Peter Graulunds umulige comeback i Tipsbladets Superliga-magasin, der er på gaden i dag. Magasinet indeholder også et stort interview med Troels Bech, fokus på Brøndbys nye talenter, et portræt af Horsens' hemmelige våben, en snak med Martin Vingaard samt meget, meget mere.

Tipsbladets Superliga-magasin kan købes hos forhandlere over hele landet - bl.a. i Føtex, Bilka, Kvickly, SuperBrugsen, 7-eleven, DSB/7-eleven, OK Plus, Statoil, Løvbjerg, Kiwi Minipris og NærKØB.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

SIF-træner: Mangler kvalitet og coolness

01/08 Tre kampe, et point og nul mål er det skuffende facit for Silkeborg efter sæsonens første tre Superliga-kampe. Læs mere
 

Kyniske SønderjyskE tog sæsonens første sejr

01/08 Det var hverken velspillet eller underholdende, men SønderjyskE er nok ligeglade. På mål af Bojan Golubovic og Andreas Oggesen slog sønderjyderne Silkeborg med 2-0 på udebane. Læs mere
 

To af tre Guingamp-danskere med mod PSG

01/08 Når Guingamp lørdag møder Paris Saint Germain i den franske Super Cup er det med Lars Jacobsen og Ronnie Schwartz i truppen. Jonas Lössl sidder ude med en skade. Læs mere
 

Hobro-træner: Ingen respekt om os

01/08 Hobros træner Jonas Dal kalder det for provokerende, at flertallet har dømt hans hold nede allerede inden sæsonen i Superligaen var startet. Læs mere
 

Casper Sloth: Den franske liga er interessant

01/08 Casper Sloth har kontrakt med AGF indtil næste sommer, men afviser ikke, at der kan ske noget før. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Ja, jo-klubben

28/07 Denne analyse handler om Liverpool Læs mere

 

C/N: Optakt Israel - Palæstina

23/07 Dette er en optakt til arvefjendeopgøret i mellem Israel og Palæstina. I fodboldmæssig forstand. Læs mere

 

C/N: Bedst til at være dårligst

16/07 Denne analyse handler om hvem der kan rykke ud af Superligaen Læs mere

 

Afstemning

FCK opruster igen - men vinder de Superligaen?