AaB og AGF gik i sidste uge sammen om at skabe konceptet "Slaget om Jylland". De to hold ville sætte fokus på deres indbyrdes rivalisering og kampenes historie. Den 123. udgave af opgøret mellem de to jyske mastodonter blev ingen målfest, idet kampen endte 0-0, og det blev heller ikke den tilskuermagnet, som de havde håbet på i Aalborg, hvor 7.447 gik gennem tælleapparaterne. Så var "Slaget om Jylland" en succes?
- Det synes jeg, det var, men "Slaget om Jylland" skal ikke bare måles på én kamp. Kampen i går var den 123. i rækken, og det er én af grundene til, vi har gjort det her. Vi vil gerne ære og respektere de personer, der er kommet før os og specielt dem, der har haft afgørende betydning i de her indbyrdes kampe. Det er omkring 100 år siden, vi mødte hinanden første gang, så vi synes i høj grad, det er værdigt at kalde det her opgør "Slaget om Jylland". Opgøret er en klassiker, og derfor fortjener det også opmærksomhed derefter, siger AaB's sportschef Allan Gaarde, der dog erkender, at han havde ønsket sig lidt flere tilskuere.
- Som sagt må vi vurdere det her, når vi har mødt hinanden flere gange. Vi vil altid gerne have flere tilskuere, og vi drømte om at runde de 10.000, men både vi og AGF tabte vores kampe op til, og så var der en vigtig håndboldkamp i Aalborg samtidig, som trak 3.500 tilskuere. Vi havde besøg af over 7.000 tilskuere, og det er også mange mennesker.
LÆS OGSÅ: Bakspejlet: Slaget om Zzzzz
Kritikere af de to klubbers tiltag bemærkede i weekenden, at Esbjerg havde flere tilskuere på Blue Water Arena til deres kamp mod SønderjyskE, end AaB havde i Aalborg. Og det har igen fået nogen til at stille spørgsmålstegn ved, om AaB-AGF nu også er det rigtige opgør at kalde "Slaget om Jylland". Gaarde mener, at den kritik er skudt helt forbi.
- Det har ikke noget med hinanden at gøre. Det er dejligt, at det går godt for Esbjerg, at de har succes i Europa, og at de trækker mange mennesker til fodbold. Men Aalborg og Aarhus er de to største byer i Jylland, og vi har historien med os. AaB-AGF er "Slaget om Jylland", fastslår Allan Gaarde.
Opgøret mellem AaB og AGF blev spillet i en runde, hvor der ikke bare var lokalopgør i Esbjerg, men hvor Brøndby og FC København også mødte hinanden i det store københavnerderby. En kamp der er blevet en nyklassiker alene, fordi de to klubber har været ærkerivaler, siden FCK blev dannet i starten af 1990'erne. AaB og AGF forsøger altså at puste deres indbyrdes opgør op til at være en klassiker, men man kan jo også tage det udgangspunkt, at hvis kampen er en rigtig klassiker, så vil den også udvikle sig derefter helt uden, de to klubber behøver puste opgøret op.
- Det kan du godt sige, men det er vores opgave at highlighte vores unikke historie med den kultur og den ånd, der har rødder 100 år tilbage og frem til i dag. Der er mange, der ikke er klar over, hvor stor en klassiker det her er, og det vil vi gerne forsøge at fremhæve og gøre opmærksom på, siger Gaarde, der naturligvis godt kunne have ønsket sig en AaB-sejr.
- Det der er fedt ved fodbold er, at det ikke er ligesom at gå i biografen, hvor du har læst anmeldelserne i forvejen og ved, om det slutter godt eller dårligt. Når AaB og AGF møder hinanden, er det altid helt åbent, og det vidner historien også om, hvor AGF har vundet 48 mod vores 47 sejre.
Næste gang de to klubber mødes er den 9. marts, hvor de to klubber spiller om 20.000 kroner til deres fans' tifo-arbejde. Der spilles nemlig om 10.000 kroner i hvert opgør, og da der ikke blev fundet en vinder i går, overgår de 10.000 kroner til næste gang, de to klubber ramler sammen.