FCK straffede Esbjerg

FC København fik en flot start på Alka Superligaen med 1-2 ude over Esbjerg.

Der var lagt op til et stort opgør, da Esbjerg søndag tog imod FC København. Vestjyderne har tidligere spillet gode kampe mod vicemestrene, men i weekendens kamp var FC København et skridt foran, og sikrede en fortjent sejr på 1-2.

FC København åbnede kampen bedst. Thomas Delaney headede over mål efter to minutters spil, inden Benjamin Verbic var tæt på første Alka Superliga-scoring efter et kvarter. Efter et par gode træk måtte nyindkøbet dog se bolden hamre sammen med den ene opstander.

Kort efter fik Esbjerg dog en massiv mulighed. Efter kombinationer var Mick van Buren pludselig helt alene med Stephan Andersen, men FCK-keeperen blev den store i denne duel. To minutter efter var det dog FC København, der bragte sig foran.

Nicolai Jørgensen modtog bolden i siden, og med en smart aflevering fandt han Marvin Pourie, der scorede via den ene stolpe. Det fik Esbjerg frem, men gæsterne punkterede kampen kort før pausen. Nicolai Jørgensen sparkede flot udefra, men et stort drop fra keeper Martin Dubravka blev indtrykket af scoringen til 0-2. Cifre der holdt ved pausen.

FCK smed William Kvist ind fra starten af anden halvleg, og han leverede en fin start. Gæsterne var dog tæt på at se Nicki Bille snitte værterne tilbage, da han kom først på et godt indlæg fra Jonas Knudsen.

Herefter ramte kampen en død periode. FCK trak tempoet ud, men med 25 minutter tilbage var Verbic nærgående på ny. Et flot langskud fra sloveneren sneg sig dog forbi stolpen. 9.555 tilskuere kunne otte minutter efter se Lasse Rise teste Stephan Andersen uden held.

Esbjerg sendte Mikkel Vestergaard på banen i slutfasen, og det gav pote med syv minutter igen. Ryan Johnson Laursen fandt Vestergaard med et godt indlæg. der pandede bolden i nettet. Scoringen åbnede op for Esbjerg-pres i slutminutterne, men angrebet kom for sent. FC København sejrede med 1-2 i første slag i den nye sæson.