Krisen kradser: Femte AGF-nederlag i træk

AGF tabte for femte Superliga-kamp i træk, og for femte gang i træk uden at score, da holdet tabte hele 4-0 hjemme til FC Midtjylland. FCM holder dermed fast med topholdet AaB.

Tipsbladet.dk på NRGi Park: AGF og cheftræner Jesper Fredberg er i krise, efter AGF fredag aften tabte med 4-0 hjemme til FC Midtjylland foran 5.932 tilskuere. Ligegyldigt, hvordan man vender og drejer den, ER der krise i Aarhus-klubben, for det var det femte nederlag i træk, og holdet har nu ikke scoret i 455 spilleminutter træk.

Allerede fra kampens indledning var FC Midtjylland skarpest. AGF havde en pæn andel af spillet, men det blev bare aldrig farligt. Allerede efter to minutters spil huggede svenske Petter Andersson på mål, men han havde ikke kvalitet nok i afslutningen til at bringe udeholdet i front tidligt i kampen. Andersson skulle vi dog se mere til senere.

Rilwan Hassan havde også et forsøg, som blev reddet på stregen af Anders Kure, inden kampen begyndte at falde lidt til ro, og AGF begyndte at hvile lidt mere med bolden. Hjemmeholdets bedste mulighed faldt efter 10 minutters spil, hvor Danny Olsen slog et frispark i feltet, som norske Johan Lædre Bjørdal headede over mål via overliggeren.

Herfra stod der FC Midtjylland på chancerne, og efter 26 minutters spil kom målet til 1-0 så, da Petter Andersson sparkede et indlæg fra Kristian Bak sikkert i nettet. Tre minutter forinden var Anders Kure fra AGF's midterforsvar udgået med en skade, men det var så uendeligt passivt forsvarsspil, at det må give grå hår i hovedet på træner Jesper Fredberg. I første omgang fik Kristian Bak oceaner af tid til at slå et indlæg i feltet. Herefter snorksov Alexander Juel Andersen, der alt, alt for sent opdagede, at Petter Andersson havde taget et løb.

Kristian Bak var tæt på endnu en assist efter en halv times spil, hvor han fandt Marco Larsen, der dog ikke kunne prikke bolden forbi Emil Ousager. Det kunne Petter Andersson til gengæld 10 minutter før pausen, hvor samspillet mellem Kristian Bak og Petter Andersson endnu en gang viste sig som en succes. Bak slog en bold ind, som Marco Larsen smart lod gå til en helt fri Andersson. Han sparkede igen første gang, og sikkert fik han gjort det til 2-0. AGF blev dog snydt for et frispark i FCM-opspillet, skylder vi at skrive.

FCM havde flere muligheder, men en småskadet Morten "Duncan" Rasmussen, der var blevet klar til opgøret, virkede ikke helt skarp. Det gjorde Kasper Povlsen fra AGF heller ikke, da han et minut før pausen kunne og burde have reduceret. Men symptomatisk for AGF's situation sparkede han svagt og lige på målmand Jonas Lössl.

I anden halvleg skulle AGF vise, at der trods alt er noget fightervilje i truppen, men det var endnu en ringe halvleg af Aarhus-holdet, der ikke har meget spræk i sig for tiden. FCM var hele tiden tættere på at øge til 3-0, end AGF var på at reducere til 2-1.

FC Midtjylland stillede sig en smule dybere og levede mere på kontrachancer. Fornuftigt, for AGF har svært ved at skabe chancer og lave mål. Morten "Duncan" Rasmussen kunne have lukket opgøret efter godt en times spil, men han tog for lang tid om at afslutte.

I stedet kom AGF frem til et par løse chancer med små 20 minutter igen. Jens Jønsson tog en bold ned i feltet, men hans afslutning sad lige på Jonas Lössl, der fik sendt forsøget til hjørne. Hjørnesparket gav en god mulighed til Alexander Juel Andersen, men Jonas Lössl var igen på plads.

Og så meldte utilfredsheden sig for alvor på lægterne, samtidig med at AGF ikke formåede at spille sig frem til flere gode muligheder. I stedet slog FCM til i den anden ende og lukkede kampen. Pione Sisto kunne nemt trille en bold over stregen efter godt forarbejde af Sylvester Igboun. Men igen står tilbage, at AGF's forsvarsspil ikke er af Superliga-klasse. Det samme scenarie så tilskuerne fem tre minutter før tid, hvor Sylvester Igboun driblede gennem hele forsvaret ude fra den ene side. Bolden endte lidt heldigt for fødderne af André Rømer, der gjorde det til slutresultatet 4-0.

FC Midtjylland holder sig dermed fire point efter AaB i toppen af Superligaen, hvor Glen Riddersholms tropper er placeret på andenpladsen. AGF kan glæde sig over, at Viborg også tabte, og at AGF dermed holder sig over stregen. Men holdet har kun to point ned til Viborg, en dårligere målscore, fem nederlag i træk. Og en samlet målscore på 0-10 i de seneste fem kampe.