Midtjylland tog sejren i hæsblæsende derby mod Viborg

Efter en hektisk og hæsblæsende afslutning tog FC Midtjylland sejren og alle tre point mod Viborg FF, der blev besejret 5-2.

FC Midtjylland udnyttede mandag AaB's snublen mod Randers ved på hjemmebane at besejre Viborg FF med 5-2 efter en underholdende kamp. Specielt i slutfasen var der kog under kedlerne, og hvert angreb endte med en stor mulighed til ét af holdene, men til slut var det Glen Riddersholms sortklædte spillere, der kunne knytte næverne og glæde sig over sejren, der igen åbner mesterskabskampen op på vid gab med AaB blot ét point foran.

I første halvleg var det dog Viborg FF, der bragte sig foran med 1-0. Kevin Mensah tog et par skarpe træk på kanten og sendte via Patrick Banggaards ben bolden ind bag Jonas Lössl i FCM-buret. Fem minutter senere blev der dog balance i regnskabet, da Jakob Poulsen efter en mindre dribletur i Viborgs straffesparksfelt sendte bolden ind til Sylvester Igboun, der sikkert sendte bolden i mål til en udligning.

I anden halvleg eksploderede græstæppet, og der var ikke gået mange minutter før FC Midtjylland første gang var farlige. Keeper Michael Peskovic kom forkert ud til bolden, men Christopher Poulsen fik effektivt sat en stopper for den farlige situation ved at ekspedere bolden væk. Kort tid efter var Babajide Ogunbiyi tæt på med et godt hovedstød, men Lössl fik bugseret afslutningen over med en god redning.

Et par minutter senere fik Viborg FF frispark lidt udenfor FC Midtjyllands felt. Christopher Poulsen sendte bolden over mål, og så sparkede Jonas Lössl hurtigt og kontant bolden efter målspark op til en fremadstormende Rilwan Hassan, der elegant lagde bolden bagerst i feltet, hvor Marco Larsen i kamp med Babajide Ogunbiyi headede bolden i mål. 2-1 til FC Midtjylland efter 59 minutters spil. Ni minutter senere var det igen velspillende Hassan, der var i centrum. Et godt indlæg fra FC Midtjyllands offensivspiller fik lov til at passere flere forsvarsspillere i Viborg-feltet, før Petter Andersson takkede for muligheden ved sikkert at ekspedere bolden i kassen. Kort efter den scoring var Morten 'Duncan' Rasmussen tæt på at blive noteret for et mål, men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen annullerede scoringen for offside.

FC Midtjylland-spillerne troede kort efter også, at Kristoffersen havde annulleret et mål i den anden ende, da anfører Mikkel Rask så ud til at have godt fat i sin oppasser i forbindelse med et indlæg mod Kevin Mensah, der tog bolden ned, fintede Patrick Banggaard og sendte bolden forbi Lössl til 3-2. Men fløjten forblev tavs, og så var der liv i opgøret igen.

Spillerne fortsatte dog ufortrødent på banen. Jesper Juelsgaard sendte et frispark ind i hovedet på 'Duncan', hvis hovedstød blev sendt det sidste stykke over stregen af Petter Andersson, og i overtiden øgede Eyjolfur Hedinsson til slutresultatet 5-2.

Med de tre point røg FC Midtjylland op på 51 point i Superligaen - kun ét point efter AaB på førstepladsen og seks point foran FC København, der senere mandag møder Esbjerg fB hjemme i Parken.