Optakt: AGF - Hobro IK

AGF har første sejr til gode i sæsonen - Hobro har det første point til gode i sæsonen. Et af holdene får ikke opfyldt deres mål lørdag - men hvem?

AGF:
Med et tildelt straffespark minuttet efter at have udlinget til 1-1 og med to minutter tilbage af kampen, lignede det en AGF-sejr ude over AaB og dermed Glen Riddersholms første Superligasejr med Aarhus-holdet. Men den mest vanvittige kampafslutning i Superligaens historie ville det anderledes og efter målmand Steffen Rasmussens udlignende mål til 2-2 dybt inde i overtiden endte det alligevel med at være AGF'erne der jublede.
Der er næppe tvivl om, at pausen i Superligaen har været brugt til igen at fokusere på de personlige fejl og svigt undervejs i kampene, som længe har kendetegnet AGF. Når spillet fungerer er holdet skarpt, men udfaldene undervejs har skabt en frygt, der lader til  at sidde dybt i spillerne.
Danny Olsen er tilbage efter problemer med læggen, hvilket betyder, at Riddersholm råder over et stort set skadesfrit hold, da Aleksander Cavric også er klar efter 90 minutter på det serbiske U21-landshold tidligere på ugen.

Hobro IK:
Det kører bare ikke for Hobro. Angrebet kan ikke score og har ikke gjort det siden spillerunde 16 i efteråret. Og når end ikke Ove Pedersen kan få etableret et forsvar, der kan holde målet rent, så giver tingene sig selv. Nederlag på nederlag og en drænet selvtilid, mens bundrivalerne skrabet point til sig.
Men da AGF med kun tre point for de fire første kampe er dalet i tabellen, ligner det holdet, som Hobro skal forsøge af indhente i en Mission-næsten-Impossible.
Anfører Mads Justesen er tilbage efter karantæne, og Anders Egholm kan ligeledes være tilbage efter sin skade. Til gengæld bliver der ikke mere spilletid til Pål Alexander Kirkevold, der i september ellers blev hentet til klubben for at at få gang i målscoringen. Nordmanden er sendt retur til Norge, hvor Sarpsborg 08 frem til sommer. Med en skadesplaget Mayron George kan det muligvis give plads til Quincy Antipas i startopstillingen efter to indhop i de seneste runder.

Karantæne:
AGF: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF

AGF (4-1-4-1): Rasmussen - Mikanovic, Elez, Backman, Christensen - Jønsson - Cavric, Olsen, Pedersen, Bjarnason - Rasmussen

Hobro IK:

Hobro IK: (3-5-2): Rask - Christensen, Ogunbiyi, Justesen - Bøge, Kaya, Brix-Damborg, Povlsen, Mikkelsen - Park, Antipas

Profilen:
Det er usikkert om om Quincy Antipas starter på for Hobro, men den lynhurtige angriber skal nok komme på banen, som det har været tilfældet i de seneste to Superliga-kampe.  Antipas er på vej tilbage i form efter sit meget lange skadesforløb. Hobro savner i den grad målscorere, og Quincy Antipas er ved at bygge en ganske fin portion selvtillid op, da han har scoret i tre reserveholdskampe i træk. Han kan blive et vigtigt våben mod en AGF-defensiv, der har det med at give chancer væk.

Vidste du, at...:
Hobro med sin stime på seks kampe uden at kunne score allerede har tangeret Superliga-rekorden fra 1991, hvor Ikast FS præsterede den kedelige rekord. Men evner Hobro endnu engang ikke at få bolden i kassen på lørdag, høster nedrykningsfavoritten således en rekord, som er langt fra noget man kan prale med.

Dom:

AGF har tabte begge kampe til Hobro i denne sæson men hentede som bekendt alligevel tre point på skrivebordet i den ene. Denne gang skal hjemmeholdet igen i gang med at dirke en kompakt defensiv op, hvilket traditionelt ikke er AGF's livret. Det til trods, må der efterhånden være gejsten til forskel, og AGF er klare favoritter til sæsonens første sejr.
Troen på, at det lykkes mod et slagent Hobro-hold vejrer da også tungest - blandt andet på grund af Morten "Duncan" Rasmussens beviste styrke i feltet, hvor afgørelsen meget vel kan falde efter en dødbold eller et indlæg.
AGF vinder kampen med 2-1 og sænker Hobo, der dog slipper fri af måltørken.