FCK kendte deres besøgelsestid

SønderjyskE havde stor ære af kampen, men FCK endte alligevel med at snuppe en relativt sikker sejr i eftermiddagens Superliga-kamp i Parken.

Tipsbladet.dk i Parken

I en god atmosfære, der var langt fra sidste weekends ubehagelige scener i Aalborg, lykkedes det her til eftermiddag for FCK at få forårets første sejr. Foran 24.151 tilskuere sejrede FC København i den friske martsluft med 2-0, selvom modstanderne SønderjyskE spillede fint, særligt i 1. halvleg.

SønderjyskE er efterhånden blevet en helt etableret Superliga-klub, der evner at spille mod - og slå - alle. Gennem årene i Superligaen er det blevet til sejre i både Brøndby, Aarhus, Odense og andre svære udebaner, men i Parken har sønderjyderne aldrig vundet. I holdets foreløbig seks Superliga-kampe i Parken før dagens opgør er det blevet til seks nederlag og en målscore på 2-23.

Begge trænere havde ikke ændret det store efter sidste weekends premiere. Carsten V. Jensen havde sat Christian Grindheim ud på bænken og erstattet ham med Martin Vingaard, mens Lars Søndergaard havde valgt at bytte målmænd. Nathan Coe var klar efter sin skade, og så måtte Kenneth Stenild tage til takke med bænken. Derudover erstattede Henrik Bødker Eyjolfur Hedinsson på midtbanen.

Lidt overraskende var det SønderjyskE, der fik kampens største chance . Et frispark fra Henrik Hansen fik lov at dumpe ned bagerst i feltet, hvor Lasse Vibe sparkede lige ved siden af mål. Nyindkøbet fra FC Vestsjælland markerede sig et par gange ved at komme bag den indimellem stadig lidt for udisciplinerede Bryan Oviedo.

Højest overraskende var det SønderjyskE, der sad på kampens første fjerdedel. Gæsterne turde angribe med mange mand, når de havde bolden, og det gik hurtigt, når FCK led de regelmæssige boldtab på midtbanen. Blandt andet markerede Antipas med et godt langskud, som Wiland kun kunne parere, efter 22 minutter, at SønderjyskE kunne spille sig til muligheder.

Selvfølgelig havde FCK også deres muligheder, særligt når Lars Jacobsen gik med i offensiven, men der var langt mellem snapsene. Bolaños havde en flad afslutning lige forbi mål efter 27 minutter, men symptomatisk nok kom den på et kontraangreb efter en periode med sønderjysk dominans på FCK's banehalvdel.

Efterhånden fik FCK dog nogenlunde styr på opspillet, og så gik det, som det måtte gå. En ellers svag Claudemir lagde en god bold ind i feltet, hvor N'Doye viste sin ubestridelige klasse ved at rykke fra forsvaret på det helt rigtige tidspunkt og heade bolden sikkert ind. 1-0 efter 37 minutter.

Så ville det have været logisk, hvis FCK på klassisk vis kørte bolden rundt til pausen, men det skete ikke. I stedet overlod hjemmeholdet på mystisk vis igen initiativet til SønderjyskE, der spillede sig frem til et par rigtigt fine chancer i halvlegens sidste otte minutter. Tilskuerne, der i øvrigt opførte sig eksemplarisk og skabte god stemning efter sidste uges kontroversielle kamp i Aalborg, klappede deres helte til pause, men de kunne godt tillade sig at være en anelse bekymrede.

Desværre for SønderjyskE gik gassen en anelse af ballonen efter pausen. De forsøgte sig, når de havde bolden, men det blev sjældnere og sjældnere, at de kunne levere et overtag på FCK's banehalvdel.

Derfor virkede det logisk, at det i stedet var FCK, der scorede til 2-0 med 25 minutter igen. Et frispark i det lille felt fik lov at sejle helt ind i det lille felt, hvor Thomas Delaney ikke fik ram på bolden. I stedet snittede den uheldigt Lasse Vibe og gik i mål.

Så var der ikke mere at komme efter for gæsterne, og FCK's bedste periode varede resten af kampen. Her sad hjemmeholdet på begivenhederne og kunne sagtens have scoret en gang mere. Carsten V. Jensens drenge virkede dog fuldt ud tilfredse med 2-0-føringen og kørte sikkert sejren i hus.

Med sejren bevarer FCK afstanden på fire point til FC Nordsjælland, mens SønderjyskE trods fine takter har fået 0 point ud af forårets to besøg i Brøndby og Parken.