OB stækkede FCK's guld-drømme

OB havde overtaget imod FC København, men gik glip af sejren, da Dame N'Doye fik tilkendt et straffespark i slutningen af anden halvleg.

FC København satte endnu en gang point til i guldstriden, da det kun blev til 1-1 imod OB i aftenens kamp i Parken.

Den sene udligning kom på et straffespark fra Dame N'Doyes fod efter en usikker indsats fra de forsvarende danske mestre, som længe så ud til at trække det korteste strå imod et særdeles velspillende OB-mandskab.

Hjemmeholdet lagde ellers pres på fra første fløjt, og allerede efter fire minutter fik Pierre Bengtsson opgørets første store mulighed. Dame N'Doye sendte Cesar Santin i dybden med en smart hælaflevering, og via et par spilstationer endte en flad tværsaflevering med at finde FCK's svenske venstreback på kanten af feltet. Afslutningen gik dog over mål.

OB var ikke helt uden boldbesiddelse og muligheder. Efter knap et kvarter var FCK-keeper Johan Wiland blandt andet tæt på at skabe en farlig mulighed for gæsterne, da han fejlbedømte et langt indkast og blot fik venstrefoden på. Efter kortvarigt klumpspil blev bolden clearet.

FC København syntes at få mindre kontrol, som halvlegen skred frem. Ofte forblev det ved halvfarlige muligheder. Et hjørnespark fra Claudemir sejlede eksempelvis til bagerste stolpe, men mestrene havde ingen folk på plads til at færdiggøre arbejdet. I tillæg førte en 'et-to-kombination' mellem Christian Grindheim og Dame N'Doye til at fladt indlæg, men OB-forsvaret kom på tværs, inden FCK fik sendt folk frem til bolden.

I tillæg var de sortklædte odenseanere gode til at dæmme op for de høje stikninger til Cesar Santin, som FCK-midtbanen forsøgte at vippe i dybden, og Dame N'Doye fik ikke meget ud af at søge ned i banen for at modtage bolden. Offensivt havde OB en god mulighed, da et hjørnespark dumpede ned foran Rurik Gislason midt feltet, men islændingen ramte bolden skævt med sin flugtning.

Efter 35 minutter rykkede den store mulighed til den anden ende af banen, hvor Bryan Oviedo kom kraftfuldt igennem i venstre side af OB-feltet med sin eneste aktion i første halvleg. Skuddet gik dog i sidenettet. Fire minutter senere slog OB tilbage. Morten Skoubo snød Ragnar Sigurdsson i en hovedstødsduel og fik trukket forbi Kris Stadsgaard, men Johan Wiland kom hurtigt ud af sit mål og kastede sig ned i bolden. En kæmpe mulighed til OB-angriberen. Pausestillingen var derfor 0-0.

Anden halvleg begyndte som de første 45 minutter sluttede - det vil sige meget lige. Begge hold forsøgte med forskellige offensive løsninger - små kombinationer, lange afleveringer - men de helt store muligheder udeblev. Vi skulle således et kvarter hen i anden halvleg, før det blev farligt. Rurik Gislason lagde en flad bold på tværs i feltet til Morten Skoubo, som i en glidende bevægelse fik vippet bolden over Johan Wiland og i kassen til OB-føring.

Herefter holdt gæsterne fast i de gode takter. Gode aktioner på midtbanen og sikkert duelspil af Anders Møller Christensen og Daniel Høegh i midterforsvaret, mens FCK kæmpede med at finde en opskrift til at få tingene til at hænge sammen. Der skulle derfor et straffespark til at gøre hjemmeholdet farlige. Dame N'Doye faldt til jorden, og dommer Kenn Hansen pegede på pletten. Superliga-topscoreren løb selv til bolden og udsløste et kæmpe jubelbrøl på lægterne i Parken, da han udlignede til 1-1.

Målet fik cheftræner Carsten V. Jensen til at satse på at hive alle tre point i slutminutterne ved at sætte angriber Morten Nordstrand ind i stedet for midtbanespilleren Christian Grindheim. Kort efter var det tæt på at give bonus. Efter et hårdt pres fra hjemmeholdet dumpede bolden ned foran Martin Vingaard, og fra sin position fra kanten af feltet sparkede han bolden tæt forbi den ene OB-stolpe.

FC København forsøgte herefter at hælde en del bolde ind i OB-feltet, og det førte blandt andet til et hovedstød fra Mustafa Abdellauoe tæt under mål, som Stefan Wessels på fornemmeste vis fik viftet over mål. Hjemmeholdets gode takter blev imidlertid fundet frem for sent, og OB fik et fortjent point i Parken.

Se kampens matchstats via danskfodbold.com ved at klikke her.