FC København sejrede i uskøn affære

Det var ikke kønt, men FC København hentede den sejr, de tog til Odense efter, da Bashkim Kadrii scorede kampens enlige mål mod sine gamle holdkammerater.

OB - FC København - 0-1

0-1 - Bashkim Kadrii - 45'

FC København gik på banen mod OB med masser at bevise. Dårlige resultater i Superligaen var blevet afløst af en blamage i Champions League-kvalifikationen mod Leverkusen, og status for Ståle Solbakken og co. var altså fire nederlag på stribe. Det skulle der rettes op på i opgøret mod OB, hvor Troels Bechs tropper skulle forsøge at kæmpe sig væk fra deres 10. plads i Superligaen.

Det var dog FC København, som startede kampen bedst.

De gik ind til opgøret med meget fysik, og det virkede til, at det skræmte fynboerne lidt, som i stedet stillede sig langt tilbage på banen, og forsvarede med mange spillere allerede i kampens indledning.

Kampen igennem var det små med chancer. Men den første kom efter cirka 20 minutters spil, da Cornelius gik til bglinjen og lagde et godt indlæg ind til Bashkim Kadrii, som dog ikke kunne dirigere sit hovedstød i nettet.

Efter 27 minutter kom OB frem til sin første chance. Mikkelsen slap fri fra sin markering og kastede sig ned i en afslutning i det lille felt, men Stephan Andersen hev en god redning op ad ærmet, og fik vippet bolden over mål.

Det lignede længe, at de to hold skulle gå til pause ved stillingen 0-0. Lige indtil det sidste sekund, inden dommeren fløjtede til pause. Et indlæg blev forsøgt clearet af Kasper Larsen, men returen faldt ned for fødderne af Bashkim Kadrii, som bombede bolden i nettet til 1-0.

OB lagde anden halvleg ud med at holde bolden mere i egne rækker, end de havde havft held med i de første 45 minutter. Men selvom de forsøgte at få bygget angrebene op med større tålmodighed, så udmøntede det sig ikke i nogen regulere målchancer.

Det samme var tilfældet fra FC Københavns side. I stedet udviklede kampen sig til en rodet affære, som var præget af meget fysik. Og den fysik fik man et eksempel på, da Cornelius efter 63 minutter jagtede et indlæg. På britik manér gik han 100 procent ind i duellen med Mads Toppel. Målmanden blev sendt i græsset og måtte lade sig udskifte med Emil Ousager.

Ståle Solbakken forsøgte at ryste posen. Kampens spiller, Bashkim Kadrii, var løbet tør for kræfter, og i det 79. minut blev han erstattet af Steve de Ridder. Men det blev en kort fornøjelse for de Ridder, som fik fire minutter på banen, inden han måtte lade sig udskifte med en forstrækning.

Dermed sluttede det altså med en 1-0-sejr til FC København. En vigtig en af slagsen inden en landskampspause, hvor Ståle Solbakken kan få lidt arbejdsro. Men det er nok også det eneste, som FC København kan tage med sig fra kampen. For spillemæssigt var der langt mellem højdepunkterne, både fra FC København og OB's side.