FC Midtjylland er danske mestre efter tamt opgør

FC Midtjylland fik det point de kom efter, da de sikrede sig det danske mesterskab efter 0-0 mod FC Vestsjælland.

Det var ikke prangende. Langtfra. Men FC Midtjylland kan kalde sig danske mestre anno 2015, efter de torsdag aften sikrede sig det ene point mod FC Vestsjælland.

Men det var ikke kønt. Fejlene var mange fra begge hold, som havde alt at spille for i opgøret.

Det var dog FC Midtjylland, som satte sig bedst på opgøret fra kampens start. De styrede spillet, mens FC Vestsjælland stod med en dyb forsvarsslinje, hvorfra de forsøgte at holde FC Midjylland fra at komme på tavlen.

Det havde de god succes med. Det skyldtes blandt andet et hårdt kæmpende FC Vestsjælland hold, som investerede meget i duellerne. Det så et eksempel på efter 22 minutters spil, da Duelund udfordrede på kanten af feltet. Han lagde bolden til rette til Jakob Poulsen, men inden han nåede at få sendt en afslutning afsted fik en hårdtkæmpende Jan Kristiansen brudt angrebet.

Ni minutter senere var det FC Vestsjælland som var tæt på. Nymann fik driblet forbi et par FCM-spillere, inden han sendte en afslutning afsted, som Haugaard måtte ud i fuld længde for at afvise.

Opgøret bølgede frem og tilbage i denne fase af kampen. i Det 36. minut var det FC Midtjyllands tur til at teste målmanden, da Duelund igen var på spil på kanten af feltet. Han sendte en afslutning afsted mod det lange hjørne, som Thomas Mikkelsen fik prikket til hjørnespark.

Herefter kunne de to hold gå til pause ved stillingen 0-0.

Anden halvleg blev indledt med at hæsblæsende tempo. Først var det Erik Sviatchenko, som var tæt på at bringe FC Midtjylland foran, da han steg op til et hjørnespark, men han fik headet bolden på stolpen, og derfor forblev stillingen 0-0.

Herefter forsøgte FC Vestsjælland at tage noget af tempoet ud af kampen, hvilket de havde fin succes med. Det betød at der blev længere og længere mellem de store chancer i opgøret, på trods af, at Glen Riddersholm forsøgte at styrke FCM-mandskabet, ved at sende Pione Sisto og Petter Andersson på banen.

Men ligelidt hjalp det. I hvert fald fra et målmæssigt perspektiv. Kampen sluttede nemlig 0-0, men det er Glen Riddersholm og co. nok ligeglad med, da det resultat betyder, at de kan kalde sig vindere af Superligaen 2014/2015.