Feriepenge: Millionkrav på vej til AaB
Illustration
Superliga

Feriepenge: Millionkrav på vej til AaB

AaB kan komme i store økonomiske problemer, når Spillerforeningen er klar med kravene i den såkaldte Feriepengesag. 

Da AaB i august præsenterede et overskud på 7,5 millioner kroner for det første halvår var der et afsnit, der var knap så god læsning. Superliga-klubben har i regnskabet indregnet et ukendt beløb til den såkaldte feriepenge-sag, hvor Spillerforeningen i en række danske klubber rejser krav om manglende betaling af feriepenge og pensioner for en årrække.

I regnskabet lod AaB vide i en note, at man ikke regner Spillerforeningens prøvesager i Voldgiftsretten for dækkende men at et krav fra Spillerforeningen større end det i regnskabet afsatte beløb kan komme til at true AaB i retning af en konkurs. 

- AaB har i forbindelse med den såkaldte ”feriepengesag”, som er ført vedrørende tre Brøndby-spillere, rådført sig hos et anerkendt advokatfirma, der overfor AaB konkluderer at kendelsen i Fodboldens Voldgiftsret vedrørende de tre Brøndby-spillere ikke har direkte retsvirkning for AaB. AaB er af den opfattelse, at der er afregnet feriepenge, pension mv. i overensstemmelse med indgåede aftaler. Der er dog fortsat en risiko for at AaB vil blive mødt med krav fra Spillerforeningen og der er derfor indregnet et beløb, der efter advokatfirmaets og ledelsens vurdering på nuværende tidspunkt er dækkende for et eventuelt krav. 

- Det er en forudsætning for firmaets fortsatte drift, at det eventuelle krav fra Spillerforeningen ikke væsentligt overstiger beløbet, som er indregnet i regnskabet, står der i AaB-rapporten.

AaB-direktør Stephan Schor bekræftede 22. august til tipsbladet.dk, at et større krav fra Spillerforeningen vil true AaB på eksistensen. 

- Hvis beløbet er markant højere, har vi i hvert fald en økonomi, hvor det ser svært ud, sagde Stephan Schor.

Spillerforeningen kørte i 2012 tre prøvesager med Brøndby-spillerne Thomas Rasmussen, Peter Madsen og Martin Ericsson i Fodboldens Voldgiftsret og fik medhold i de fleste punkter omkring den manglende betaling. De tre sager blev i samme ombæring gjort til rettesnor for de samtlige sager, som Spillerforeningen har noteret sig i langt de fleste danske konktraktklubber. 

De tre prøvesager har efterfølgende været benyttet som redskab i forhold til de forlig, der er indgået med flere divisions - og Superliga-klubber. 

Spillerforeningens direktør Mads Øland håber uden yderligere retslig indblanden at nå til enighed med alle de resterende klubber - også AaB.

- Vi har endnu ikke foretaget samtlige beregninger for AaB, så vi har ikke det fulde overblik over, hvor stort et krav, der bliver rejst. Vi har trukket eksempler ud på flere spillere i AaB, hvor der har været fejl - og det går helt tilbage til 2004 og involvere mere end 100 spillere, siger Mads Øland til tipsbladet.dk.

Spillerforeningen håber at have afsluttet sagen med AaB og de andre danske klubber inden året er omme, så et krav til den nordjyske Superliga-klub er ikke langt væk.  

- Jeg er ikke klar over, hvor stort et beløb AaB har afsat i deres regnskaber til sagen, men jeg er sikker på, at de har regnet på det og har en god ide om, hvor stort beløbet bliver. Jeg er ikke bekendt med, at de ikke regner de tre prøvesager som dækkende for deres sager, og jeg har stadig en tro på, at vi når frem til en løsning via dialog og forhandling. 

Spillerforeningen har som eksempler overfor AaB påpeget fejl i kontrakterne hos blandt andet Jeppe Curth, Patrick Kristensen og den tidligere profil Andreas Johansson.

At det kommende krav fra Spillerforeningen ligger i million-størrelsen har allerede fra sagens begyndelse ligget i kortene. AaB-direktør Stephan Schor ønskede i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsrapporten ikke at løfte sløret for om det i regnskabet afsatte beløb er et etcifret eller tocifret millionbeløb.