Optakt: FC Helsingør - Silkeborg IF

To hold der skal ruste sig til de væmmelige nedryknings-kampe mødes søndag i Helsingør, hvor banen er mere end svær at spille fin fodbold på.

FC Helsingør:
Når nu banen i Helsingør er helt forfærdelig og fyldt knolde og huller, handler det naturligvis om at tilpasse spillet derefter. Det havde FC Helsingør stor succes med mod AGF, der blev nedlagt med 1-0 efter en brav fight af hjemmeholdet.

Status for Helsingør i bunden er, at man skal sejre både over Silkeborg søndag og siden ude over Hobro for at bevare muligheden for at klemme sig ind på tredjepladsen, der giver nummer fire fra gruppe 2 som modstander i nedrykningsplayoff-kampene.

Men lige meget hvad er Helsingør-holdet godt i gang med netop at forberede sig til netop de drabelige kampe med de våben, der nu engang passer til banens beskaffenhed.

Offensiven er dog være noget svækket til kampen,da topscorer Nicolas Mortensen er ude med karantæne, mens Douglas blev udskiftet i første halvleg mod AGF med noget, der kunne ligne en fibersprængning i låret.

På skadelistens er også fortsat Andreas Holm, Johannes Ritter, Jonas Henriksen og Mathias Johannsen.

Silkeborg IF
Silkeborg hentede en længe savnet sejr i den seneste runde, hvor et umotiveret hold fra Hobro blev straffet med to mål efter pausen. Den sejr har naturligvis skabt en vis optimisme i Silkeborg, der også skal indstille sig på de ventende og ubehagelige nedrykningskampe.

Simon Jakobsen er tilbage i forsvaret efter karantæne, mens angrebet er uden Davit Skhirtladze, der på grund af gult kort i den seneste kamp får en pause i karantæne-stuen.

Valence Nambishi, Mikkel Cramer og Alex er fortsat ude, mens det glædelige gensyn med Gustav Dahl mod Hobro uden tvivl kaster en ny plads i startopstillingen af sig.

Karantæne:
FC Helsingør: Nicolas Moretensen

Silkeborg IF: Davit Skhirtladze

Bud på startopstillinger:
FC Helsingør (4-4-2): Bruhn - Fisch, Gregor, Henriksen, Jørgensen - Dos Santos, Olsen, Køhler, Holst - Stückler, Mohammad

Silkeborg IF (4-2-3-1): Friis Jensen - Gammelby, Jakobsen, Salquist, Dahl - Sloth, Moro - Rodic, Mattson, Vendelbo - Nilsson

Profilen:
Den tidligere Brøndby-spiller Daniel Stückler er i sæsonen blev skiftet ind seks gange og er bare startet inde for FC Helsingør en gang. Med skader og karantæne i frontlinjen, kan den 21-årige angriber nu få chancen for at vise, at han hører til blandt de foretrukne.

Han har i sin Superliga-karriere, der bare tæller 16 kampe fordelt på 454 minutter, scoret ene eneste gang. Det skete for Brøndby IF i maj 2016, hvor han lukkede en 2-0-sejr ude over Randers FC efter 65 minutter.

Vidste du, at..:
Helsingør har besejret Silkeborg IF to gange i sæsonens tre møder. Efter et 4-1-nederlag i femte spillerunde på udebane, er det sidenhen blevet til en 2-0 sejr i Helsingør i 14. spillerunde og en 3-2-sejr i gruppespillets første runde i Silkeborg.

Dom:
Kampafviklingen kan blive i samme dur som i kampen mellem FC Helsingør og AGF, hvor hjemmeholdet var klar på den helt primitive form for fodbold, da banen i Helsingør slet ikke er til at slå en simpel flad aflevering på.

Det bliver ikke kønt, og der handler om, hvem der er bedst til at udnytte luftspillet og de lange bolde. FC Helsingør kender forholdene bedre, og det er ikke meget Silkeborg IF kan tage med fra det helt plane kunstgræs på Jysk Park til denne kamp.

Vi tror på en rodet affære og at knokleriet udmønter sig i en scoring til hver. 1-1 i Helsingør.