FCM smagte sin egen medicin

OB var undertippede, men gav søndag aften FC Midtjylland en lektion i hjørnespark.

Mål efter dødbolde. Det har været en vigtig ingrediens i succesen for FC Midtjylland i denne sæson, men søndag slog truslen den modsatte vej, da OB tog imod i Odense. Her var værterne yderst effektive på dødbolde i første halvleg, og gav de formentlig kommende mestre en sand lektion i dødbolde i en overraskende sejr på 3-1.

OB startede godt, og det gav straks pote. Et tidligt hjørnespark blev lagt tæt ind under mål af Ari Skulason, og her var Sylvester Igboun uheldig. FCM-profilen ville cleare, men mistimede, og sikrede en tidlig overraskelse foran OB-fansene. Seks minutter efter kom fynboerne igen tæt på efter hjørnespark, hvor Martin Spelmann akkurat sendte bolden forbi mål.

OB pressede højt, og gæsterne havde svært ved at finde rum og tid med bolden. Rundet 27 minutters spil blev situationen yderligere positiv for OB, da en ny dødbold blev en realitet. Ari Skulason sendte bolden tæt under mål, hvor Johan Dahlin ikke fik clearet tilstrækkeligt. Rasmus Falk kom stormende mod returen, og kunne via en FCM-spiller sende bolden i nettet til 2-0 for OB.

FC Midtjylland svarede hurtigt igen på scoringen. Et frispark blev sendt ind i feltet, hvor Morten Duncan Rasmussen alene med Toppel headede ulvene tilbage i opgøret. Gæsterne pressede på, men det var OB, der kunne juble på ny i overtiden af første halvleg. På et nyt hjørnespark nåede Daniel Høegh højest, og sikrede et godt udgangspunkt for værterne med 3-1 ved pausen.

I anden halvleg åbnede FC Midtjylland bedst, og kom hurtigt tæt på reducering. Martin Pusic kæmpede sig til en gylden position lige udenfor det lille felt, men Mads Toppel imponerede i OB-målet med en stærk redning. Herefter pressede gæsterne højt og konsekvent, men havde svært ved at skabe de åbne målchancer.

Først i slutfasen kom der for alvor gang i skydeteltet. Først var Mikkel Desler tæt på at omsætte en flot OB-kontra til 4-1, men skuddet blev blokeret. Morten Duncan appellerede kort efter for straffespark, inden FC Midtjylland satte slutspurten ind. Mads Toppel missede sit indgreb med et kvarter igen, men slap med skrækken.

Minutter efter var keeperen på ny i fokus, da han på ny afværgede et skud fra nært hold fra angriber Martin Pusic. Kampen bølgede frem og tilbage i de døende minutter, hvor gæsternes pres ligeledes gav muligheder til OB. Scoret blev der dog ikke yderligere, og dermed kunne OB juble over en uventet hjemmesejr over topholdet.

Nederlaget er det første til FC Midtjylland i Alka Superliga-foråret. I den anden ende af tabellen rykker OB med sejren foran SønderjyskE, hvor man nu indtager ottendepladsen.