Hobro faldt sammen i Farum

Få ting fungerede for Hobro mod FC Nordsjælland, som vandt 4-2. Dermed blev Hobro svækket i kampen om de europæiske pladser.

Hobro kunne med en sejr sætte sig selv i en god position til fjerdepladsen og europæisk fodbold i næste sæson, men en skidt kamp i Farum gav i stedet et 4-2-nederlag til FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet startede ud med en heftig belejring af Hobros banehalvdel, og det gav et hav af chancer i løbet af første halvleg.

19-årige Marcus Ingvartsen havde fået pladsen i front for FC Nordsjælland, og efter tolv minutter var han tæt på med et hovedstød forbi mål. Tre minutter senere forsøgte Mario Ticinovic et farligt langskud, som hoppede lige foran Jesper Rask, men bolden røg i sidenettet.

Efter tyve minutter fik Hobro en af deres få chancer i halvlegen, da Dennis Høegh fik mere plads i feltet, end han sikkert havde regnet med, men skuddet røg et stykke over mål.

I de efterfølgende ti minutter blev Hobro-forsvaret udsat for et bombardement, og det gav chancer til både Thorarinsson, Joshua John og Martin Vingaard, men den største tilfaldt Emiliano Marcondes til en helt fri hovedstødsmulighed, som røg forbi mål. Der burde have været mål.

Det var der til gengæld efter 35 minutter, da Marcus Ingvartsen scorede sit første mål i Alka Superligaen. Emiliano Marcondes gik tæt på Hobro-forsvaret og afleverede med god timing til Ingvartsen. Han tog et lille træk til højre og placerede bolden til 1-0.

Gameplanen for FC Nordsjælland var herefter at holde presset, men ud af ingenting kom Hobro tilbage i kampen. Blot seks minutter senere lavede FC Nordsjælland-forsvaret en dårlig clearing lige ud til Martin Mikkelsen, der forsøgte et fladt skud, som David Jensen burde have taget sig af. Han formåede kun at ramme bolden, som alligevel røg i mål til 1-1.

Lige inden pausen var Hobro ganske tæt på at tage føringen, da Martin Thomsen ramte indersiden af stolpen, men stillingen var uafgjort ved pausen.

Fra anden halvlegs start var FC Nordsjælland igen dominerende. Efter 56 minutter fik Marcus Ingvartsen en friløber, og med et fint træk forbi Jesper Rask kunne kan sende bolden mod mål, og en spurtende Thomas Hansen formåede ikke at redde situationen.

Cirka ti minutter senere skulle det også blive 3-1 ved en velspillende Emiliano Marcondes. Et hjørnespark endte hos ham efter fumlerier i feltet, hvorefter han kunne score på et tørt hug.

Med tyve minutter igen var der ingen tvivl om en FC Nordsjælland-sejr, da Uffe Bech scorede på en blanding af et skulder- og hovedstød bagerst i feltet.

Hobro lignede et slåt hold, men de fik lidt oprejsnng, da Matin Mikkelsen forsøgte endnu et flot langskud, og en forstenet David Jensen kunne intet gøre.

Dermed blev resultatet 4-2, som sender FC Nordsjælland op på en midlertidig 6. plads. Senere i dag kan Randers sætte sig tungt på fjerdepladsen med en sejr over Silkeborg IF.