FCK lukker suveræn sæson med endnu en sejr
Getty/Lars Ronbog

FC København vandt med 2-0 over Sønderjyske i sæsonens sidste kamp. Målene blev scoret af Federico Santander og Uros Matic.

FC København holdt mesterskabsfest hjemme i Parken, da Sønderjyske blev besejret med 2-0 i sæsonens sidste kamp.

De danske mestre startede dog en smule sløvt, inden de for alvor kom op i gear. Efter syv minutter blev Sønderjyske Mikael Uhre sendt dybt med et hurtigt frispark. Robin

Olsen snuppede bolden i første omgang, men den endte i panden på Christian Greko, der headede forbi et tomt mål fra tre meter.

Herefter var der dømt badedyrsfest i Parken, og spillet måtte kortvarrigt afbrydes.

Det tog pusten lidt fra Sønderjyske og et kvarter senere viste Federico Santander fremragende afslutningsteknik, da han fra 20 meter sendte bolden i nettet i målmandens venstre side.

Kort efter kunne det også have blevet 2-0, da Sønderjyske-målmand Marin Skender fjollede med kuglen. I to omgange ramte først William Kvist og derefter Federico Santander overliggeren, før bolden endte til målspark.

Hjemmepublikummet fik dog mere at juble over efter en lille halv time, da Youssef Toutouh gled fri i venstre side, før han serverede en aflevering til Uros Matic på kanten af feltet. Herfra blev bolden med kort aftræk lagt fladt i mål via den ene stolpe.

Til tider viste FCK-forsvaret dog fortsat tvivlsomme takter. Helt galt gik det fem minutter før pausen, da Federico Santander ville hjælpe til efter et hjørnespark. En glidende tackling fjernede benene under Philip Zinckernagel og dommer Anders Poulsen pegede på pletten.

Desværre for Sønderjyske vandt Robin Olsen duellen, da han snuppede Pierre Kanstrups forsøg fra kridtmærket.

Efter pausen var der lidt mindre tænding på opgøret og først efter en time kom bolden igen tæt på nettet, da William Kvist hamrede kuglen på stolpen fra kanten af feltet.

Det blev anden halvlegs bedste mulighed, og FCK virkede i store perioder til at have kampen på cruise control, mens Sønderjyske, der heller ikke havde mere at spille for i denne sæson, sjældent kom fremad banen.

Med sejren ender FCK på 84 point efter en suveræn sæson, hvor det kun er blevet til to nederlag i Superligaen. Sønderjyske slutter som nummer seks.