Første Brøndby-sejr i New Firm i tre år

Brøndby IF vinder deres sejr over FC København siden 2008 på mål af veteranen Thomas Rasmussen ti minutter før slutfløjt.

Brøndby-træner Auri Skarbalius havde til kampen valgt at se bort fra en småskadet Dennis Rommedahl for i stedet at sætte sin tillid til et to-mandsangreb, der skulle give hjemmeholdet mere tyngde og hovedstødskraft oppe foran.

Netop denne taktiske disposition syntes at bære frugt i kampens første halvleg.

Godt nok var boldbesiddelsen og chancerne ligeligt fordelt de første ti minutter, men herfra tog Brøndby over. Brøndbyerne fik sat tryk på den københavnske kedel, så FCK’erne til tider bragte så overmatchet ud.

Der skulle således kun spilles 17 minutter, før dette fysiske og spillemæssige tryk blev omsat til mål.

Jan Frederiksen fik slået et frispark ind i feltet, hvor Clarence Goodson brugte sin fysik til at komme højest, hvorefter amerikaneren kunne heade bolden ind bag en sagesløs Johan Wiland i købenavner-buret.

Trods målet fortsatte Brøndby deres spillemæssige overlegenhed, og således var Brøndby tættere på 2-0 mål, end FCK var på 1-1. I det 27. minut tog Mikkel Thygesen et godt løb til baglinien, hvorfra hans indlæg ramte Martin Bernburgs pande tæt inde under mål, men angriberen måtte se sit forsøg gå snært forbi.

Og efter en halvtimes spil fik holdet fra Vestegnen sit andet mål. Martin Bernburg vandt endnu en duel i feltet, og headede bolden videre til Brett McGrath, der fik sendt bolden under Wiland, men målet blev underkendt for en tvivlsom offside.

Sidst FCK besøgte Brøndby Stadion vandt de en kynisk sejr på et noget fattigt grundlag, og den samme skæbne lurede da også over Brøndby denne tågerige eftermiddag. Således slap Christian Bolanos fri af offsidefælden kort før pausen, men costaricaneren havde ikke held med at passere Michael Tørnes i Brøndby-målet. Det havde Dame N’doye derimod. Senegaleseren opsamlede riposten og bragede bolden ind i Brøndby-buret til en ufortjent udligning.

Anden halvleg blev en mere sløv og taktisk præget affære, hvor gnisten især var gået Brøndby-mandskabet. Der var dog en lille ild tilbage i øjnene hos den indskiftede veteran, Thomas Sørensen.

Den aldrende Brøndbyspiler tog et godt løb ind gennem midten af banen, hvor han med en pæn portion held og dygtighed fik driblet sig fri af Lars Jacobsen, så den venstrekanten fik skabt pladsen til at passere Johan Wiland til den scoring, der betød, at Brøndby IF vandt deres første sejr over lokalrivalerne FC København siden 2008.