Nørgaard-show og debutscoring i Brøndby-sejr

Christian Nørgaard scorede to mål på tre minutter og grundlagde Brøndbys sikre 4-0-sejr over FC Vestsjælland. Også unge Nikolai Laursen kom på tavlen.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

Brøndby blev ramt af en ordentlig nedtur i sidste weekend, da de blå-gule tredje gang ud af lige så mange mulige i denne sæson tabte til Hobro. I sidste weekend gik det galt på det nyanlagte og flotte græs hjemme på Vestegnen. Denne søndag var der dog ingen slinger i valsen fra Brøndbys side, da bundholdet FC Vestsjælland var på besøg.

Hjemmeholdet styrede begivenhederne og vandt en sikker 4-0-sejr. Christian Nørgaard var dagens mand i skysovs for de blå-gule med to scoringer på tre minutter.

Der var spillet ti minutter, da Brøndby tilspillede sig den første chance. Johan Larsson lagde en præcis aflevering til Teemu Pukki, der i dag spillede helt på top i stedet for en skadet Johan Elmander, og finnen headede bolden ned for fødderne af Jose Ariel Nunez, der dog ikke fik noget ud af sin helflugter.

Efter 23 minutter fik hjemmeholdet netmaskerne til at blafre. Riza Durmisi lagde et skarpt indlæg ind i feltet, hvor FCV-keeper Thomas Mikkelsen gik helt fejl af bolden, og så kunne Teemu Pukki sende kuglen i kassen. Scoringen blev dog korrekt annulleret for offside. Godt linjedommer-arbejde!

Lidt efter kunne Daniel Agger have scoret sit første mål for Brøndby siden sit comeback, da han efter en indøvet frisparkskombination fik god plads i feltet, men afslutningen strøg lige forbi.

Med få sekunder tilbage af første halvleg tilspillede Brøndby sig kampens hidtil største chance. Alexander Szymanowski blev spillet fuldstændig blank af Jose Ariel Nunez, men Thomas Mikkelsen kom godt ud af sit mål og fik reddet forsøget fra argentineren, der ligner en mand, der er en smule ramt på selvtilliden.

0-0 ved pausen.

Det resultat blev der dog ændret på bare to minutter inde i anden halvleg. Her lykkedes det nemlig Brøndby at bringe sig foran 1-0. Johan Larsson lagde et hjørnespark ind i pandebrasken på Christian Nørgaard, der headede Brøndby foran 1-0. Nørgaard scorede også senest, at de to hold krydsede klinger, og han kan tilsyneladende godt lide at spille mod FC Vestsjælland. Rigtig godt endda.

Tre minutter senere var han nemlig på pletten igen.

Akkurat som før blev et hjørnespark sendt ind i FCV-feltet, hvor Daniel Agger steg uimodståeligt til vejrs. Inde på selve målstregen fik Peter Nymann afværget hovedstødet fra Agger, men riposten var Christian Nørgaard hurtigst over og fordoblede til 2-0.

FC Vestsjællands første store chance i kampen kom først efter en time, da den tidligere Brøndby-spiller Osama Akharraz stod helt fri i feltet efter en flad tværpasning fra venstre side, men Akharraz afsluttede svagt, og bolden gik forbi.

Da Brøndby bragte sig foran 2-0, var det som om, at FC Vestsjælland mistede troen, og det gav hjemmeholdet let spil i resten af kampen. Med 12 minutter tilbage blev det derfor også ganske retvisende 3-0. Andrew Hjulsager fik driblet sig vej til baglinjen, hvorfra han lagde bolden skråt bagud til Johan Larsson, der bankede sit andet mål for Brøndby i kassen.

Resten af opgøret var en cruise control for Brøndby, men det betød ikke, at værterne var færdige med at score mål. Efter 90 minutter lukkede debuterende Nikolai Laursen nemlig kampen. Laursen blev sat i scene af en anden indskifter, Patrick Da Silva, og så kunne han gøre det til 4-0. En stor dag for unge Nikolai Laursen, som man bestemt nok skal høre en masse mere til i fremtiden.

Med storsejren kravler Brøndby op på tredjepladsen, mens FC Vestsjælland stadig er plantet solidt under stregen.