Peter Graulund snød lægerne med plastikfod

Peter Graulund fortæller om sit umulige comeback i et stort interview i Tipsbladets Superligamagasin.

Tipsbladets Superliga-magasin er på gaden. Det indeholder som altid alt, hvad man kan ønske sig af baggrund, statistik og andre gode sager, og så er det fyldt med spændende optaktsartikler med nogle af de mest interessante aktører i den kommende sæsons Superliga.

En af historierne i magasinet handler om Peter Graulund, som i sidste sæson sled sig tilbage fra en karrieretruende skade og endte med at score vigtig mål for AGF. Til Tipsbladets Superligamagasin fortæller han den detaljerede historie om det 'umulige' comeback, der blev noget på rekordtid – og på trods af lægernes løftede pegefingre.

Peter Graulund blev således dikteret en pause på seks uger, hvor han havde sin fod i gips og ikke måtte bevæge sig. Men det gjorde AGF-angriberen alligeve.

- Da der var gået tre uger, hvor jeg humpede rundt på krykker og var ved at gå ud af mit gode skind, tænkte jeg, at jeg ikke kunne forstå, hvorfor jeg ikke måtte cykle. Jeg havde jo plastikfod på, og jeg vidste godt, jeg ikke skulle stå op i pedalerne og trampe, som var jeg på vej op ad en bakke. Men jeg kunne ikke se noget galt i, at jeg sad på en cykel og på den måde holdt musklerne i gang og konditionen nogenlunde ved lige, siger Peter Graulund til Tipsbladets Superliga-magasin

Mellem jul og nytår – ugen hvor den danske befolkning ellers kollektivt synker sammen i sofaer og lænestole for at fordøje enorme mængder svin og fugl – begyndte Graulund for alvor på sit comeback. Den 26. december, præcis to måneder efter uheldet, bestemte han sig for at løbe en lille tur, selvom han i princippet ikke burde være klar til det.

Læs også: Magasin: Superligaen på banen

Da han senere kom tilbage til AGF-træningen efter juleferien fik han at vide af klubbens læger, at det slet ikke burde kunne lade sig gøre, at han allerede kunne løbe så kort efter sin skade.

- 'Det kan ikke lade sig gøre,' fik jeg at vide. 'Det er for tidligt.' 'For tidligt?' sagde jeg så. 'Jeg kan løbe en halv time med 14 kilometer i timen nede på løbebåndet'. Det måtte jeg ikke, det var alt for langt, fortæller Peter Graulund om comebacket, hvor han tog sagen i egen hånd.

- Jeg sagde, at jeg nok skulle tage fuldt ansvar for genoptræningen. 'Men jeg kan godt love jer, at jeg tager al kreditten, når jeg kommer tilbage. For jeg kommer tilbage, og jeg kommer tilbage på rekordtid', fortæller Peter Graulund.

Peter Graulund kom som bekendt tilbage fra den alvorlige skade, der indtraf den 25. oktober 2011 og blev spået til at holde ham ude i ni måneder. Han spillede dog kamp allerede 2. april 2012.

Læs hele den detaljerede og stærke fortælling om Peter Graulunds umulige comeback i Tipsbladets Superliga-magasin, der er på gaden i dag. Magasinet indeholder også et stort interview med Troels Bech, fokus på Brøndbys nye talenter, et portræt af Horsens' hemmelige våben, en snak med Martin Vingaard samt meget, meget mere.

Tipsbladets Superliga-magasin kan købes hos forhandlere over hele landet - bl.a. i Føtex, Bilka, Kvickly, SuperBrugsen, 7-eleven, DSB/7-eleven, OK Plus, Statoil, Løvbjerg, Kiwi Minipris og NærKØB.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

David Nielsens Strømsgodset ude af CL-kvalifikation

21:31 David Nielsen og Strømsgodset tabte her til aften 2-0 til Steaua Bukarest, og dermed er de norske mestre færdige i Champions League-kvalifikationen. Læs mere
 

Tottenham henter to spillere i Swansea - Sigurdsson til Wales

21:09 Swansea har hentet Gylfi Sigurdsson i Tottenham og bekræfter samtidigt, at London-klubben henter Ben Davies og Michel Vorm i den walisiske klub. Læs mere
 

Simon Kjær-kasse i Lille-testsejr

20:32 Simon Kjær bidrog med et mål, da Lille her til aften finpudsede Ligue 1-formen med en 2-0-sejr over Maccabi Haifa. Læs mere
 

Malmø videre til tredje CL-runde efter smal sejr

19:58 Malmø FF er videre til tredje runde af Champions League-kvalifikationen efter en 1-0-sejr over Ventspils. Også Helsinki med danske Michael Tørnes på mål er videre kvalificeret. Læs mere
 

AIK sælger angriber til Zidanes Real Madrid

19:46 AIK har solgt klubbens finske angriber, Eero Markkanen, til Real Madrids andet hold, Castilla, som bliver trænet af Zinedine Zidane. Læs mere