Fæl Dubravka-fejl kostede for Esbjerg

Martin Dubravka viste sig fra sin værste side, og det kostede Esbjerg muligheden for tre point i hjemmekampen mod Randers FC.

Esbjerg lagde navn til et forrygende europæisk eventyr i denne sæson, og vestjyderne kan drømme om at gentage succesen i næste sæson. Niels Frederiksens tropper er ikke langt fra Brøndby, der indtager fjerdepladsen, der som den sidste kaster europæisk bold af sig.

Skærtorsdag kom en klodset slovakisk målmand dog i vejen for Esbjergs europæiske drømme, og vestjyderne måtte derfor nøjes med 2-2 i påskekampen mod Randers.

Esbjerg bragte sig foran efter bare 13 minutters spil. Hjemmeholdets Jeppe Andersen lagde et hjørnespark til bagerste stolpe, hvor Michael Jakobsen steg til vejrs og headede sit første mål i nettet som Esbjerg-spiller.

Værterne fik i det hele taget den bedste start i det silende regnvejr på Blue Water Arena, men alligevel fik Randers udlignet ti minutter senere i en situation, hvor Esbjerg fik egen medicin at smage. Kasper Fisker med hjørnesparket, og i feltet hoppede Christian Keller højere end alle andre og gjorde det til 1-1.

Randers nåede dog knap at få armene i vejret, før de måtte sænke dem igen. To minutter efter udligningen dumpede en returbold ned foran Hans Henrik Andreasen, der et stykke uden for feltet hamrede bolden i kassen til Esbjerg-føring på 2-1 – et sandt drømmemål af Esbjerg-veteranen.

2-1 var også stillingen ved pausen og i de første seks minutter af 2. halvleg. Så blev tilskuerne vidner til at fælt drop af værternes målmand Martin Dubravka. Slovakken modtog en helt ufarlig tilbagelægning og havde al tid i verden til at gøre noget fornuftigt med bolden, men han kiksede totalt sin førsteberøring, og så opsnappede Ronnie Schwartz bolden og udlignede til 2-2 i et tomt net.

Kort forinden havde Kian Hansen misbrugt en stor chance for at udbygge føringen til 3-1, så udligningen var en ekstra spand kold vand i hovedet på vestjyderne.

Om det var grunden til, at Esbjerg ikke for alvor var farlige i den resterende del af kampen, skal være usagt, men vestjyderne kom i hvert fald ikke frem til ret meget efterfølgende. Til gengæld formåede værterne at lukke af i defensiven, og derfor endte opgøret med et point til hvert mandskab.